Ziyad al-Biruni

Ziyad al-Biruni är en av magikerna i Crowns sällskap. Han har avslöjat att han var den som hjälpte Anthony, Robert och Josef att fly från fabriken under kidnappningen genom att låsa upp dörren till deras rum och ge dem en ficklampa och kniv. Än så länge har det inte avslöjats vad Ziyad är kapabel till mer än att han verkar kunna styra drömmar.

Beskrivning: Ziyad är av arabiskt ursprung. Han har olivfärgad hy, rakat huvud, och tatueringar i form av svarta prickar på kinderna, hakan och pannan. I drömmen bär Ziyad kaftan.

Natten den 7 oktober 2008
Genom att sova med en trästatyett Anthony hämtade i Luther Hardwicks artifaktskåp mötte han Ziyad i Drömmen. I en ökenoas berättade Ziyad att han trodde att Viktor Volkovs tidsmagiker Anton Berjozkin låg bakom Luther Hardwicks försvinnande (återställandet av tiden) men att han trodde sig kunna rädda Hardwick ifall Anthony kunde föra en del av Berjozkin till honom (hårstrå, blod etc.) I utbyte mot att Anthony hjälpte Ziyad skulle Ziyad ordna ett möte med Charles Crown i Drömmen.