97-241

G1: S1E08 – The Headless Mutants

Zon: 0,0 – Mag Mell City
Zon: -1,-12 – Norra kratern
Zon: -1,-11 – Slieve Gullion lägret
Zon: -2,-11 – Slieve Gullion djungeln
Zon: -2,-12 – Cumhaill bunkern

Väder: Klass 5 – Lätt molnighet och svag bris

Jades huvud hittad på trappan till Red Castle (akkas hus).
Laurie undersöker huvudet men hittar inga bevis på vem eller hur, mer än att det är cleant avskuret – som i en enda rörelse.
Akka tas in på förhör hos polisen.
Får då träffa på borgmästarens höger och v änster hand Hamstern Da´fy och mutanten Blank.
Dessa ber om Akkas hjälp att lösa mordgåtan eftersom Silfa inte litar på polisen.
Akka tar hjälp av gruppen.
När övriga gruppen åker iväg så blir Laurie genast förd till kroppen och undersöker den – hon upptäcker då att det inte är Jades kropp utan Candy, en strippa från Boner Palace – känd för att hon är en shapeshifter. Kroppen ändrar sig framför ögonen på Laurie.

Walldimar smutskastar Laurie efter hennes insats vid tågsprängningen då hon valde att fixa hans slavs sår före honom. Han visar på vilket dåligt jobb hon gjorde, men såret är uppenbart färskt.

Resten av gruppen hittar på Guano som letar sin försvunna bror Fugly på ”grease pit” – ”smörjgropen”, robotbaren. Han letar efter roboten RBD578 som han hört skulle ha setts med Fugly senast.
RBD börjar genast tjafsa med Guano och ifrågasätta varför det är så viktigt det där med liv hela tiden. Han sa att han tog honom till urmakarn.
Det slutar med att Guano skickas upp i skeppet och Akka blir arg på roboten som försöker stabba honom. Akka kastar RBD i havet.
HPY001 är en spindellik bartender-robot som bara är glad hela tiden och vill bjuda på underredesbehandlingar… till bra pris.

Gruppen åker sedan mot den karta som Mira bedömer vara den viktigaste – en karta som är från Sybellium och stämplad från avdelening Kerberus – säkerhetspolisen.
Guano roar sig med att rista könsdelar i Elise trä, vilket gör att hon vänder sig i luften och samtliga får kämpa sig för att hålla sig kvar.
När Elise ligger i rätt läge igen hoppar hon ner från sin plats och tar tag i Guano och svartögd håller hon honom över relingen och skäller ut honom. Han är dock för härdad av sina år med Mama Yaga.
Koordinaterna se kommer till är -1,-12 och -1,-11 och -2,-12 och -2,-11 ”Slieve Gullion”
När de närmar sig kratern ser de först ett läger i den övre högra kvadraten och en bunker i den nedre vänstra, de ser även en rörelse i marken söder om kratern. Strax därefter nödropar Elise och innan Mira hinner vända så dör elektriciteten i Elise samt Fågeljäveln. Därefter hörs ett pipande i högsta psi-attack, vilket får samtliga i gruppen att svimma och skeppet att krascha där luftballongen knölar ihop sig.
När de vaknar så ligger skeppet i vrakdelar över marken och alla är tilltufsade men hela. Mira lyssnar inte på Guanos smädelser när hon går förbi honom målmedvetet mot skeppet utan rycker hans cigg ur handen på honom och fortsätter in i skeppet. Hon hämtar upp den svarta lådan och hon konstaterar snabbt att den är utbränd och helt batteri-död. När hon kommer upp beordrar hon alla att leta fågeljäveln innan de rör sig vidare. Denne hittar de på ganska snart.

Gruppen rör sig tack vare Guanos inbyggda gps.
Väl framme ger han sig in i lägret de såg från höjden och försöker leta efter info.
Guano klarar sig bra fram till dess att han rycker i sista dörren, där blir han upptäckt.
Han försöker ta sig ut ur stället men blir fasttagen.
Akka och Mira tar sig fram till vakterna och pratar in gruppen och övertygar om att den lille fladdermusen är deras fånge som rymde när de kraschade skeppet.
De blir lovade hjälp – det ska ta uppåt en vecka.
Mira får äta middag med emalda von bötcher, denne förstår att Mira är från sybellium i grunden.
Under natten har alla mardrömmar av mer eller mindre sanningsenliga slag.