Fördärv – Biologi

 

Växter

Den högst onaturliga flora som numera finns på Tellus 2. Det är en extrem mix av de ursprungliga mossor och svampar som var majoritet av växligheten när mänskligheten kom till Tellus 2, och alla de träd, blommor, buskar och annan flora som vi hade med oss, och sedan genmanipulerat för att de ska överleva i denna nya miljö.

 • Gomba – En svampart med en hudfärgad seg ytterhinna och ett rosafärgat köttig kropp. Växer ofta i så kallade häxringar i skogsgläntor med kalkrik växtlighet, och lever där i symbios med andra växter genom ett nätverk av myceltrådar. Ytterhinnan fungerar som antiseptiskt medel och framför allt bra som bandage vid brännskador. Används inom bioniska labb för att framställa syntetisk hud. Svampkroppen går att äta men smakar bittert nästan oavsett hur du än tillagar den.
 • Jordbuggar – Bär i storleken av en honungsmelon, som är en av de primära frukterna som odlas i Wasserstern.
 • Paprumsvamp – En enorm svampväxt som var den dominerande växtligheten innan människorna kom till Tellus II. Då den växer väldigt snabbt har den börjat användas till olika typer av nytto-produkter som t ex papper, för att spara på de träd som odlats upp planeten.
 • Rostskväckla – Ljungväxt med många användningsområden.
  Fruktkapslarna kan användas för en narkotisk berusningseffekt om man brygger alkohol på dem. Orsakar även fruktansvärd baksmälla och migrän. Växtens blad är användbara till växtfärgning och ger då den roströda färg som har gett växten dess namn.  Bladen kan också användas mot vissa insekter genom att gnida in sin hud med dem eller så kan man med ett kemi-kit utvinna en tunn olja ur bladen som har en starkt irriterande verkan på slemhinnor och rätt tillredd kan orsaka en paralyserande förgiftning som saktar ner puls och orsakar medvetslöshet och i värsta fall dödlig utgång.
 • Träd – Riktiga träd så som dom vi hade på Jorden fanns inte på Tellus 2. Enorma resurser på att modifiera frön och skott för att få dem att överleva på denna planet har dock gjort att det nu finns skogar och träddungar, men träden är så muterade att det är svårt att avgöra originalarter längre och en skogsdunge kan innehålla lika många unika trädsorter, som det finns träd i dungen.

 


”Dum”Djur

Primitiva djur som inte utvecklat mänskliga drag än.

 • Blizard – Tvebent ödla som relativt lätt kan tämjas till att fungera som riddjur. Lever främst i torra ökenlandskap och dess bergstrakter.
 • Dragos – Växtätande reptil, kan med fördel användas som drag-, rid- eller bärdjur. Påminner i kroppsbyggnad om Centrosaurusar.
 • Fårgett – Genmodifierad mutation mellan get och får. Kan äta närmast vad som helst och har väldigt kraftig ullvävnad som går att göra starka kläder från. Svår att hålla fångad dock, då de äter sig ut ut ur allt och bara går därifrån.

 


Monster

Obehaglig muterad bestar som ser mänskligheten som fiender.

 • ??? – ???