Änglar och Demoner

Författare: Dan Brown
Språk: Svenska
Kategori: Skönlitteratur/kriminalroman
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 558
Utgiven år: 2000

Dan Brown skrev som de flesta nu vet Da Vinci koden. Denna bok skrevs tydligen före men släpptes i Sverige senare. Den utspelar sig iallafall före Da Vinci koden och har samma huvudperson – Robert Langdon. Jag har läst att en del tycker historian är för osannolik och överdriven, men personligen anser jag att detta är en av de bästa böcker jag läst på länge. Jag var fängslad från förstå ögonblick och ville inte lägga ifrån mig boken förrän jag var helt klar. Visst finns det massor av överdrivna saker, men sånt vill jag ha i en bok eller film. Jag vill uppleva en verklighetsflykt och avskyr att läsa om saker som händer i vår egen verklighet. Ville jag ha information om vår värld läste jag väl en dagstidning eller såg på nyheterna.

Jag säger det igen! Denna bok var det mest fängslande jag läst på länge! Jag ger den betyg 9 av 10 möjliga.

Fler recensioner av denna bok:
Anna Larsson – Dagensbok.com

Flera olika kommentarer på Adlibis.se 

Kort beskrivning:
Robert Langdon, Harvard-professor i religiös symbolik, kallas till en schweizisk forskarinrättning för att analysera en mystisk symbol – ett brännmärke i bröstet på en mördad fysiker. Genast inser Langdon att detta är ett ofattbart bevis: ett forntida brödraskap har återuppstått, känt under namnet Illuminati, och betecknat som den mäktigaste underjordiska organisationen som existerat. Deras huvudfiende har genom århundradena varit en och densamma: den katolska kyrkan.
De värsta farhågorna besannas när Vatikanens heliga konklav strax därpå samlas för att utse en ny påve. Illuminati meddelar nämligen att man placerat en tidsinställd bomb med aldrig förr skådad sprängkraft i Vatikanstatens hjärta.
Robert Langdon flygs in till Rom och tillsammans med den säreget vackra och intelligenta Vittoria Vetra blir han huvudperson i Vatikanens desperata räddningsaktion. En vanvettig jakt via ett fyrahundraårigt spår, bildat av symboler som slingrar sig fram genom Rom, väntar. Spåret leder dem ned till förseglade kryptor, in i livsfarliga katakomber och övergivna katedraler. Förhoppningsvis ända fram till den hemlighållna plats som bär på Vatikanens kvarvarande möjlighet till överlevnad.