Sandviken by Night

Aningen inspirerad av Wessling, så startade jag en krönika som löst baserats på de lajv vi kört under årens gång. Jag har tagit bitar här och där och pusslat samman dem till en massiv gröt. Tänkte lägga upp lite av storyn här, främst för att spelarna ska kunna gå in och håll koll på allt som hänt, men också för att ni alla som varit med på lajven i Sandviken ska kunna gå och och läsa om hur de träffar på era gamla karaktärer.

Notera dock att jag har ändrat namn och t o m vissas personligheter för att passa min krönika. Jag har dessutom byt ut många av karaktärernas utseende, av det enkla skäl att det vore rätt trist om t ex alla karaktärer som spelats av André O’Neill, skulle se ut som han ingame. Skulle se ut som en klon-fabrik.

Då anteckningarna nedan är mer stödord än fullständiga beskrivningar, kan det för oinsatta vara svårt att följa handlingen. Det är tyvärr något ni får leva med. Krönikan spelades från Mars till Juli, 2006

Spelargruppen består av:

Christian – Erik Eriksson (Gangrel)
Hasse – Dennis Larsson (Gangrel)
Jenny – Cecilia Kvist (Malkavian)
Martin – Victor Wartjievskj (Ventrue)

Percy – Pastor Gustav Ståhlklinga (Ravnos) – Kom mer eller mindre ofrivilligt in i gruppen under natt 48


Fredagen den 9 Juli (Natt 1)

De fångas en och en av Darwin Charles. Han drogar ner dem och tar med dem till hans haven. Där hålls de fångna och drogade nere i hans labratorium. Han omfamnar dem där med blod han experimenterat med.

Tisdagen den 13 Juli (Natt 4)

De vaknar upp och konstaterar att de är fångna. Efter en snabb undersökning inser de att de befinner sig i en källare, och att huset ovanför dem brinner. Men de finner att en av väggarna är ganska mjuk pga av fuktskada ifrån den närliggande kloaken. Förutom gruppen så befinner sig människan Monika Bremens med dem.

De flyr genom att slå hål i väggen och ta sig ner i kloaken. Väl uppe gatan utanför så dödas Monika av Erik och Cecila pga av blodstörst , De upptäcks av brandmän osm är på väg till det brinnande huset. De flyr allihopa, var och en till sitt hem.

Onsdagen den 14 Juli (Natt 5)

Törsten får dem att döda för första gången. Erik dödar sin flickvän, Dennis tar ambulanspersonal, Victor en sjuksköterska, och Cecilia ett pizzabud.

Senare kommer Polisdektektiven Rickard Bauer och förhör Victor om hans eget försvinnande samt om Monika Bremen. Victor anar att Bauer misstänker honom för något, men Bauer säger inget rätt ut.

Strax före gryningen kommer Baster och förklarar lite för de nu mycket förvirrade neonaterna. Innan han går säger han att en Fader Sam ska komma följande natt och förklara mer.

Torsdagen den 15 Juli (Natt 6)

Fader Sam kommer och förklarar lite mer och visar dem blodsbanken som tydligen ägs av en Dr. Fernström. En halvliterspåse blod kostar 500 kr.

Fredagen den 16 Juli (Natt 7)

De ska möta upp med Baster på Björksätra krog. Istället kommer Hofvermann med sitt anhang och kräver att få veta vart Sam finns. Han förklarar att Sam och Baster är förrädare till Camarillan och att Baster dödats. Han varnar dem att de kommer gå samma väg tillmötes om de inte hjälper till att fånga in Sam. De får en röd fjäder att bryta om de ser honom.

Då de inte törs sova hemma, tar de alla in på Hotell Princess.

Lördagen den 17 Juli (Natt 8)

De vaknar och finner att Erik saknas. Pierre Bretonet kommer in på deras rum och förklarar ännu mer om klaner och regler. De kommer fram till att de bör snacka med Prinsen och förklara sig. Pierre fixar dit dem. De bevittnar hur Prinsen avrättar en Brujah Anarch. Victor håller sedan ett bra försvarstal och Prinsen låter dem leva om de tar ett stegs blodsband. Peter av klan Tremere kollar upp deras blod.

De får veta sina klaner och sire’s

Cecila är childe av Jonathan.

Victor är childe av Antonio

Dennis är childe av Tyson

(Erik är inte med då, men får vid senare tillfälle veta att Tyson även är hans sire, vilket verkar ganska skumt då Erik och Dennis är av olika generation)

Därefter beordras de att undersöka mer om sin omfamning. De frågar om fjädern och blir varnade för att bråka med Hofvermann. De minglar och träffar Munther, Emilié, Beau, Anthony, Derek, Ryan Loopez, Johnny Tosh, m fl.

Efter ett tag så åker de hem till Victor, för att hitta Bernard i soprummet. De försöker fånga honom, men han flyr med Obfuscate. När de kommer upp till lägenheten kommer Jonathan dit. Kastar dementation på Victor, som då ser Cecilias ”låtsaskompis” Julius. Julius passar på att spöa på Victor lite.

Sen åker de till Sandbacka Park för att träffa Antonio Romanov på hans företag Virutua. Antonio tar på sig att vara mentor åt Victor.

Sen avslutar de kvällen med att åka och dansa på Infinity. Dennis träffar på en arbetarkompis som heter Jonas och de snackar lite. Dennis upptäcker att Jonas gått med i ett ungdomsgäng av nynazister som kallar sig själva Northside 88

Erik har under natten försökt fly staden. Strax utanför Valbo körde han dock in i ett stort djur som sprang över vägen. Erik får sladd när han försöker väja och hamnar i diket. Han går ut och undersöker djuret och finner en lite pojke på ca 15 år. Då kommer medlemmarna i Martyriai Lukos. De påstår att pojken är en varulv och en spion, tydligen ute på nån typ av spion uppdrag eller ett mandomsprov. I vilket fall misslyckades han med båda säger Henry och dräper pojken. Erik stannar ett par dagar hos dem, innan han får skjuts tillbaka till Sandviken.

Onsdagen den 21 Juli (Natt 13)

De kollar upp Darwin Charles kontakter, och hittar en Jacob Prestor, som har hjälpt honom med forskning.

Dennis hamnar i slagsmål med Mendez och Abe. Dennis kompis Jonas stryker med i slagsmål mellan Mendez gäng och Northside 88.

Torsdagen den 22 Juli (Natt 14)

Erik är tillbaka i gruppen efter otrevligt besök i Valbo. Dennis jagar, och råkar dricka av Carmenie Ono. Hon freakar ut och hotar att komma efter honom igen. Han rapporterar olyckan till Emilie genom Johnny Tosh.

Gruppen åker ut till Prestor. Han förklarar arbetet han gjort åt Mr Charles, men att det blivit stulet dagen före. De misstänker att en Robert Klondyke ligger bakom det. De spårar honom till en lägenhet i Björksätra.

Klondyke möter upp med hagelsvärmar. Erik försöker slåss med honom, men Klondyke slänger rökgranat. Gruppen flyr ut. Sen går Dennis in, och blir yxad. Han går i frenzy och dödar Klondyke.

De tar med pappren och kroppen och lämnar in det till Peter som förklarar att det var ett botemedel mot vampyrism. Därefter träffar de en massa Toreadorer på Infinity.

Slutligen sticker de till Princess, där Cecilia nästan blir diablerad av två Serpents of the Light.
Ishtar räddar henne.

Fredagen den 23 Juli (Natt 15)

Coron kommer till Mc Gills, och ber Cecilia ringa in de andra.
Han tar med dem till Boomeran
På mötet tas Mendez attack upp. Mendez försvarar sig själv och Abe, med att påvisa att han skyddade en av sina ghouls, och att maskeraden måste skyddas så han behövde dräpa en av NS88 för att denne sett Abe. Han skyller även på att om Dennis inte lagt sig i skulle det inte behövt hända.

Efter mötet attackeras Coron och Mendez, båda träffas av Dragonbreath round.
Biljakt uppstår, men den slutar i totalkvadd ner för bro över gävlevägen.

I bilen hittas en ung kille som synligt är medlem i Northside 88. Han är död, av kniv i nacke. ID kort visar att han hette Tobias Grip

Bilen är registrerad till en Pastor Johannes Lagerkrantz som bor i Norrsätra.
Johannes kan bekräfta att bilen lånats av Tobias Grip.
De frågar några andra ungdomar där om nån vet något, och en kille som heter Mattias Bernståhl säger att han sett Tobias snacka med någon på Princess.

Ungdomarna sticker sen in mot Norrsätra bostadsområde. Gruppen följer efter och bevittnar hur Neil slaktar NS88 medlemmar.

Nere på Princess pekar Pierre ut Fabrice av klan Brujah, som den som snackat med Tobias.

Castor, Fabrice och Marcel var dock i Stockholm den kvällen. Så Marcel hjälper dem spåra att det var Abe som tagit Fabrice utseende, och som snackade med Tobias. Han ser också en gängmedlem (Stefan Berglund) som Abe hade som livvakt. Julius påvisar för Cecilia att livvakten hade ett bockhuvud tatuerad.

Castor kollar med sina kontakter, och får fram Stefans adress. Väl där går Erik i Frenzy (trippel botch) och håller på att döda vittnet. Men Dennis lyckas få ner honom efter en lång och blodig strid. Stefan är svårt skadad, men Victor ger honom blod så han kan hela upp sig. Därefter tar de Stefan till Coron som tvingar ut info om att det var Abe som utförde det.

Coron samlar alla till möte igen, och avslöjar Abe. Mendez blir skitarg och spöar ner Abe och släpar iväg honom. Gruppen får en Major Boon var av Coron.

Natt 16 – 45

Victor – Fixar med resurser och boende. Tjänar pengar som fan med Munthers hjälp. Träffar klanen.

Cecilia – Är rätt mycket på Boomerang och lär känna ”folk”.

Erik – Försöker reda ut sina familjeproblem. Hänger även en hel del med Lukos,

Dennis – Umgås en del med Derek och Anthony, lär sig en del om kindred laws och Camarilla. Skaffar skyddsväst.

Både Erik och Dennis är på klanmöte och träffar andra Gangrels som finns i staden med omnejd..

Måndagen den 23 Augusti (Natt 46)

Toreadoren Angelique kommer och ber Dennis om en date. De går på koncert där Julia sjunger. Julia blir svartsjuk och Angelique kastar precence på Dennis för att göra det hela värre.

Under tiden ringer Carl till Victor och bokar tid för ett möte på Beverly Hills Pizzerian. Carl hyr Victor till att ”smutskasta” en människa, Gunnar Lagerqvist. På väg hem träffar han på Sheldon och Xavier, som jagar en liten flicka. Victor dreadgazar bort dem och räddar flickan.

Erik kommer till Grillfesten – Några människor har gjort upp en stor eld mitt på gatan i ett bostads området. När gruppen närmar sig får de en köttbit att grilla också. Närmare blick visar sig att det är människokött.

De samlas sedan på Infinity, där alla killarna faller under Angeliques entrancement, och Erik skrattar åt Maurice.

Cecilia pratar lite med Alex Ramond. Maurice utmanar Erik på duell, och hugger upp honom i småbitar.

De tar med Erik till Boomerang, där Oddeye fixar upp honom.
Sen tillbaka till Infinity där de träffar Beau, och tar upp problemet med Lord Sheldon Wolfe. Beau ska kolla upp det.

Tisdagen den 24 Augusti (Natt 47)

En stor vampire-film har premiär i stan och centrum är fullt av goth-wanna-bes.

Erik upptäcker att han är förföljd av en främmande kvinna.

De åker till Infinity, där en del Toreadorer håller till. Vivianne och Claude bråkar, Julia konfronterar Dennis, och Angelique och Zed myser med varann.

Efter filmen går två unga tjejer och pratar om att de skulle vilja vara vampyrer. En av dem påstår då att hon vet vart det finns en riktigt vampyr. Det visar sig vara Trent Stone av klan Gangrel. Dennis hör detta och följer efter dem.

Därefter sticker Dennis till parken där han möter Tyson och någon anonym gangrel plötsligt hoppar på honom. Det visar sig vara Johnsson från NS88. Tyson avbryter efter ett tag.

Var bara för kul säger han.

Under tiden har Cecilia freakt ut och ritat blodsmönster på ett papper. Det är exakta kopior av Dennis sår.

Lite senare så skämtar Dennis med Cecilia, och hon tar illa upp. Dominerar honom att äta grus.

Onsdagen den 25 Augusti (Natt 48)

Munther ringer in dem till Infinity. De möter där Munther, Prinsen, Heinrich och Peter. Munther förklarar att Trent Stone har avrättats för anarkism. Prinsen vill nu att Boomerang ska leva upp. Gruppen får i uppgift att få iordning på ställen.

Efter nån timme kommer Peter med Pastor Stålklinga. Ber Erik ta hand om honom.

Lite senare kommer Conny och Kenny tillsammans med Coron. C&K sliter tag i Victor och kastar upp honom på bardisken och sliter fram en köttyxa. Coron hindrar dem ifrån att fortsätta. Coron frågar om de har något med Trents död att göra. De bedyrar sin oskuld och förklarar att prinsen gett dem baren utan att fråga om de ville.

Julia ringer till Dennis och ber honom komma. Säger hon behöver hjälp. Väl där överfalls han av Nosferatun Anton som är svartsjuk.

Under tiden får baren besök av Tremeres, som påvisar att baren ligger på deras domän. Hofvermann kräver att Victor tar ansvar för de som kommer och lämnar baren.

Erik går ut och möter på den mystiska kvinnan igen. Han frågar efter hennes namn och hon presenterar sig som Hanna Hrimursdottir och hon är journalist. Han har druckit av henne tidigare och hon minns honom. Hon plockar upp honom i bilen och de åker utanför Sandvik där Erik dricker av henne. Han tar för mycket och tvingas ta med henne till sjukhuset. Dr Fernström manipulerar honom till att ghoula henne.

Cecilia och Julius går på tivoli. De åker karusell och går till spådam. Hon säger åt Cecilia att passa sig för underjorden och att när hon ser den bevingade mannen ska hon passa sig från elden.

Pastorn träffar Ishtar i källaren. De bråkar lite innan Ishtar försvinner med obfuscate.
Pastorn får sedan skäll av Pierre för att han betett sig illa på Elysium.
När han sedan jagar träffar och frälsar han Jane Doe. Då huggs han ner av Joseph.

Victor skaffar ragg men fotograferas av press-fotograf. Han tar dock sedan med sig ragget upp på ett rum, dricker av henne och blir knöl-full.

Julia och Dennis drogar ner sig och försvinner iväg tillsammans.

Torsdagen den 26 Augusti (Natt 49)

Victor fixar till slut till det med Hedlundarna, vars skillsmässa han hållit på med så länge. Frun luras och får inte en spänn.
Erik blodsbinder Hanna ett steg till.

De åker sedan till Tivolit, där Cecilia tillfånga tas. De andra räddar henne.
Silvero och hans gypsies agerar hotfullt och busar sedan 7 ghoulade hundar efter dem.
Jack och några andra Gangrels räddar dem.
Resten av natten går till att jaga.

Natt 50 – 80

Victor ser till att få nattklubben Siberia uppbyggd. Hans utrederare Morgan Pettersson säger upp sig från sitt jobb och ämnar flytta ifrån staden. När Victor pressar honom, förklarar han bara att de gör bäst i att hålla sig borta ifrån Gunnar Lagerqvist.
Victor skaffar även en Ghoul. Gammal SÄPO agent. Mikael Lantz. Får jobbet som utredare.

Erik åker till Valbo och umgås med Martyriai Lukos.

Gustav predikar i Krysset mot ondskan på de lokala krogarna. Han och Erik kallas sedan till Prinsen som ger dem en lektion i Maskeraden. Nästa gång kan det få konsekvenser.

Dennis umgås en del med Derek och Anthony och lite andra Gangrels. Men mest med Julia. Han t o m besöker Fausto de Blanche.

Cecilia hänger på Princss en hel del. Träffar även gammal skolkamrat. En Datahacker som heter Teo, men som kallar sig Pr0wl3r. Teo är lite kär i Cecilia.

Hofvermann har tydligen haft en hel del större bråk med Prins Winthorp pga av att prinsen gett Victor Boomerang, som ligger inom Hofvermanns domän på hyttgatan. Som resultat av detta har Prinsen kapat bort området runt nattklubben från Hofvermanns domän, och istället gett det lilla området till Victor.
Tremeres är rasande, främst då stadens största bokhandel och antikvarieat ligger inom det området. Något som tillhört klan Tremere sen de företagen grundades.

Måndagen den 27 september (Natt 81)

Invigningen av Nattklubben Siberia. Prinsen kommer på besök och utlyser klubben till Elysium.

Munther kommer dit och möter där upp med en ung affärskollega Damien Clark. De sätter sig lite avskilt och pratar affärer. Munther ska tydligen sälja ett gammalt industriområde som ligger i vid Storsjön, i närheten av det gamla Sanitoriumet.

Vincent kommer och vill ha med Gangrels på uppdrag. De ska rädda försöksdjur från Parfymfabriken Acrom. Det visar sig senare att Fabriken Acrom tillhör Neville Hasan.

Under tiden smyger Monique in i kontoret på nattklubben. Där gömmer hon sig i obfuscate och inväntar Victor som hon försöker döda när han kommer. Hon förvandlar sig till fladdermus och flyr när Victor får hjälp.

Coron dyker upp lite senare. Har med sig sin bodyguard Damon Marks. Prinsen anklagar Coron för att ha uppviglat Monique till mordförsöket. Coron kämpar för att hålla tillbaka sin vrede, och Prinsen fortsätter. Till slut slänger Damon Marks upp en Uzi i ansiktet på Prinsen och säger åt honom att backa undan eller få ansiktet bortskjutet. Sheriffen dyker upp från ingenstans och drar sitt svärd. Men han hejdaas av Prinsen som ler och förklarar återigen att denna plats är ett Elysium. Varpå han sedan går.

Senare samma kväll överfalls och mördas Damon.

Tisdagen den 28 september (Natt 82)

Gruppen kallas anonymt till att komma till Beverly Hills Pizzerian. Det visar finnas en lönn-gång från Pizzerian ner till en stor underjordisk sal. Den är väldigt dekorativ med mycket statyer och pelare. Cecilia ser att en av statyerna tittar på henne och följer henne med blicken.

I salen hålls ett anarkist möte. Dolda sitter de fem ledarna. Monique hoppar ner till golvet och lägger där fram krav på att de ska gå i krig. Att det är dags att slå tillbaka mot den prins som förtrycker dem alla.

Sheriffen dyker upp. Förklarar att hon just gjort sig skyldig till högförräderi och att hon ska tas inför Prins Jonathan Winthorp III för att dömas. Då faller ett stort nät ner över golvet och fångar dem båda. Monique flyr genom att förvandla sig till fladdermus igen. Sedan börjar åskådarna kasta ner massor av glasflaskor, fyllda med en grumlig vätska. Sheriffen försöker komma loss från nätet men slås omkull av alla flaskorna. Från en av ledar platserna kommer sedan en zippotändare flygandes. Vätskan antänds och hela golvet fylls av extremt het eld och Sheriffen brinner upp.

Kriget har börjat!

De tar skydd i Isiah’s gamla kyrka. Cecilia pratar en massa med honom om svarta får och kortspel ”Klöver 8 har blivit klöver knekt”. Gustav talar med Isiah om gud, och Isiah påstår att han var med när Christ korsfästes.

Onsdagen den 29 september (Natt 83)

Gruppen hittar Tremeren Peter uppspikat likt Jesus, inne på Sibira. Han är dessutom pålad. Han förklarar när de väcker upp honom, att han blivit påhoppad av Kenny och Conny. Han ber dem köra honom till Infinity.

På Infinty har Prinsen möte med Hofvermann och Fausto De Blanche. De båda påvisar att de stödjer Prinsen och därmed Camarillan i detta krig. Hofvermann frågar om vem som ska bli ny Sheriff. Prinsen säger att han har en person i åtanke.

Senare på natten hörs en ljudlig explosion. Vid närmare undersökning visar det sig vara Mr White’s Posche som sprängt i luften. Hans kropp ligger sönderbränd strax brevid.

De ser Munther hos prinsen, men ingen annan har sett honom. De försöker få tag på Munther för att få svar på detta, men han svarar inte. De åker hem till honom, och Erik går till huset. Han sparkar och slår på dörren, och Isabell Munther kommer och förklarar att Munther har rest bort.

De åker tillbaka till kyrkan och övernattar därigen.

Torsdagen den 30 september (Natt 84)

Natten börjar med att Jane och Joseph väntar när de kommer upp från kryptan under kyrkan. Hon kräver att Gustav ska kontakta hennes sire Ärkeängeln Gabriel åt henne. Dominerar honom till det när han säger att han inte hinner. De andra sticker ut och jagar, utom Jenny som varnas av Goudard att anarkisterna är på väg. Han smugglar ut henne genom hemlig gång och tar henne till Infinity.

När de andra kommer tillbaka från jakten så väntar Monique och Fabien på dem. De attackerar när de går in i kyrkan. När Gustav hör skottlossningen kommer han utspringande och brinner(!).
Monique och Fabien flyr.

Victor och Dennis går ut och jagar igen och sticker sedan hem och byter om.

Gustav och Erik blir kallade till Prinsen. Winthorp kräver att Gustav svär lojalitet och tar ett stegs blodsband. Därefter frisläpps Gustav som egen vampyr.

Gruppen samlas på parkbadets parkering.

Plötsligt hörs ett plask från kanalen. Erik smyger ner och kollar. Han hittar Victors ghoul Mikael. Ghoulen är torterad och har en gagg-ball i munnen. Victor släpper loss honom och ger honom blod att hela sig. Ghoulen har vaga minnen om namnet Gunnar Lagerqvist.

Cecilia tar gagg-ballen och använder sig av Spirits Touch på den (Trippelbotch). Hon går i Rötschrek och flyr.

Tremere Chantryt på Hyttgatan attackeras men försvaras hårt av Gargoyle och Tremeres. Kenny och Conny dödas av Hofvermann efter de sprängt det lilla Cafét som varit fasad för Chantryt.

De båda Brujahs har dock backup av Cliff & Jeff. Cliff ligger på taket ovan med snipergevär. Jeff döljer sig och hämtar sedan upp Cliff när huset plötsligt verkar börja brinna (Pastor Stålklingas illusion).

De hjälper Hofvermann att bära in kropparna av Kenny och Conny i chantryt. Han visar ingen större tacksamhet.

De letar sedan vidare efter Cecilia. De hittar henne på VIP rummet på Siberia. Hon har gjort en enorm karta över Storsjön och området runt om. Någonting konstigt är ritat i sjön, och hon sitter och gråter på den plats som Sanatoriumet ligger. Victor kollar upp det och hittar även att Sanatoriumet ägs av Munther.

Medan de håller på får de besök av ryska maffian. Gustav skapar en illusion av ett helt gäng av Hells Angels medlemmar som möter upp dem. Maffiakillarna blir lite spaka och går, men ska komma tillbaka nästa natt.

Fredagen den 1 Oktober (Natt 85)

De inväntar maffiakillarna, men istället kommer två nya personer på nattklubben. De presenterar sig som Giovannis (Franco). De har just varit och träffat Prinsen och fått tillåtelse att stanna i staden. De hävdar att de har affärer ihop med honom och att han tipsat om de kan sova på Sibiria tills de hittat ett eget haven.

Strax efter kommer killarna ifrån ryska maffian. De vill ha 50% av klubben. Victor säger nej. De går lugnt därifrån.

Goudard dyker upp lite senare och köper en drink samt snackar lite med Cecilia.

Senare på natten skakas Centrum av en kraftig underjordisk explosion. Strax efter går staden varningslarm. På radion varnar de för att en svår gasläcka har skett i kloakerna och att folk ska hålla sig inomhus.

Goudard hänger med dem ner i källarrummet och berättar om vad som händer. Prinsen har ett nytt truimfkort mot anarkisterna och just nu pågår utrensningar av Odd-Eyes haven i kloakerna under Centrum.

Dennis bror Dan ringer och vill träffas. De andra drar ut till Storsjön för att kolla upp Sanatoriumet.

Daniel, Dans son har blivit problembarn. Han ber Dennis hjälpa honom kolla upp vad Daniel håller på med, då han har svårt att komma nära själv, då sonen visar stort förakt för poliser.

På sanatoriumet hittar de två mystiska varelser. En 3 meters grottovarelse och en mystisk kvinna i bröllopsklänning. Kvinna anfaller Pastorn då han förösker driva bort henne med sitt kors. När Erik försöker hjälpa Gustav hör han hur någon viskar några skumma ord i hans öra. Därefter förvandlas de andra till monsterlika varelser och en av dem drar ett mystiskt vapen. Erik anfaller denne och flyr sen.

De andra står kvar och funderar varför Erik anföll Viktor bara för att han tog fram en mobiltelefon.

De åker därifrån.. lämnar Erik ensam ute i skogen.

Åker till Infinity. Bara Johnny Tosh där. Viktor snackar med Tosh och de åker tillsammans iväg till Munther.

Erik vaknar till sans långt ut i skogen, men lyckas orientera sig till sjön igen. Kommer till industriområdet i närheten av Sanatoriumet. Ser flera varelser packa ut lådor ur lastbilar. Kollar närmare och upptäcker att det är minst sex varulvar som packar ur bilarna.

Gustav får ett telefon samtal och måste åka iväg.

Cecilia och Dennis åker tillbaka ut mot Sanatoriumet och letar rätt på Erik igen. Sedan sover de alla över i Hannahs (Eriks ghoul)) lägenhet.

Gustav åker och träffar upp Jane Doe, som nu har lytt ”sin Sire’s” order och dräpt de sjuka barnen. Gustav får ge alla liken en sista smörjelse.

Lördagen den 2 Oktober (Natt 86)

De vaknar, de jagar… Cecilia botchar.

Hittar en fullkomligt galen Rick King i skum frenzy liknande status. Rick anfaller Cecilia. Hon räddas av att mortals kommer till platsen. När hon kommer tillbaka så berättar hon för de andra. De rapporterar Ricks beteende till Peter via sms.

Får svar att de ska infinna sig på Infinity. De skyndar dit.
Massor av folk är där på plats.
Victor har fortfarande inte dykt upp sen han försvann till Munther dagen före.

Prinser går ut med officiellt medelande att Joshua, av klan Nosferatu, är ny Sheriff. Många är upprörda då Joshua varit en utpekad anarkist. Joshua börjar dela ut order till folk. Anarkisterna ska jagas ner. Gruppen tilldelas order att fånga Fabien av klan Brujah. Han ska hålla till i anarkist-tillhållet under Beverly Hills Pizzerian. De dominerar pizzeria personalen att släppa ner dem via deras källare.

Där nere hittar de Fabien och Madeleine. Erik dödar Fabien efter denne har använt en serpents-tounge mot honom. Dennis skjuter Madeleine i ansiktet (siktade mot mobiltelefonen hon hade i handen). Hon kravlar bakom en säng för att ta skydd och gömmer sig i obfuscate, men Cecilia ser henne. Hon ger upp när hon inser att någon ser henne.
Under tiden kommer Jeff dit, men Gustav raserar taket i gången (illusion). När de sedan går ut har Jeff försvunnit men gillrat en fälla med personmina. Erik utlöser minan och får nästan benen avsprängda.

Efter mycket om och men tar de sig tillbaka till Infinty och pratar med Peter. De får slå en påle i Madeleine och avlägga rapport (Madeleine visar sig senare vara av klan Setite, och avrättas som anarkist och fiende till staden).

Cecilia åker hem och anordnar saftkalas med Julius och andra ”låtsaskompisar”

De andra åker till Siberia och börjar städa efter Cecilias senaste målning. Det knackar på dörren. Det är Hercegov och Travis. De vill ha medlemskort till Siberia. Dennis ger dem det, fast Gustav vill neka dem eftersom Tremeren Peter inte gillar Hercegov.

Victor har under natten varit i Gävle och träffat Herr Quist, som vill att Victor ska ordna så att Cecilia kommer hem. Herr Quists betjänt verkar väldigt hotfull, och beteer sig inte alls som en betjänt.

Söndag den 3 Oktober (Natt 87)

Cecilia fortsättter med sitt saftkalas.

Dennis brorson Daniel hör av sig. Dennis åker för att möta upp med honom. De glider runt i Victors BMV och snackar lite. Daniel säger inte speciellt mycket men Dennis fattar att något är fel. När sedan Daniel drar följer Dennis efter och ser hur Daniel träffar en uteliggare. De tisslar om något innan Daniel sedan sticker ner till centrum och träffar några polare

Neil kommer till klubben. Erik ringer och skvallrar för Peter och strax kommer Hofvermann som försöker tvinga ut Neil från Elysiumet så att han kan dräpas. Gruppen samlas där också och snackar en del med Neil. Oddeye dyker upp också. Efter ett tag så sticker både Oddeye och Neil genom i skrubben bakom bardisken. Gruppen och Tremeres kollar igenom skrubben, men hittar ingen lönngång.

Cecilia går hem igen.

Victor kommer till Siberia. De talar igenom allt som hänt.
Eftersom Herr Quist vill ha hem Cecilia åker de hem till henne och förklarar att far hennes vill tala med henne. Hon är irriterad att de stör då hon har besök. De ser dock ingen där inne.

Vincent Tyronn kommer och hämtar upp Erik. Behöver Eriks hjälp säger han. De båda åker iväg till Forsbacka och parfymfabriken igen. De bryter sig in i huvudbyggnaden, för att förstöra maskinerna som gör kemikalierna. Men plötsligt kommer det tungt beväpnad vakter. Skjuter ner Vincent med fosfor-vapen. Erik flyr för sitt (o)liv.

Tar Vincents bil och åker tillbaka till staden. Ringer till Peter och förklarar om vad som hänt.

Cecilia kommer till Siberia och snackar mer om problemet med hennes far. Hon vägrar helt enkelt åka dit eller ens tala med honom via telefon. Hon berättar även för Victor om att Fernström var den som hade spöat Victors ghoul. Victor ringer till Karl och avsäger sig uppdraget om att hitta smuts på Gunnar Lagerqvist. Karl blir inte nöjd!

Cecilia sticker iväg och postar ett brev till sin far, och går sedan tillbaka till Siberia.
De möts upp på Siberia. Plötsligt går larmet ifrån bakdörren. Någon bröt sig in, släpade in ett lik och dumpade kroppen i hissen, och sprang ut igen. Kameran registrerade en storväxt maskerad man.
Dennis och Gustav undersöker blodspåret, det slutar vid en kloaknergång. De går tillbaka till de andra då de inte vill gå ner i kloaken.

Måndagen 4 Oktober (Natt 88)

Ny natt, de sticker ut på jakt. Victor botchar. Träffar på Damien medan han är ute på en hunt. Damien sitter och slickar i sig blod från en död flicka. Damien tittar upp på Victor och ler. Victor smiter iväg och jagar igen. Ännu än Botch. Victor träffar på samma ragg som under natt 48 – Denise Wikström. De går in på Princess och Victor bjuder henne på drinkar.

Dennis försöker ringa Victor men ingen svarar. Han hör inte telefonen.

Alla utom Dennis åker runt och letar Victor. Hittar honom nerdrogad på Princess. Denise börjar bråka och skriker att Pastorn tafsat på henne. Vakterna börjar bråka med dem men Cecilia dominerar bort vakterna.

Under tiden lånar Dennis grejer och fixar den trasiga bakdörren.

De andra kommer tillbaka till Siberia. Julia ringer till Dennis och ber honom komma över till gryningen.

Cecilia sticker iväg. De andra jagar lite. Pastorn kommer tillbaka först. Ett par ghouls kommer och tigger blod av honom. Säger sig vara ghouls till Fabien. Pastorn ger dem ett blod var, varpå de attackerar honom med revolver och påle. Pastorn låter dem fly efter de skadat honom.

Mer jakt, Victor åker till Sjukhuset och köper sig blod från blodbanken.

Tillbaka på Siberia, så börjar de ta hand om liket i hissen. Plötsligt åker hissen upp utan att någon tryckt på knappen. Sedan hör de ljudet av en mikrovågsugn. Julius poppar popcorn. Dennis slår sönder micron, tar med liket och sedan åker de till krematoriet. Victors ghoul möter upp dem där.

De går in. Cecilia ser någon gömmer sig i mörkret. De tänder lamporna och hon ser att det är ett lik. När de försöker slänga in säcken hindrar liket dem. Det är en Samedi, som kallar sig Dee’ath. Han kräver gentjänster för att de ska få förstöra liket hos honom.

Vid gryningen åker Dennis till Julia.

Tisdagen den 5 Oktober (Natt 89)

Dennis vaknar upp i Julias lägenhet. Den är helt demolerad, liket av en ung pojke sitter soffan. Helt tömd på blod. Brevid honom ligger den förruttnade kroppen av Julia. Hon har mött den slutgiltiga döden

Cecilia vaknar en natt av att en stor kniv sitter i hennes kudde. Någon som kallar sig Leonard har tagit sig in, tagit en hårlock och lämnat ett visitkort instoppad i hennes bh.

Victor, Gustav och Erik åker och hämtar upp urnan med askan från kroppen de lämnade på krematoriet.

Cecilia åker till Infinity och frågar Johan om Leonard. Han vet inget.
Dennis sms:ar henne och ber henne komma och hjälpa honom.
Hon avläser rummet med auspex och ser hur Dennis går i frenzy av drogerna som han och Julia tog, och hur han sedan diablerar henne.

Under tiden har just Victor upptäckt att det är en bild på honom i tidningen, medan han hånglar med sitt ragg Denise. Rubriken säger: ”Sandvik’s chefens dotter i partysvängen”.
En helsida visar på att hon nu verkar ha ett förhållande med Victor.

Dennis och Cecilia åker till Infinity och Dennis ber Peter kollar upp röret med rester av drogen. Cecilia berättar om Leonard för Goudard, som lovar att försöka hjälpa henne.

De andra kommer också till Infinity.

Peter ska undersöka drogen. De får avvakta en timme. Under tiden kommer Claude in och lägger sig i deras problem. De blir skitarga men biter sig i tungan då de inte vill bråka med ännu fler just nu.
Efter en timme går Dennis och Victor upp till Peter. De hittar honom liggandes på golvet livlös.
De skyndar ner till Prinsen och förklarar allt för honom.

Han ska tala med Hofvermann och Vivianne.

Cecilia åker till Teo för att han ska söka efter info om Leonard.

De andra inväntar Dennis dom, men får inga svar denna kväll.

Onsdagen den 6 Oktober (Natt 90)

Teo ringer till Cecilia. Han har hittat info att Leonard är son till en rumänsk miljonär, och att han är nån typ av storvilt jägare. Skickar över en gammal bild på Leo när han sitter med ett nergjort lejon.

Victor får påhälsningar hemma (trots all hemlighetsmakeri om vart han bor) av Claes Wikström och en thug. Hotar att om han sårar Denise kommer han få det ytterst jobbigt. Victor upptäcker till sin förvåning att thugen är samma person som var betjänt hemma hos Cecilias far, Herr Anton Quist.

De samlas på Infinity. Dennis ska få sin dom. Vivianne är skitarg och kräver Dennis död. Hofvermann röstar för. Munther håller med eftersom lagarna säger så. Coron, Beau och Jack röstar mot. Isiah röstar blankt. Prinsen får utslagsröst. Han väljer dödstraff.

I sista sekunden kommer Fausto De Blanche och lägger sig i. I egenskap av äldste av klan Toreador kräver han att den dömde ska överlämnas till honom för bestraffning.

Prins Winthorp vill sedan tala med Victor. Påvisar att han vill se att Elysium hålls öppet.
Antonio och Nevill vill också prata med Victor och de tre åker iväg till en lägenhet i centrum som Neville äger. Neville har video på hur Erik och Vincent bryter sig in i fabriken. De vill veta om Victor vet varför.

Samtidigt frågar Jack Erik om vart Vincent tagit vägen. När Erik berättar om äventyret på fabriken vill Jack att han tar upp det med Sheriffen. När sheriffen får veta ber han Goudard kolla upp fabriken.

Goudard berättar för Cecilia vart hon kan finna Leonard. Han bor på Hotell Princess.

Dennis tvingas följa med Maurice, De andra sticker tillbaka till Siberia. Cecilia försvinner iväg för att leka en stund men kommer strax tillbaka. De sitter och planerar lite för att förbättra Siberia.

Under tiden tvingas Dennis vara med på en av Faustos fester.

Natt 91 – 120

Pastor Stålklinga – Startar sin kult. Får ett tiotal anhängare. Sen kommer Jane och kräver att få vara med. Efter en del tjafs, så inviger han henne som prästinna under ärkeängeln Gabriel. Tillsammans får de kulten att växa till 50 pers.
Han försöker även flytta saker ifrån sitt gamla hem, anger adressen till Victors kontor. Får inte sakerna då polisen tagit det mesta i förvar sen Pastorns försvinnande.

Victor – Sätter Micke på att hitta två dörrvakter & två servitriser. Cecilia fixar en bartender.
Denise börjar ta rollen som hans flickvän på allvar. Victor dyker därför upp i pressen som hennes pojkvän.
Han dealar med Fernström och får stadigt bloodbeer.
Carmen kommer och erbjuder sig ta över en del av Siberia. Victor går med på det. Hon sköter den sociala biten.

Cecilia – Undersöker Leonard lite mer, och hör att han verkligen bor på Princess. Han sticker dock ut och campar eller liknande, är borta flera dagar i taget.
Bor hemma hos Pastorn och hjälper honom att skaffa möbler.
Umgås och lär upp Victors nya bartender ghoul.
Hennes far skickar telegram via Victor och säger åt henne att komma hem. Hon frågar varför men får inga svar.
Cecilia dominerar sedan Denise till att glömma Victor. En massa succesess

Erik – Försöker finna sin ghoul Hannah, men hittar inget.
Kommer i kontakt med Nicolas Trebeck, som börjar lära honom Sabbatlore och Vampirelore.

Dennis – Mentalt våldtagen hos Fausto. Mindre utseendeförändringar.

Fredagen den 5 November (Natt 121)

De samlas upp på Siberia. Cecilia ber dem följa med till Princess och möta upp med Leonard. De stampar upp till hans rum 413, och försöker prata med honom. Men han verkar inte vara intresserad att tala med dem.

De tänker försöka tvinga ut honom, men han sätter hårt mot hårt. Han nergör Victor och Gustav och tvingar in Erik i Rötschek medan Dennis och Cecilia är nere och snackar med Pierre. Leonard stjäl pastorns silverkors och en familjering från Victor innan han flyr.

När de kommer tillbaka till Sibiria så visar det sig att brandlarmet gått. De upptäcker att det brunnit i ”valvet”, någon har tänt på med tändvätska. Cecilia kollar stället med Spirits Touch. Munther har mördats, och det verkar som Angelique var den som gjorde det. De ringer och talar om det för Peter.

Peter kommer och kollar. Bekräftar att Angelique varit där och att Munther dödats därinne. Därimot finns inga som helst spår i övrigt, vilket Peter tycker är konstigt. Det borde finnas någon typ av spår.

Han ska kolla det med Hofvermann.

122 – Måndag
Bal. Speciellt ej inbjudna var: Neil, Benknäckarfrasse, Monique, och Odd-eye

Kommer gör:

Brujahs: Anthony, Coron, Cliff, Jeff, Mendez, Isabelle

Gangrels: Derek, Travis,

Giovanni: Franco, Vito

Malkavian: Fernström, Isiah, Jane Doe, Jonathan, Joseph

Nosferatu: Beau, Joshua, Sheldon, Mira,

Setites: Ishtar

Toreador: Angelique, Claude, Emilié, Lance, Mario, Loca, Maurice, Pierre, Rick, Tom, Vivianne

Tremeres: skickar ett formellt ”Tack, men nej tack!” Peter kommer i alla fall.

Tzimisce: Herchegov

Ventrue: Carmen, Danielle, Johnny, Nicolas, Illiyana, Oleg, Olivier, Winthorp, Zed,

Balen sätter fart och folk går runt och minglar. Herchegov ger Victor en gåva. Victor går in på sitt kontor för att öppna paketet. Där inne sitter Karl. Han förklarar att han bjudit in sig själv och att han ska förbättra kvällen åt honom. När Victor ber honom gå ut ifrån påvisar han att Victor är inne i hans kontor och inte tvärtom. Varpå kontoret byter utseende. Victor skyndar sig ut ur rummet och hamnar inne i sitt eget kontor.

Tvn visar ett gammalt tal av Hitler.

Pastorn och Cecilia sitter vid baren. Cecilias glas börjar åka omkring av sig själv och sedan välter pastorns glas ner i hans knä och kladdar ner honom. Han beskyller Cecilia för det och går därifrån.

Under tiden träffar Erik på Jack, Tyson och Johnsson. De sticker ut i skogen då Jack säger sig hört något som skulle pågå där. Där ute hittar de Antonio och en främling. När Jack kliver fram och frågar vad som pågår så attackerars de alla av skuggtentakler. Sedan faller mörker över dem alla. När ljuset kommer tillbaka så är Antonio och främlingen borta.

Dr Fernström står och underhåller folk i VIP loungen. Han säger helt vanliga saker, men alla skrattar som om det vore det roligaste sak någon någonsin sagt.

Dennis känner att det luktar brännt. Han och Pastorn skyndar ner och ser att valvet står i ljusanlågor. De ser Munther brinna. De försöker hjälpa honom men gör bara saken värre. Pastorn hämtar Victor, Victor berättar för Prinsen som ska skicka ner Sheriff Joshua. Sen springer de ner och möter Munther som hotar att komma efter Victor.

Cecilia vaknar upp på en metallbänk och ser sin far stå där lutad över henne. Därefter kommer Darwin och ger henne en spruta. Hon vaknar upp av att en Nosferatu som presenterar sig som Otto, försiktigt knackar på henne och ber henne följa med ner i kloakerna. Hon accepterar. De två lämnar balen tillsammans.

Erik kommer tillbaka och berättar för Victor om vad han sett.

Dennis får ett telefonsamtal, det är Daniel. Han ber Dennis komma ner och prata med honom. De snackar lite och sedan anfaller Daniel honom. De brottas lite och endast Dennis feta fortitude hindrar honom ifrån att skadas.

Till slut skjuter Dennis honom i ansiktet. Då kommer Pastorn ut. Dennis riktar pistolen mot Pastorn och sedan tillbaka mot Daniel som nu är borta.

Dennis går och berättar för Victor. Under tiden hör Pastorn morrande nerifrån huvudingången. Han upptäcker att Silvero är där nere med en av sina hundar. Hunden anfaller och släpar ner honom. Silvero ber honom komma ihåg Hesikiel 20:12

Cecilia och Otto kommer djupt ner i underjorden och kommer till Nosferatus gemensamma haven. Där visar Otto henne Goudards cell. Där finns en enorm målning som föreställer just Cecilia. Otto ger henne ett väldigt konstigt mobilnummer att ringa honom på om det är något.

Victor upptäcker att i baren sitter Denise och festar och skrattar med Neil

Prinsen kommer och tackar för sig och han åker hem. Därefter börjar allt folk dra sig hemmåt.

När Victor kollar säkerhetsrummet sitter Karl och tackar för en trevlig kväll och går.

123 – Söndag

Ny natt, Cecilia stannar hemma, Pastorn är och predikar. Victor kallas in till Infinity för att ha ett klanmöte.

Carmen utnämns till ny Primogen, Castor väljs till utredare av Munthers död, och Anders Gjus rapporterar oroligheter i Gävle. Efter mötet följer Castor med till Siberia för att kolla in platsen där Munther dog. Han ska återkomma senare med Marcel.

Pastor Gustav Stålklinga håller möte med sin Söndagsförsamling. Jane vill blodsbinda församlingen med nattvarden. Pastorn säger nej. Hon går i Frenzy och flyger på honom med naglar och tänder. Han skrämmer bort henne med brinnande händer. Hon flyr ut i församlingen, som alla flyr i skräck när hon kommer ut med huggtänder och Pastorn som blöder ur sitt djupa sår i halsen. Pastorn skyndar sig ut och kör till Sibiria för att snacka med Victor om det hela.

Därefter ringer Pastorn till Sheriff Joshua och förklarar. Joshua verkar ganska ointresserad tills Pastorn nämner maskeradbrott. Då skickar Joshua dit Lord Sheldon Wolfe.

Wolfe kommer dit och för höra detaljerna, och kräver därefter en lista på alla medlemmarna i församlingen.

Dennis ringer runt och fixar lite saker med sina kontakter.

124 – Måndag

Gruppen träffas alla på Siberia. Cecilia berättar om sin dröm om hennes far och Darwin. Pastorn berättar lite om hans problem som skedde under söndagen.

De sitter alla och är trötta och sorgsna för allt som hänt…

Erik och Cecilia går iväg och pratar lite, men kommer tillbaka till Siberia.

Efter ett tag så strövar Dennis runt om Siberia och kollar runt. Hittar ett lerigt fotspår i hissen. Cecilia ser med spirits touch att det är kvinnan ifrån sanatoriumet som stått där.

De skyndar upp för att kolla att bartendern är ok. Däruppe hittar de en konstigt cybernetisk version av Monique. Hon anfaller men Dennis och Erik lyckas med mycket möda få ner henne. Erik är nästintill död.

Hennes kropp löses upp av syra som rinner ut ur kroppen. De lyckas rädda en av hennes fötter.

De ringer Peter som kommer och tar upp rapporter och samlar in de få bevis som kvarstår.

Resten av natten spenderar de med att jaga upp blod.

125 – tisdag, 9 Nov

Aningen skadade vaknar de upp och går och jagar. Erik botchar. Får ändå 5 blod(?)

I tidningarna pratas det om polismannen Morgan Strandberg som försvann på Söndagen.
En närmare undersökning visar att det faktiskt försvann 5 personer den natten, men att de andras försvinnanden tonats ner pga av polisen som försvann.

Castor kontaktar Victor och ber denna komma till Infinity. Väl där så bjuds han (och de andra) till att närvara på en minnesvaka hemma hos Munther, kl 23 nästa natt.
Därefter blir Victor (och vem som helst som behagar följa med) blir ombedd att följa med Castor till Antonio Romanov och fånga in denne, då han är misstänkt för Sabbat samröre, sen Erik och de andra Gangrels såg honom med Lasombran. Han ska nu pålas.
Samtidigt kommer klan Nosferatu plocka in Neville av samma anledning.

Actionen lyckas med bara mortalvakter som stryker med. Dennis & Victor åker med kropparna till Dee’Ath
Dennis blir skyldig en mindre tjänst, Victor ska betala tillbaka sin tjänst genom att ge 5 liter människoblod varje dag i en vecka framåt.

Castor, Marcel och Fabrice kommer till Siberia för att undersöka platsen Munther dog på igen.
Marcel och vänder sig sedan till Cecilia och frågor om hon också känt vargens närvaro i rummet. Han ber henne hålla en av hans stenar och att de andra ska bilda en kedje utifrån henne. Marcel undersöker och hjälper dem alla att se Vargen som ute på en blomstrande äng attackerar sitt byte (varje person ser sig själv), blommorna växer över offret och håller fast dem. Ovanför dem spanar Ugglan. Ur skuggan på marken kryper en gestalt upp och böjer sig ner för att dricka offrets själ.
Under hypnosen ritar hon upp platser. Hon ser dessutom:

En tall. Någon har ristat in 27/7 i stammen
Jesus uppspikad på korset. Svart blod rinner ur hans sår.
Djävulen som hånskrattar
och Lily ståendes stirrandes tillbaka på Cecilia.

Gruppen delas upp för att kunna kolla upp alla platserna Cecilia ritat upp..

Castor och Marcel – Kollar upp Sanatoriumet.
Fabrice och Cecilia – Kollar upp Björksätrakyrkan.
Dennis och Victor – Kollar upp Norrsätra.
Erik och Gustav – Kollar upp Stadshuset och Biblioteket.

I Sanatoriumet attackeras Castor och Marcel av Grottmannen som de andra träffade när de var där, och medan Castor slåss mot denne kommer Lily och kysser Marcel som faller som pålad till marken. Castor lyckas döda grottot, och tar sedan Lily till fånga. Kommer tillbaka med Marcel som inte visar något tecken på liv. (Sitter en träflisa i hans mun, som gör effekten av en påle så länge den finns kvar. Träflisan är skapad genom ritual av Dark Thaumaturgy)

Björksätrakyrkan är en väldigt liten kyrka. När Fabrice och Cecilia kommer dit så ser de att kyrkan är upplyst av endast levande ljus. Plötsligt så slits Fabrice ut ur kyrkan och portarna stängs. Framför portarna byggs en mur upp av sylvassa skugg-törnen. Cecilia flyr ut bakvägen. Drake kommer efter och börjar tala med Cecilia. Säger att han kan rädda henne från det hon fruktar allra mest. Att han är där för att frälsa henne.
Under tiden kommer Fabrice tillbaka in genom att hoppa in genom ett fönster. Kyrkosalen är fylld av skuggvarelser som han försöker slåss mot, men istället fylls rummet av totalt mörker. När han väl lyckas kasta sig ut genom ett annat av kyrkans fönster, så hittar han Cecilia ensam ute på parkeringen.

Dennis och Victor kommer till Norrsätra och hittar hus 27 och tar sig upp till 7 våningen. Där finns en lägenhet som har ett blodigt handavtryck på dörrhandet. Dörren är olåst. De går in och upptäcker att invandrarfamiljen som bodde där döda. Ju längre in de kommer, ju fler lik hittar de.Alla med invandrarbakgrund, och alla är tömda på blod. Totalt över 28 personer. Plötsligt står en enorm svart ulv (Tyson i vargform) framför dem. Han flyger på Dennis. Samtidigt kommer Johnsson utstormande ifrån toaletten och hoppar på Victor. En brutal strid mellan Dennis och hans sire Tyson uppstår. En lite mindre brutal version utspelar sig mellan Johnsson och Victor.
De lyckas till slut nergöra dem båda. Och släpar med sig dem ut. Utanför väntar Fabrice och Cecila som precis kommit dit efter sitt äventyr i Björksätra. Fabrice pålar de båda Gangrels

Erik och Gustav kommer till stadshuset. De hittar en väg in via baksidans nattklubb ingång. Inne på klubben pågår en ytterst skum tillställning. Det är kommunal folk som likt zombies rör sig omkring i en absurd kopia av vanlig nattklubb stämmning. Här och var sker skumma riter i form av blodsdrickande, gruppvåldtäkter, kannibalism och folk som leker med sin och andras avföring.
Folket verkar inte bry sig om spelarna alls, men när de börjar göra uppståndelse så kommer alla efter dem och börjar slita och dra i dem.
De tar sig förbi folket i klubben och kommer upp för trappan och in i själva Folkets hus. De börjar då höra viskningar som lockar dem in till biblioteket. Lokalen är tom på folk men de känner en obehaglig närvaro i rummet. De hittar en man i långrock som står och bläddrar bland religonsböckerna. Gustav noterar att han har pipskägg och bockfötter och börjar vifta med korset och skrika åt mannen. Mannen ler mot Erik och välkomnar honom in genom en brinnande portal som öppnar sig i tomma luften. Gustav får inte följa med.
Erik tvekar länge men till slut tar nyfikenheten över och han går igenom portalen. Han hamnar i ett litet rum med en spiraltrappa ner. Där nere hittar han en stor kammare där Olivier Sarathi och Nicolas Trebeck finns. De talar en hel del om Sabbatens framfart i staden och Trebeck erkänner dem som Sabbat. Han avslöjar att de förbereder sig inför morgondagens strid. De ska ta ut Prins Jonathan Winthorp och stora delar av klan Ventrue imorgon kväll på Munthers minnesvaka. Trebeck erbjuder Erik att gå med dem. För att visa att de verkligen ger honom friheten så bryter de hans blodsband. De berättar dock inte att han instället för ett Vinculium till dem. I lokalen finns även de saknade människorna inklusive polismannen Morgan Strandberg. De ska alla omfamnas i natt.

Strax före gryningen kommer Drake till Cecilia och pratar lite mer med henne.

126 – 

De vaknar, och jagar som vanligt. De flesta har svåra skador att försöka hantera. Erik blir ute flera timmar dels för botch, dels för att fundera hur han ska lösa problemet med att han vet att Sabbaten kommer slå till men han kan inte säga något om det (pga av Ritual som Sarathi slängt på honom)
Cecilia har drömt mardrömmar om ett eldinferno och en mystisk man som stirrat på henne genom lågorna.
Pastorn får besök av Drake som erbjuder honom plats hos Sabbaten. Pastorn vägrar. Så fort Drake försvunnit springer han och åker till Infintiy. Men hittar bara ghouls. Får höra om tillställningen så han åker bort till Munthers villa för att varna folk.

Isabelle Munther bjuder in Gustav så han kan vänta inne på Castor som inte är inne just nu. Trebeck och Sarathi är redan på plats. De tar hand om Pastorn med hjälp av de mystiska krafter som Kiasyd besitter.

På minnesvakan har följande personer samlats:
Prins Jonathan Winthorp III, Zed Elgklou, Castor, Oleg Razin, Carmen Verano, Danielle Rodstein, Nicolas Trebeck, Olivier Sarathi, Johnny Tosh, Isabella Munther, Vivianne, Emilié, Joshua, Sheldon Wolfe, Bernard, Peter

Samt Victor, Dennis, Gustav (ett annat rum) och Erik.

De samlas i hans bibliotek på andra våningen (En plats som Isabell Munther har föreslagit som Carl-Eriks favorit rum, men egentligen är valt av Sabbaten för att det är det rum som är svårast att ta sig ut ifrån, med endast ett litet fönster). Vivianne och Emilié sätter sig i den lilla soffan närmast fönstret. Danielle och Carmen mittemot dem i varsin fåtölj. Johnny Tosh står brevid Emilié. Castor, Sarathi, Zed och Oleg sätter sig i de 4 fåtöljerna vid arbetsplatsen, Winthorp sätter sig på Munthers arbetsplats. Trebeck står vid bokhyllorna och studerar titlarna.

Joshua och Sheldon bevakar området och patrullerar omkring. Bernard står gömd brevid Winthorp.

Isabelle kommer in med en urna som hon ställer på skrivbordet (I botten finns en tryckplatta som aktiverar bomben i urnan när den ställs ner. När den lyfts igen kommer bomben explodera).

Winthorp tar till ord och börjar med: ”Jag bad Isiah komma och säga ett par välvalda ord, men han avböjde med hänvisning till någon bibelvers. Johannes 7:37”

Isabelle ber Olivier och Nicolas följa med och hjälpa henne hämta förfriskningar.
Bomben exploderar!
Johnny Tosh sliter tag i Emilié och Vivianne och föser ut dem genom fönstret, men får explosionen i ryggen själv. Carmen skadas svårt men hamnar under bråten när golvet ger vika. Danielle, Bernard och Zed dödas direkt. Winthorp överlever men naglas fast under bokhyllor. Oleg reser sig mödosamt upp. Han är rejält skadad men står i alla fall. Castor har slungats in i bokhyllorna och är medvetslös.

 


 

Gruppen nästlades mer och mer in i Camarilla vs Sabbat bråket och till slut gjorde Sabbaten en jätteoffensiv och lyckades slå ut flera av stadens invånare. Gruppen var då väldigt splittrade och hälften hjälpte Sabbaten med de andra flydde staden.

Tanken var Camarillan skulle göra ett stort återintågande och ta tillbaka makten, men detta utspelades aldrig då vi la ner krönikan för att börja spela Transylvania Chronicles istället.