Doom

Doom the Movie

Efter endast tre försök har jag nu sett hela filmen Doom. Tidigare försök har avbrutits pga av trötthet. Orkar tydligen inte sitta uppe hela nätterna och kolla på film längre. Filmen baseras som de flesta nördar vet, på dataspelet med samma namn, så man sätter sig väl inte med allt för stora förhoppningar.

Filmen är en fin blandning av Aliens (dvs Alien 2) och Predator (Den första med Schwarzenegger), och det syns väl att filmmakarna har suttit och kollat igenom dessa två filmer, mer än ett par gånger innan de satte ihop denna film. Tror de återanvänt precis varenda bra scen (med små förändringar förstås) som fanns i orginalfilmerna. Filmen Doom är ändå rätt ok på sitt enkla sätt. Allt är mörk och kusligt, alla otäcka ljud och plötsliga monster inhopp finns med, och en bunt coola kommandosoldater som skriker som små skolflickor när monsten visar sig vara relativt immuna mot soldatens stora bössa.

So far, so good… men sista halvtimmen av filmen mördar allt vad stämning heter. Plötsligt går filmen in i dataspels-mode, och hjälten blir så klart en superhjälte som med enkelhet slaktar allt i sin väg. Naturligtvis har man även filmat så man ska känna igen sig ifrån spelet om man lirat det. Pinsamt standardiserat slut förstör det lilla nöje jag först hade i filmen och jag ger den 4 av 10 i betyg, mest bara för att den på sätt och vis hyllar bra filmer som tidigare nämnda Aliens och Rovdjuret.