Streck 1069 – Pysen

Arkdata: Krubb 2, Kultur 1, Teknologi 1, Försvar 8. Invånare: 206 (28N, 49F, 95T, 21H, 13M)

De senaste dagarna har varit fruktansvärda. Det brutala mordet i arken har orsakat fullständigt kaos bland mutanterna. Alla anklagas och pekas ut som mördare. Ledarna har fått piska lugn på sina egna led och det har knappt gått att möta någon från en annan avdelning utan att det har utbrutit ett bråk.

Ovanpå detta så är svältdöden farligt nära. Jaktlaget har fortfarande inte lyckats organisera sig och kritiken mot avdelning Heimdal ökar för varje minut. Vissa viskar om att de gör detta med flit för att svälta ihjäl Tyrier och Njordingar.

Ledarna har haft ännu ett möte och beslutat att det inte räcker med att sitta och vänta på att jägarna ska lyckas fånga något, så nya projekt startades upp för att öka upp matmängden. En odling ska upprättas under kontrollerade former, så att fler ska kunna sköta matsamlandet istället för bara mutanterna från avd Frej. En svinstia ska upprättas då arken redan har en 300 kilos köttklump i form av svinet Ettan som struttar omkring. Målet är nu att fånga in en svin-hona så de kan avla fram fler små köttbitar. Krönikörerna i Mimer vill även se att arken ska ljus-sättas. Ett projekt som skrotskallar och krönikörer får bygga upp tillsammans för att skingra mörkret och förhoppningsvis hindra att fler mord kan sker.

pysenFällbyggarna återvände till sin grop tillsammans med Zonstrykaren Scott, och till deras glädje hade betet de lagt på fällan haft resultat. En liten pysbest unge hade ramlat ner i fällan. Arla Lättmjölk visar upp sina djurtämjar-färdigheter och fångar in pysbesten.

Något smyger i buskaget efter dem men de hinner inte undersöka saken närmare, förrän de hör ett skott avfyras. De följer ljudet av skottet och ytterligare två skott hiner avfyras innan de når fram till den svarta vägen. Skotten kommer uppenbart utifrån dimman, vilket avskräcker dem och de törs inte gå vidare utan vänder hemåt. På vägen hem hittar de material till att bygga pilbågar med, vilket Heimdals ledareExcalibur, har beställt.

Väl hemma i arken så rapporterar de om skottlossningen och så passar skrotskallenCanon på att börja följa de gamla kablarna som finns runt om i arken. Han gissar sig till att om de kunde stoppa in sån där ström i dem igen, så skulle lampor och annat kunna fungera igen. Frågan är vart man pumpar upp sån? Hans snokande leder dock honom ner till våning 3, där Njords ledare Lexmark hotar honom med stryk om han kommer ner dit oanmäld igen. Canon mutar Njord-slaven Olis med lite krubb för att få fram mer info om Lexmark innan han smiter tillbaka upp till våning 1.

Intervju av inblandade, dokumenterat av Krönikör Lea, avd Frej.