Streck 3682 – Det Levande Huset

Borta vid VattenlägeR så söker sig några unga äventyrare ut på Opos flotte. Opos säger sig ha hört en ruin tala med honom och de ska nu åka och kolla upp det.

Huset har tidigare varit låst, men verkar nu drabbats av något elfel, som gör att den tidigare låsta säkerhetsdörren, så öppnas och stängs hela tiden. En mekanisk röst förkunnar varnar för dörren. ”Varning, säkerhetsdörr stängs!”

Inne i byggnaden hittar de roboten Biblip som sitter fastklämd under en lagerhylla. Stora råttor attackera den och försöker äta av dennes blottlagda kablar. Sköldpaddan Sköldos och lodjuret Villda försöker, men hinner inte rädda Bliblip men besegrar åtminstone råttorna.

De hittar en stor automat, fyllda med färgglada kulor (Tuggummi) men innan de hinner öppna den kommer en pråm med grodor från stammen Gulöga inglidandes . De blir lite strid mot grodorna innan gruppen flyr hem igen.