Streck 1075 – De dödas fest

Arkdata: Krubb 6, Kultur 2, Teknologi 16, Försvar 10. Invånare: 203
(24N, 47F, 92T, 18H, 11M)

Mora och Oodward roar sig med att försöka kränga människokött som mat i arken i hopp om att öppna för kannibalism som lösning på hungern. Fixaren Märklin erbjuder sig hjälpa dem (oväntandes om att det är människokött) men köttet försvinner och Märklin hävdar att Tyr vakten Gevlia stal det. Mora tror inte på det utan tror Märklin snott det, men saknar bevis.

Rykten går om att en slav sett Muscle, krossaren som lämnade arken för att han inte kunde kontroller sin blodstörst, smygandes inne i arken igen. Ett sökparty letar noga i alla kända utrymmen, men hittar inte på honom.

Arla försöker anordna en fest i arken för att liva upp den dystra stämningen efter tråkigheterna dagen före, 2 Lewis stöttar henne och tycker det är en bra idé. Hon bygger upp en rejäl fest, men 2 Lewis rullar ut stora mängder med droger och dålig alkohol. Det hela urartar till ett fylleslag och närmst en orgie.
I kaoset från festen stå tvingas Arla ut ur arken av 2 Lewis livvakt Bad Hairda, så att slaven Nage ska få fritt fram till att förföra och droga ner Excalibur.

Canon försörker ta sig runt barrikaden som Njord satt upp, för att besöka sin vän Scott som Canon fått inspärrad i hissschaktet. Han lyckas hitta en väg dit genom ventilationssystemet, men Scott saknas. Plötsligt hör Canon hur någon går förbi utanför hissens dörrar, och som bli överfallen. Canon bänder upp dörrarna och ser Scott stå över kroppen av Njord-slaven Slotts.
Scott anklagar Canon för att ha orsakat allt detta genom att spärra in honom. Isoleringen i mörkret får honom att hungra till den grad att han nu dricker blod (Scott är en växtvarelse som vanligtvis lever på solljus). Scott börjar sedan ropa på hjälp och blir nästintill osynlig. Canon inser att Scott försöker sätta dit honom för mordet på Slotts, och flyr snabbare än han någonsin sprungit förr.

Uppe på ytan går Arla, Mora och Canon och muttrar över att de missar festen därnere, när de plötsligt ser en kraftig ljuspelare ute i natten. De springer ner och informerar folk om det och de flesta tror att det är en del av festen. Folket står trollbundna över det kraftiga ljuset. Uppskattningsvis ligger det en eller två sektorer bort från Katedromen. När ljuset till slut försvinner fortsätter festen med mycket sex och droger.
Arla, Canon och Mora skyndar sig ner för att hitta Excalibur och informera om ljuset, och hittar honom till sist inne i sin kammare, fullt upptagen med att att ha sex med slaven Nage. Arla går i taket och bussar vildsvinet Ettan på Nage och skulle nog kunnat dödat henne om hon inte lyckats behärska sig till sist. Nage väser att Arla förstör planen som Frejs ledare Beträdej haft om att binda Heimdals ledare till sig med sex och droger. Arla stormar iväg för att få detta bekräftat, men det visar sig snarare vara 2 Lewis plan, inte Beträdejs.

Efter en studs tjafs och bråk lägger sig natten och lugnet över arken. Men när gryning och bakfyllan kommer smygandes hittas Frejs ledare Beträdej Gräset mördad. Hon har fått sin hals avskuren under natten, medan hon sov.

Dokumenterat av Krönikör Lea, avd Frej.