Streck 1078 – Odjursgården

Arkdata: Krubb 6, Kultur 5, Teknologi 16, Försvar 10.
Invånare: 182 (24N, 37F, 92T, 18H, 11M)

Slaven Nage försöker anpassa sig till det nya livet i avd Heimdal, en avdelning som själva aldrig haft slavar tidigare. Det hela blir inte bättre av att Heimdals andra tillskott, Arla Lättmjölk, hatar Nage för att hon också legat med Heimdals ledare, Excalibur. Arla som inte vill se Excaliburs nya slav i deras rum, ser till att hon får jobba åt Canon istället, då han vill ha hjälp med att sköta bränneriet som han byggt, men inte orkar sköta själv eftersom han har fullt upp med att leta nya prylar.
Nage lär sig snabbt att sköta bränneriet, men ett par mindre olyckor (med aning hjälp från Arla?) så lyckas Nage att klanta sönder kokaren. Canon lagar den och den blir bättre än tidigare, och kan nu rena 3 ransoer vatten om dagen och göra hyfsad sprit.
Dock väljer han att lämna tillbaka Nage till Excalibur, när han inser att det blev hans uppgift att sköta om sin slav och se till att denne får mat och vatten.

Mora passar på att få lite tid att umgås med sin vän Lea. Hon verkar dock ha hamnat i rejält dåligt sällskap och han hittar henne kraftigt nerdrogad inne hos 2 Lewis gäng, där flera av de andra mutanterna ogenerat kladdade på henne när hon uppenbart var för drogad för att värja sig. Mora försökte få henne att följa med därifrån, men stoppades direkt av Bad Hairda och de andra i 2 Lewis gäng. Mora valde att lämnna platsen ensam hellre än att ensam bråka med hela gänget.

Då hela arken bubblar av oroligheter inför den tidsfrist som Tyr satt upp om att antingen svära trohet till Tyrs ledare Yatzy, eller lämna arken för gott, väljer gruppen att avlägna sig efter dagens arbete med projekten är avslutade.

Till Moras stora förtjusning, så har diskussionen om kannibalism blossat upp också, och det har nu lagts ett projekt på att utreda om det vore ett bättre sätt att ta hand om de döda kropparna istället för att kasta ut dom i avgrunden och hoppas att de bara försvinner. Även nya projekt som en kvarn kopplad till utkikstornet påbörjas, och avd Mimer börjar organisera de fynd som kommit in och förslaget om att sätta upp ett museum av fornsaker kommer fram.

Men gruppen lämnar arken en stund, främst för att slippa all politik och intrigerande som sker där nere. De söker sig ner til den svarta vägen och väljer denna gång att gå i vägens andra riktning, de har tidigare alltid gått åt samma håll. Så nu går i i riktning som enligt kartritaren Fläck kallas Nordväst.
De passerar en skum pytteliten sjö, med fyrkantiga rör som sticker upp ur vattenytan. Någon påstår att de kallas skor-stens-rör och tydligen var vanliga på hus förr. Strax efter kommer de till en ruin full av hundliknande varelser. Då odjuren tydligt var aggressiva så slår de sig genom packet och hittar då resterna av en av utvandrargrupperna från Frej. Mutanten Always sitter hänger uppspikad på väggen innanför dörren till ruinen. Hennes döda kropp var det som lockat till sig odjurs-hundarna. Resten av utbyggar-gruppen saknas och sakerna verkar plundrade.
Medan Mora tar hand om köttet från hundarna och börjar grilla dem fri från röta, så undersöker de andra ruinen lite närmare. Det har troligen varit ett bo för människor en gång i tiden, men numera visar den sig vara en sovplats för Zongastar. En liten gast kommer utstörtande ur en skrubb och flyr ner i källaren innan de hinner fånga honom. Skrotskallarna Canon och Inte jagar efter och när de till slut lyckas fånga in och såra den lilla gasten, visar det sig att han bara var utkik och att resten av hans grupp låg och sov i källaren. Canon och Inte flyr hals över huvud ut ur ruinen för att få lite hjälp av de andra, men zongastarna följer inte efter. Efter en lång väntan, så packar de ihop köttet från hundarna och beger sig tillbaka hem med det.

Skvaller, rykten och allmän hörsägen, dokumenterat av Krönikör iDill, avd Tyr.