Motståndsslag

Ett regeltillägg i Zonkompendium 5 la till motståndslag till reglerna. I och med den nya startboxen så blev de även officiella regler:
Ibland räcker det inte att slå en / för att klara ett färdighetsslag. I vissa fall måste du också övervinna din fiende i ett så
kallat motståndsslag. För att vinna ett motståndsslag måste du klara ditt slag och slå fler gu_dice6 än din motståndare slår. Varje gu_dice6 som din motståndare slår eliminerar en av dinagu_dice6. Bara du (angriparen) kan
pressa slaget.
Ibland slår du och din motståndare för olika färdigheter, ibland slår ni för samma. Motståndsslag används när du manipulerar
eller smyger, och när någon använder dessa färdigheter mot dig. SL kan också använda motståndsslag när hon tycker att det är lämpligt, till exempel att slå ta krafttag mot ta krafttag för att avgöra en styrkemätning.