Streck 4157 – Den vita borgen

I fyra års tid har mutanterna i Giga N bott i skuggan av den kraftigt bepansrade vita byggnad som står precis ovanför arkens mur. Inte ett tecken på liv eller rörelse har kommit från byggnaden, men nu bestämde sig en grupp ledda av roboten Akka, att försöka ta sig in. Medan Akka till en början försökte sig på att köra alla möjlig kombinationer av fyrsiffriga koder på panelen utanför portarna.

Mutanten Merasin tyckte det tog för lång tid och utnyttjade sin mutation Magnetism, till att rycka loss metallnätet som täckte fönstren några våningar upp. Därefter sköt sig Akka upp med sitt jetpack och Arla klättrade upp och fäste ett rep åt dem andra.  När alla var inne började de undersöka stället.

De upptäckte att precis som utsidan, så var insidan för välstädat och fint för att ha stått orört så länge. De började känna igen tecken som de såg när de besökte Robottornet.

Mycket riktigt hittade de på robotar här, och de visade sig vara från Titanmakt Elysium, vilka ansåg sig vara under attack när de såg Akka (som kommer från Nautum). Gruppen fick fly för sina liv, när stridsenheter kom upp för trapporna från källaren, Canons små korta ben sköts sönder till en blodig massa och han skulle nog inte undkommit om inte Akka lyfte upp honom och flydde med honom. Akka i sin tur överhettades i flykten och råkade radera sina minneskretsar, men Canon visade sig vara precis så bra på att laga robotar som han påstått sig vara och kunde så fort han själv helats, fixa Akka.

Under tiden passade Van på att sälja tillbaka klotet Arthur till Midgård. Han fick en fungerande Uzi, med två magasin.