1613, Juni 24

1613, Juni 24 – Besten tar över
Gruppen firade dealen med Hedwiga med att glida ner till Izy Drewno för att ragga upp kvinnor och bygga upp en Herd för att bättra på blodtillgången för gruppen.
De hittar Sheriffen Mercio som är ute och jagar en av de shovelheads som Sabbaten skapade ett par dagar tidigare och bestämmer sig för att göra ett bakhåll för Sheriffen.

Mercio visar sig vara ganska jobbig i närstrid dock och han sänker Gawel i Torpor innan han själv faller mot sin slutgiltiga död. Lalka och Adam försöker båda diablera Mercio men båda misslyckas. Frustrationen (och dådet i sig själv) knuffar Adam över gränsen och han förlorar sitt sista steg i Humanity och besten inom tar permanent över. Lalka rycker med sig Gawel kropp och flyr medan Adams best sliter resterande vakter och kultmedlemmar i stycken.