1646, 13 November

Snön faller över Izy Drewno och nätterna är kalla och mörka. Detta gör att det blir allt svårare för stadens vampyrer att jaga om nätterna.

Petri som brukar köpa sitt sällskap av de prostituerade från horhuset Ogród Róz (Rosengården), märker att många av de prostituerade har försvunnit. Han får ”hjälp” gargoylen Leonard och den klanlösa Maria att kolla upp det. av Vid en närmare undersökning upptäcker de att dom som saknas är samma horor som de använde sig av för att göra sig av med Giovannis.

De hittar hororna till slut, de visar sig vara fångade i Lidias haven. Hon har fångat dem och hjärntvättat dem till passivitet och dessutom klätt ut dem till att likna vampyrer i staden.

Lidia gör ett obehagligt försök till att förföra Petri, men när han avvisar henne blir hon upprörd. Petri försöker fråga vad hon gjort med hororna, men hon pålar honom istället.

De andra har under tiden attackerats av en rånare, vilket har fått Leonard att hamna i frenzy och krossat rånarens ansikte.

 

Petris ghoul Florian har sett vad Lidia gjort och han springer och ber de andra om hjälp. Leonard flyger och pratar med Petris sire Sarazin. Sarazin använder kraften Presence till att tillkalla Lidia. Under tiden passar Leonard och Maria på att hämta Petri ur Lidias källare.

Petri söker upp Sarazin och Lidia, han kräver att få släppa de prostituerade fria, hon hotar honom till livet om han någonsin sätter sin fot eller skickar någon annan till hennes haven igen.