3148 Brighton 7th Street

Gangstern Mihail Ivanov bor på femte våningen i ett 6-våningshus 200 meter från tunnelbanestationen på Brighton 7th Street/Brighton Beach Avenue. Huset är byggt i brunt tegel och ligger på en smal gata med fina bilar parkerade längs trottoarerna.

Inne i entrén finns en korridor med hyresgästtablå (M. Ivanov nr 512), postboxar samt hiss och trappa. Korridoren genomkorsas av ytterligare en korridor och leder ut mot en port till husets innergård. Varje våning har dörr ut mot en balkong mot framsidan och baksidan från vilken man kan ta sig ner till marken via brandstegar.

Husets hyresgäster är nästan uteslutande östeuropeer och många har en koppling till Beljov-ligan. De är misstänksamma mot myndigheter och ringer inte gärna polisen. Oväsen från gräl, rysk tekno på hög volym ekar genom korridorerna och på innergården står hyresgäster och röker och diskuterar. Interiören är ren och hel men i grådaskiga färger utan prydnader och med dämpade lysrör i taken.

Mihail bor i en fyra med 42 tums plasmateve, påkostat högtalarsystem och möbler i stål och svart skinn. I mitten av vardagsrummet står ett glasbord med två skinnsoffor. På väggen finns ett stort inramat foto på Mihail med hockeyfrilla, iförd ljusgrön, glansig skjorta som har en känsla av 80-tal över sig.

Lägenheten är inrökt och unken med en paradox av ignorerat slitage och påkostad men smaklös lyx.

Händelser på 3148 Brighton 7th Street:
Förmiddagen lördagen den 29 mars 2008
I jakt på Vás tog sig Cesar Battista och Redrum in i Mihails lägenhet med våld. Handgemäng utbröt med Mihail Ivanov, två ryska gangstrar och Vás och i slagsmålet blev en av Mihails underhuggare ihjälslagen, en annan slagen medvetslös och Mihail själv knockad med en lampa av Cesar och slagen medvetslös av Redrum. Redrum befriade även en ung tjej, Ashton som låg fastbunden i en säng i ett av rummen i lägenheten och hade fått lillfingret avskuret av gangstrarna. I kabaliken lyckades Vás fly ut i trapphuset där han blev skjuten i höften av Anthony DeCay. Cesar Battista slängde den pistol som Anthony använt i husets sopnedkast och de lämnade byggnaden med flickan och den medvetslöse Vás.