Anton Berjozkin

Maskinsalens väktare

Anton är en av original medlemmarna i Serafernas ordern och fd rysk matematiker som numer har som uppgift att utforska och lära ut kunskapen om portalerna mellan vår värld och Den himmelska staden (Metropolis).

Han är en halvgalen, skäggig och ful gammal gubbe som påminner om en uteliggare.

Han håller mästa dels till i maskinsalen i fabriken där han vandrar mellan olika världar, USA och ryssland.

Man tror att Anton låg bakom att Luther Hartwick försvann i april 2008.

Den 9 april 2008 tog sig Anthony in i Maskinsalen med Arthur Cresswell, Robert McShane Jr och Cesar Battista. Anthony slog Anton medvetslös och skar av ett öra från honom. Strax därefter dök Artiom Beljovupp genom Maskinsalens tempels portal och anföll huvudpersonerna. Genom Mr Hayes blev Beljov infångad och Anthony kunde föra Anton Berjozkins öra till Ziyad al-Biruni i Drömmen. Med örat kunde Ziyad föra Anton till Drömmen och återföra Luther Hardwick till Verkligheten.