Cesar Battista

Korrupt narkotikasnut
Author: Patrik Lewinson

Cesar Battista är den cyniske narkotikapolisen som sprider skräck på Queens gator. Bland langarna, hororna och gängmedlemmarna är Cesar polisen som slår först och frågar sen, för att sedan slå lite till. De flesta vet att han aldrig missar ett tillfälle till att tjäna pengar men i gengäld – vilken drogsnut är inte en mutkolv?

2005

Efter att Cesar påbörjade en utredning kring den nya drogen Angel Laugh hösten 2005 har hans liv gått utför. Det började med telefonhot och känslan av att vara förföljd och slutade med att Cesars hustru Elaine Parker blev sinnessjuk och fick tvångsintas på slutet psyk. Cesar var ensam med sin tonåriga dotter Doloresoch utan hopp om att tjäna ihop till college på sin polislön tog han varje muta som Queens skurkar kunde erbjuda.

2007

Cesar hade tittat ner i avgrunden men han började inte falla ner förrän Cesars gamla vän Josef Bismarck introducerade honom till Anthony DeCay och Robert McShane Jr. Cesar blev indragen i de tre halvbrödernas kamp mot New Yorks mäktigaste brottsorganisation Beljovligan och en sjuk rysk sekt kallad Serafernas orden. Det hela eskalerade i att Cesars dotter Dolores blev drogad och kidnappad av Beljovligans män.

Med hjälp av Anthony DeCay och det nyligen frisläppta fängelskunden Jonathan Murtaugh lyckades Cesar befria Dolores från den galna ockultisten Jakov Nikolaevs sjuka experiment i en ödergiven fabrik i Whitestone. Elaine Parker blev friskdiagnoserad och släpptes från psyket och Dolores var sängliggande som ett traumatiserat kolli. Allt kunde ha varit frid och fröjd men…

April 2008

..Beljovligan hade inte tappat sitt intresse för Dolores. En natt bröt underbossen Mihail Ivanov sig in i Cesars lägenhet och kidnappade Dolores tillsammans med några ryska torpeder.

Tack vare Jonathan Murtaugh lyckades Cesar rädda Dolores från en bisarr ritual i Maskinsalen men Beljovligans ledare Artiom Beljovhade med hjälp av Francis Adrian van der Kemp gjort något med Dolores.

Med hjälp av den perversa ockultisten Laurent Valois fick Cesar reda på att Dolores själ var fångad i Serafernas ordens tempel i en annan dimension. På den alltid hjälpsamme Anthony DeCays initiativ tog sig Cesar in i den så kallade andra dimensionen. En galen tatuerad kärring (George Devlin) ledde dem till Serafernas tempel och efter att ha blivit jagad av sexvingade jättelika varelser (!) hittade Cesar Dolores upphängd på en vägg i ett rum tillsammans med en hudlös levande (!) människa.

Med Anthonys hjälp förde Cesar sin dotter tillbaka till Verkligheten igen och Dolores vaknade upp.

Eller..?

September 2008

Några månader senare bröt helvetet ut igen. Cesar blev injicerad med ett ägg i bröstet av någon slags enorm insekt i kloakerna. I ett hallucinerat tillstånd tog han Elaine Parker för en av insekterna och dödade hennes med ett pistolskott. Efter att ha gjort en deal med ledaren för en hemlig militärbas,Graham Keller, fick Cesar insekten utopererad. Efter att Cesar vaknat berättade Keller att det inte var Dolores utan Anthonys halvsyster Linda som Cesar tagit med tillbaka från den andra dimensionen. Cesar har levt månader tillsammans med ”Dolores” och nu vill Keller att Cesar ska döda den han tror är hans dotter med en underlig svart kniv så att Keller kan ta kontroll över Linda. I utbyte mot att Cesar använder kniven ska Keller återställa Dolores kropp så att Anthony kan binda hennes själ till kroppen igen.

Situationen är desperat och förvirrad. Vem kan Cesar lita på? Vilka är hans riktiga vänner. Är Dolores verkligen inte Dolores?

Familj: Dottern Dolores ”Dolly” Battista.

Avliden ex-fru: Elaine Parker.

´Vänner´: Jonathan MurthaughJosef BismarckRobert McShane Jr och Anthony DeCay.