Charles Crown

Charles Crown är en fruktad och hatat magiker som är Anthony Decay, Robert McShane, John Adams och Josef Bismarks far.

Antagligen har Mr Crown flytt amerika (eller denna dimension) på grund av Viktor Volkov och Beljov-ligan.
De personer vi vet att han har kontakt med är Luther Hartwick och
Ziyad al-Biruni och den judiska rabbin vid namn Itzak Steinberg.

Robert McShane Sr, Robert McShane Jr:s morfar, har också avslöjat för Robert Jr att han fick i uppgift av Charles Crown att vara Robert Jr:s väktare. Robert Sr:s exakta relation till Charles Crown är dock inte faställd.

Mr Crown har inte setts till i New York sedan 1970-talet, då bar han äldre typ av kläder (Tweed kostym) och hade en fint ansad mustasch. Enligt personer som har mött Charles Crown (bl.a. Josef Bismarcks mor Trudi Bismarck och Robert McShane Jr:s mor Joanna McShane) talar Charles Crown med brittisk accent.