Crowns Tempel

På vindsvåningen i ett sekelskifteshus med vit gjutjärnsfasad på rakt emot Googh Theatre på Green Street i SoHo (Manhattan) ligger Charles Crowns tempel.

Vindsvåningens väktare Luther Hardwick försvann i

början av april 2008.

Beskrivning: Vindsvåningen delas i två delar av en hall. I den vänstra delen (från ytterdörren sett) ligger Charles Crowns tempel och i den högra sidan ligger vardagsrummet, badrummet och köket.
Templet består av ett stort rum med svart golv av mosaik med vita stenar som bildar ockulta symboler och väggar som klätts med tjocka svarta tyger för att täcka fönster. I en vit cirkel i det stora rummets mitt står ett vitt altare av ett rätsidigt stenblock och bredvid altaret står en gammal grönmålad trädörr i en dörram fastskruvad i stengolvet. Vid väggarna står hyllor med ljus i olika färger samt burkar med olika rökelser och ingredienser.
Vardagsrummet har badrummet och köket vägg i vägg till vänster och stora valvfönster ut mot husets innergård till höger. Här finns en säng, soffa och bord samt ett bord med grammofonspelare och skivsamling. Två höga och breda skåp med glasdörrar och trä med ristningar av ockulta symboler står mot väggen längs in i vardagsrummet. I det vänstra av skåpen finns det statyetter, kameror, linser, dockor och ihoprullade tavlor. I det högra skåpet står det böcker.

Händelser:

Slutet av november 2007
Efter att Robert McShane Jr fått reda på att hans mor Joanna McShane följt med Charles Crown till en vindsvåning på Green Street på 70-talet och älskat med Crown i ett tempel letade Robert, Anthony DeCay och Josef Bismarck upp vindsvåningen. Joanna mindes att huset haft en vit gjutjärnsfasad och legat rätt emot en teater.
Anthony, Robert och Josef tog sig in i lägenheten och mötte Luther Hardwick. Deras minnen av mötet skiftar dock och Robert har sedan dess haft ett påtagligt och oförklarligt intresse för tidmätare av olika slag (särskilt klockor).

7 april 2008
När Anthony DeCay kom till vindsvåningen var Luther Hardwick försvunnen och vardagsrummet hade spår efter en eldstrid. Bokskåpet i vardagsrummet hade kulhål och fönstret ut mot innergården var sönderslaget som om någon eller något kastats ut genom det. På bokskåpet, golvet och fönsterramarna fanns gammalt intorkat blodstänk. Lägenheten såg ut att ha varit utsatt för vädret i flera månader (av det sönderslagna fönstret) och var kallt, fuktikt och smutsigt av inblåsta löv, snö och regn. På golvet framför bokskåpet stod en hög med böcker som möglat sönder av vätan från fönstret.