Gilberto Ramoz

Gilberto driver restaurangen och nattklubben Pepino Dulce, tillhåll för latinogänget Jones Street Cruz och är en associerad till gängledaren Left Doze.

Han är make till Jonathan Murtaughs ex Maria Fernandez.

Beskrivning: Gilberto är storvuxen, runt 2 meter lång, och vältränad. Han är stilig med stor markerad haka, markerade drag och halvlångt svart hår som ofta ligger bakåtkammat. Det märks att Gilberto har rejält med pengar då han bär dyra kostymer och accessoarer i form av guld- och silversmycken.

Händelser:

Morgonen måndagen den 7 april
När Jonathan arbetade på Santos Garage kom Gilberto Ramoz förbi garaget med Maria Fernandez i sin splitternya silverfärgade Mercedez. Gilberto gick in på garaget och in på garagets ägare Fonsos kontor. Gilberto skällde ut Fonso på spanska för att sedan avsluta med att ge Fonso en lavett med baksidan av handen och med kraggrepp slänga upp honom på kontorsbordet. Gilberto viskade något till Fonso som fick honom att blekna märkbart och lämnade sedan garaget. När Gilberto såg Jonathan stå och stirra på Maria med en oljig hand på bilen bad han honom dra åt helvete och åkte iväg med Mercedezen.

Den 13 april 2008
Gilberto Ramoz hade blivit kidnappad av John Adams kult av galningar och förd till en dårarnas tempel (tillägnad Serafernas orden) under tunnelbanesystemet vid Pepino Dulce. John Adams gav Murtaugh nyckeln till den bur Gilberto var inlåst i och berättade att Gilberto skulle bli den nya Artiom Beljov. Efter att ha bestämt sig för att det var för farligt att släppa ut Gilberto avrättade Murtaugh honom med ett pistolskott i huvudet.