Altsang

Den enda stora staden i det lilla grevskapet Altsang Shire.

Storlek:
Altsang 1399 – 3 km från Grimsbury till Redwood, 4 km från Ferry Point till Kings Road


 

01. OLD ALTSANG

Resterna av det som en gång var Altsang stad, är numera kraftigt förfallet. Den stora mängd av övernaturliga händelser i och omkring staden har i de flesta fall lett tillbaka till stadskärnan. Den stolta mur som en gång skulle skydda människorna innanför, är idag främst de väggar som ska hålla ondskan borta från resten av Altsang.

Ledare – Rowan Orson (lagmans släkt, utseende av charles heston). Misstänksam och opålitlig. Har ett stort antal thugs och även ett par beryktade lönnmördare i sin tjänst.
Vampyrer
• Marius the Red (Har sitt haven här, men ligger i Torpor i Woodland)
• Hrothvald
• Evelgest le Bone

02. BLACKBURN

Kyrkans sista utpost i Altsang, och även om dem uppehåller en ren fasad så är den helt korruperad av anhängare av de gamla vägarna.

Ledare – Maltheas Berkeley. Nuvarande ledare för Hammerdawn. Helylle och vill väl men har inte samma starka tro som sina föregångare. Manipuleras av Alfred till att jaga skuggor och sällan nå några egentliga resultat.
Vampyrer 
• Father Alfred
• Otis Arcturus (Bor på Wolfs Lair)
• Coro (Bor med Otis på Wolf Lair)
• Viktor
• Albrecht (Torpor under Da Warenne kyrkan)

03. PENNYHAVEN

Fortfarande en tillhåll för stadens fattiga även om de inte håller sig där hela tiden så anser dem flesta av dem att Pennyhaven är deras hem.
Området styrs av den beryktade Tragos. Ingen säger sig veta vem han är eller vart han finns, men att han vet allt som händer i Pennyhaven.

Ledare – Tragos (Germaine de Warenne) ”Fagin”-liknande ledarskap över stadens fattigaste.
Vampyrer
• Tragos
• Brother Diggory

04. MIDHENGE

Fortfarande ett väldigt rikt område där alla är på något sätt besläktade av dem urspriungliga tre ätterna med stenhuggare.
Deras uppbyggnad påminner mycket om en frimurar-orden, och är väldigt sektinriktad med hemliga möten och lönndom. Klan Nosferatu håller denna grupp hårt om ryggen.

Ledare – Olric Mason. Ledare för Stenhuggarnas Gille. Styr likt en frimurare. Ser sig själv som nästintill orörbar. Skyddas dessutom av Guy Mortimer.
Vampyrer
• Guy ”the Ghoul” Mortimer (Till och från)

Samarbeten – South Shield
Fiendeskap –

05. BOHAM COMMONS

Det gamla judekvarteret ”Solomons John” blev under 1300-talet överbefolkat och dem gick sammans och grundade då ytterligare ett område utanför muren. När Altsang brann år 1400, drabbades Solomon John ganska hårt då uppenbarligen någon antände just hus i detta område. Detta blev droppen för dem boende i området och de flyttade ut ur området. Tillsammans lade dem judiska familjerna sina resurser samman och byggde ut Boham Commons till att bli en blomstrande stadsdel.

Många tittar nu avundsjukt på den sammanhållning och ekonomiska välfärd som verkar florera i Boham. Illvilja och hat växer hela tiden bland dem som har det sämre ställt och frågan är väl om det finns något mörkare bakom fasaden av lycka och sammanhållning.

Ledare – Ett råd att de mest inflyteslerika judiska familjer, med Cohens familjeöverhuvud i spetsen.
Vampyrer 
• Hasiel (Har öppnat en ny leksaksbutik)
• Doll (Bor med Hasiel)

Kyrkogården – Cauldred ?? (Egentligen kalt drerd = cold land on Yiddish) lesof menukhe = Final rest

06. SOUTH SHIELD

Ledare – Ett råd av konstnärer och uppfinnare, ledda av Rektorn för Konstskolan
Vampyrer 
• Liusaid
• Lochlan McKay
• Alasdair McFayden
• Catherine De Grandison

07. THREE CORNERS

Ledare – Dara Margas, men med stöd från alla de andra tre ledande familjerna, O’Connell, O’Sullivan och McGrath.
Vampyrer 
• Serge Dufayel (Bor på Satyrs Horn)

08. SILVERSTONE

Ledare – William Walworth V
Vampyrer 
• Sir Evinrude Hawkins of Avalon
• Frank Norman
• Conway Griffith (Har hand om stadens största färgeri, där de främst framställer konungs röd växtfärg)

09. RED POND

Ledare – Pádraig Campbell. Styr området då hans handelsvaror förser hela området. Han har ett väldigt nära samarbete med Three Corners, han är gift med Meina, av ätten O’Connell.
Vampyrer 
• Coventina (Torpor under Red Wood Monastery)

10. CAPE OVIS

Ledare – Harald Seymour
Vampyrer 
• Krsto Simionovic

11.EASTBROOK

Marlon Carter 42
Blev föräldralös vid 11 års ålder och började tjäna pennies som springpojke åt diverse köpmän och har sedan dess arbetat hårt för sin överlevnad men även sin förmögenhet. Han är nu områdets rikaste man och företaget ger både hans stora fortfarande hemmaboende familj och de utflugna barnens egna familjer riktigt bra ekonomi.

Han samarbetar med traktens hästuppfödare för att avla fram riktigt stora och starka hästar och betalar dyrt för att få de största och smidigaste vagnarna. Han har inga problem att leja bort jobb han varken har lust eller tid med, även om han själv är oerhört händig och handlingskraftig.

Hans stora rikedom är en vass nagel i ögat på Silverstones åkare då Marlon kan konsten att förhandla till sig de bästa priserna och de bästa jobben.
Hans två äldsta söner kör en egen vagn och de yngre bröderna åker med fadern och företaget blomstrar.

Han har 3 kärror, varav två används dagligen i arbetet. Den tredje är en droska, stor nog att lasta in familjen någorlunda bra i, men även den används i vissa jobb.
Samtliga dras av minst 4 hästar, men kan vid riktigt tung last även kopplas bakom 6 hästar. Hästarna är av samma typ som Shire och Clydesdale.

– God kontakt med Three corners, har någon slags ”understanding” med irländarna. Matilda har nog lite med det att göra.
– Dålig kontakt med Silverstone och Westbrook

Fay Carter 40, frun, bakar bröd ”som mättar även den hungrigaste av magar” och har gjort sig ett stort namn i hela området tack vare brödet. Hon är en kärleksfull mor och hustru som är mycket mån om att lära sina barn hur man är en god medmänniska.
Ingen vet hur hon lyckas att hinna med familj, vänner och hemlösa, men hon gör det.

Utflyttade barn
– Martin son född 1466, hustrun Sarah och dottern Anabell 1489. Arbetar med fadern
– Maryam dotter född 1467, maken Adrian, sönerna Eldon 1487 och Eliot 1490

Stort bröllop under kommande sommar
– Michael son född 1470, fästmön Kate, Arbetar med fadern

Hemmavarande barn
– Finn son född 1472, Arbetar med fadern
– Glenward son född 1475, Arbetar med fadern
– Godfrey son född 1477, Arbetar med fadern
– Tucker son född 1480, Arbetar med fadern
– Millie dotter född 1484
– Tvillingarna Taran och Tanwen, son och dotter födda 1486
– Gail dotter född 1488
– Hunter son född 1490

Regis ca 75 år

Lokala tiggaren, har endast en vänsterhand (Vänsterhänt), efter att ha stulit inne på marknad i Silverstone för ett tiotal år sedan.
Han drog sig undan den stadsdelen, inte av skam påstår han utan för att det blåste så kallt om vintrarna…
Han trivs bra i Eastbrook trots den stora klasskillnaden mellan honom de flesta andra. Men någon hjälp tar han inte emot, där tar stoltheten över.
Alltid vänlig och alltid full av historier, minns allt han hört och vrider lite på det så det ska bli spännande för barn (och andra åhörare) att lyssna.
Är på first name basis med de allra flesta i stadsdelen.

Vampyrer
• Matilda Cree (irländska) – Ledaren för Deepcut-blades, vilka håller Marlon hårt om ryggen utan att han märker det.

11001. Eastbrook Marketplace

11002. The Thorns Inn
Värdshuset med anor från 1475 är ett högkvalitativt ställe för den välbärgade att spendera natten (eller dagen) på.
Ligger i korsningen av Estbrook, Three corners och Lobrin på väg mot Silverstone.

Ägaren är den buttre Frank Brewer och hans vackra men snobbiga hustru Renée. De är bägge goda människokännare och vett att fjäska för rätt personer.
Ett antal gånger har de försökt få Regis utkastad från stadsdelen men de har fått nöja sig med att han åtminstone inte gräver i deras sopor.

12. WESTBROOK
Skogshuggarnas område. Nergånget och skitigt med undantag från godsherren hus. Godsherre Jean-Baptiste Horne är ghoul till Hawkins, med en enda uppgift, se till att timret fortsätter flöda till hamnen så att det kan skeppas vidare.

Ledare – Godsherre Jean-Baptiste Horne
Vampyrer 
• Ceromir (Tilldelats denna domän som belöning för trogen tjänst. Håller låg profil och vakar likt Batman från skuggorna)

13. MALUM MEADOW

Ledare –
Vampyrer 
• Sir Elygar of Ruthin
• Rasa
• Juste

14. LOWLAND POINT

Ledare – Frang Cairncross, , Skottsk lord (Utseende av kung Theoden under Sarumans inflytande). Grinig, vrång och välbeväpnad. Krigisk med soldater runt om sig. Anser sig vara en utpost placerad i fiendeland och behandlar folk han möter därefter.
Vampyrer 
• Howling Pete
• Vile Simionovic

15. LOBRIN
Namnet kommer från Irländanska ”Lobhra Rinn” (Lepra Udden). Området påminner lite om transylvanisk by. Med rädda och vidskepliga bybor som alla fruktar ”Herren” i herrgården vid kusten. Och dem gör det med all rätt…

Ledare – Henry Marot (åt Santo Giovanni)
Vampyrer 
• Santo Giovanni
• Henry ”the Heretic” Marot

16. WOODLAND

Ledare – Jerome Plunkett
Vampyrer 
• Devin Le Meur


Norr om Altsang

NORTH SHIELDS

Avhoppare från Southshields, oense om något med sina förra vänner.

LONGSANDS
Folk tror att King Edward’s Bay är döpt efter någon av kungarna, men faktum är att en Edward (David) av klan Cappadocian höll området som sitt, och reste ett torn för att övervaka kusten och Tyneflodens mynning. Ett par herdegårdar har sedan länge funnits vid platsen, men under 1400-talet byggdes det ut och blev nästan en egen liten by. De levde gott på genomresande som följde kusten norr eller söderut och stannade till här för proviant och alkohol.

Howling Pete av klan Gangrel gömmer sig här ute, efter att klan Ventrue och Mithras enga Gangrels försökt mörda honom under tidigt 1400-tal.
Litar inte på andra vampyrer och försöker istället alliera sig med dödliga och lära dem att känna igen och passa sig för vampyrer.
Håller på med enklare stråtrövar-utflykter söder om Tyne (Aldrig norr om floden), samt brygger egen sprit och mjöd som de säljer. Familjen Kincaid är den offentliga ätten bakom det hela, men de är ghoulade och styrda av Howling Pete. De är hellylle Badguys i stil med Sons of Anarchy. Sysslar med olagliga saker men skyddar och gynnar de lokala i Longsands.