Askedal

Landet väster om Ravland, hette tidigare Aslene och var hemvist åt hästfolket och Horn-dyrkarna. Numera kallas landet Askedal och är förstört och övergivet.  Sot och aska täcker det forna grönska kullarna och dalarna. Demoner attackerade och dödade större delen av de människor som inte hann fly, och de allra sista invånarna jagades bort av lavajättar, som dök upp i samband med att vulkan-guden Horn fick sitt hittills största utbrott. 

De sista släkten som fanns i området flydde till Korunda-fästet, en borg i de östra bergen mot Ravland. Tidigare hade det funnits vägar genom raviner i bergen, men dessa stängdes för hundratals år sedan av dvärgars magi.

Korunda-fästet attackerades av lava-jättarna och av de 3000 individer som sökt skydd där, överlevde endast 103 stycken, som ledda av dvärg-druiden Nurafida, hitta gångar under berget som ledde dem in i det glömda landet, Ravland.