1181, den 19:e Åldersommar – Festen i Feuböle

Våra äventyrare hamnade på den norra stranden till tvärfloden efter att ha flytt för sina liv genom Arinaskogen, med en mindre armé orcher bakom sig.

De slog läger vid skogskanten och och blickade nu ut över fält med jordbruk och en liten by bakom en träpallisad. Byn Feuböle.

Lite överraskande dök deras egna orch Mazhug upp längs med floden, och förklarade att två ungdomar från Trenneröse, halvalven Hasni och människan Jakerad, hade försvunnit under gårdagen och han hade spårat dem i denna riktning. Tillsammans beslutade de sig för att gå ner till byn och fråga om de sett ungdomarna.

Byborna verkade rejält förvånade över att få besök, men blev väldigt glada att få träffa nya personer och höra skvaller och berättelser från omvärlden. Äventyrarna slogs dock av det konstiga i att åldrarna i byn verkade ojämnt fördelade. Nästan alla var över 40 år, och några enstaka barn under 12. Ingen i åldrarna 13-39 fanns att se. Byäldsten Bylos mötte upp med dem och bad dem berätta vad som händer i landet, varpå Karinu ställde sig vid torget och började tala till folket. Minst ett 50-tal personer kom och lyssnade och visade sin uppskattning genom att skänka honom 3 silvermynt efteråt.

(Mer info kommer vid tillfälle)