Timeline

1646, 22 Okt – Nekromantikerna
Två Giovannis kommer till Izy Drewno, hävdar att de vill bosätta sig för att ”studera” på orten. Voivode von Salzburg tar motvilligt mot dem, men beordrar sedan tre ”neonater” till att skaffa fram bevis på att att Giovannis bryter mot Camarillans traditioner så att han får en anledning att kasta ut dem ur staden.
Gargoylen Leonard tar sig in i Giovannis kammare på hotellet Den Gyllende Gåsen och stjäl en bok om nekromani. Gruppen inser snart att Giovannis vet att det Leonard som stal den. De nyttjar detta till att få Giovannis att orsaka ett maskerad-brott och Erich av klan Tremere passar på att på Voivodens order kasta ut Giovannis.

1637 – Andra Kosacksupproret
Nytt försök av Kosackerna att stå upp mot Polen, även detta försök krossas.

1626 – Kosackupproret
Kosackerna vägrar att underkasta sig polskt styre och tar upp väpnad strid mot polska ockupanter.

1625 – Izy Drewno växer
Folkmängden i staden växer stadigt och kyrkoböckerna visar nu att det bor över 12.000 själar i staden med omnejd.

1621 – Förlusten av Livland
Sverige som aldrig accepterat Polens erövring av Livland, utnyttjar interna problem som Kung Sigismund lider av och omgrupperar sina styrkor och tar till slut makten över Livland igen.

1620 – Kyrkans styrkor försvagas
De Törnklädda lämnar Izy Drewno för tjänstgöring vid andra kyrkor runt om Polen, för att minska risken att de plundras av invaderande turkiska styrkor.

1620 – Polsk-Turkiska kriget
Turkarna invaderar Europa och hotar Polen och flera andra länder.

1618, 11 Dec – Treaty of Dywilino
Fredsavtal tecknas med Ryssland och Polens gränser växer med nästan en miljon(!) kvadratkilometer, i form av Livland (Lettland och Estland)

1616, 16 Januari – Bniński dör
Izy Drewnos första borgmästare, Konrad Bniński, dör av lunginflammation.

1613, Juni 24 – Besten tar över
Gruppen firade dealen med Hedwiga med att glida ner till Izy Drewno för att ragga upp kvinnor och bygga upp en Herd för att bättra på blodtillgången för gruppen.
De hittar Sheriffen Mercio som är ute och jagar en av de shovelheads som Sabbaten skapade ett par dagar tidigare och bestämmer sig för att göra ett bakhåll för Sheriffen.

Mercio visar sig vara ganska jobbig i närstrid dock och han sänker Gawel i Torpor innan han själv faller mot sin slutgiltiga död. Lalka och Adam försöker båda diablera Mercio men båda misslyckas. Frustrationen (och dådet i sig själv) knuffar Adam över gränsen och han förlorar sitt sista steg i Humanity och besten inom tar permanent över. Lalka rycker med sig Gawel kropp och flyr medan Adams best sliter resterande vakter och kultmedlemmar i stycken.

1613, Juni 23 – En inblick i Hedwigas planer
Saker och ting började lugnade ner sig, och gruppen har alla bytt utseende med hjälp av Vicissitude. De träffade Lady Hedwiga i på värdshuset Bottenlösa Tunnan i Garb. Hedwiga avslöjade sin stora plott – Att väcka upp en slumrande elder som ska hjälpa dem med att minska hotet från både Camarilla och Sabbat. Hon erbjöd dem att deltaga om de kunde lugna ner sig och inte låta besten ta över deras sinnen. Frihet under eget ansvar var ledordet. Gruppen erkände att de var väldigt intresserade.

1613, Juni 17 – Showelheads
Sabbatpacket bratanki gör en skenmanöver genom att skapa totalt 15 nya vampyrer och släppa ut dem i bloodfrenzy i Izy Drewno. Medan Camarillans förkämpar och stadsvakten försöker rädda staden, passar packet på att attackera Yuri Astakai II borta vid Red Hand Bastion.
Sabbaten segrar och dödar av två varulvar av Silver Fang tribe och deras vakter.

1613, Juni 13 – Mordförsök
Red hand medlemmen Wacek försöker lönnmörda Gawel. Han misslyckas med lönnmordet och försöker tasitt liv genom att skära halsen av sig själv, men Gawel omfamnar honom och sätter en påle genom Waceks hjärta.
Gawel tar med Wacek för att be Adam förklara sig. Adam rycker pålen ur Wacek som vaknar till liv. Gawel blir extremt arg och sliter Wacek i stycken och kastar resterna i eldstaden.

1613, Juni 12 – Monomacy
Gawel möter Adam i packet Bratankis första interna Monomacy. Reglerna sätts att de ska slåss obeväpnade, utan discipliner och i en ring av eld. Vinnaren är den som först kan kasta ut en kroppsdel från motståndaren, medan resten av av denne finns kvar innanför cirkeln.
Gawel vinner genom att bita av fingrarna av Adam och hoppa ut ur eldringen med dom i munnen.

1613, Juni 11 – Sarazins återkomst
Sabbatpacket Bratanki gömmer sig numera i Rozdroze och samlas på värdshuset ”Rytande Björnen”. Gawels childe Joanna håller på att bygga en katolsk kyrka i Rozdroze, vilket kultmedlemmarna i Red Hand ogillar skarpt och ber Adam om lov att få mörda henne. Adam ger dem godkännande att göra så, men ser till att inte Gawel hör det.

Lalka testar att dricka från den mystiska tunnan hon fått och blir extremt upp-pumpad av det extremt potenta blodet.

Sarazin kommer på besök, kastar presence omkring sig och hänför dem alla. Han tar slutligen med sig Joanna och reser tillbaka till Izy Drewno.
Adam anser att Gawel inte är lojal mot packet och utmanar honom på Monomacy.

1613, Maj 15 – Återkomsten
Efter ett par dagar i Lublin där de lokala Sabbat-medlemmarna sviker dem som flytt från Izy Drewno. Beslutet har blivit att de är för svaga just nu för att ta Izy Drewno en andra gång. Sabbatpacket Bratanki återvänder till Izy Drewno som ett nomadpack.

På vägen tillbaka reser de med Gawels vagn, och känslorna svallar. Adam/Samuel tröttnar på att tjafs som uppstått runt den nyomfamnade Joanna Gorski och attackerar henne i ett plötsligt psycho-rus frammanat av hungern. Gawel kliver mellan och de hoppar av och börjar slåss utanför vagnen. Det hela håller på att gå riktigt illa men Jakub lyckas lugna dem med hjälp av en lugnande sång (Animalism). Bratanki-packet reser förbi Izy Drewno och gömmer sig i byn Garb.

1613, Maj 13 – Steg 3, Utrensningen
Medan Sabbaten håller rådslag i Lublin, håller Sheriff Mercio på att rensa upp bland de kända Sabbat-tillhållen i Izy Drewno trakten. Gawels smedja och Adams pub The Baron’s Arms, plundras på allt av värde, Lalkas stuga bränns och Drescher Ruinen rensas. Kvarlämnade ghouls och tjänare dödas.

1613, Maj 12 – Steg 2, Kröningen
Alla vampyrer i trakten, oavsett om vilken sekt de tillhörde, bjöds in till Grodecki Manor i Izy Drewno, där Moritz von Salzburg höll sitt första hov och utnämnde sig själv till Voivode av Izy Drevno. Han utser Erich von Graz till sin Seneschal, och Mercio Boladz till sin Sheriff. Därefter ger han alla närvarande vampyrer en chans att svära honom och Camarillan trohet, eller jagas ut ur staden nästa natt.
Jacek ansågs varit den skyldige till Rozdroze massakern och det lyftes fram att han fått sitt straff. Lalecznika utpekades som den skyldige på mordet på Lord Dreschner, och för det utlystes det Izy Drewnos första blodsjakt på honom.

Ingen av Sabbaten medlemmar valde dock att underkasta sig utan de lämnade alla staden och reste till Lublin för hålla rådslag med resten av Sabbaten.

1613, Maj 6 – Kavalleriet kommer
Aleksander Lisowski och hans kavalleri ”Forlorn Hope” spårade ner de svenska besökarna, och anföll dagtid Brujahn Halvar och hans ghouls. Den försvagade vampyren hade inte en chans mot den stora armén av soldater, utan föll i skur av pilar, medan solen förtärde hans kropp.

1613, Maj 5 – Steg 1, Undanmanöver
Staden Izy Drewno accepterar inte en attack mot kyrkan och mordförsök på en kyrkans man. Stadens knektar ledda av Herbert Denhof, De Törnklädda och frivilliga män från staden ledda av Yuri Astikai II samlades alla utanför Red Hand Bastion för att hämta Adam Cline. Totalt 700 man mot de 30 som försvarar bastionen. Efter en lång dag där Red Hands bågskyttar höll ställningen mot angriparna så vaknade Adam av att hans nemesis Bratumił Damian (A ka Backstabbah) fanns i hans dolda sovkammare. De pratades vid och sedan fäktades de, varpå Adam dräpte Bratumił. Adam valde sedan att byta utseende med Obfuscate och hävda att han var sin kusin Samuel Cline för att sedan ge upp och öppna portarna åt fienden.

Under tiden hade Lalecznika och Lalka sett till att göra om en sårad soldats utseende till något som liknade Adam, och kastade kroppen i vallgraven. Gaweł tog sedan på sig att påvisa för knektarna att han sett Adams kropp. Stadens knektar och De Törnklädda antog därmed att Adam valt den fega vägen ut genom att ta sitt liv. Yuri var inte lika lättlurad utan tog med sig ”Samuel” upp till stora salen i Bastionen och när de var ensamma så konfronterade han honom med att han visste att han egentligen var Adam. Yuri utmanade därefter Adam på duell för kränkningen av att Adams män plundrat Yuris hem under skördefesten 1592. Yuri vann duellen med lätthet, men Adam pålades och räddades av Lilianna. Vreden över att Adam flydde fick Yuri att visa sitt sanna jag, en vit varulv.

Resten av Sabbat-packet Bratanki följde efter det blodspår som lämnats vid Lalkas stuga och som ledde in i skogen. Det visade sig vara en fälla, ett pergament med texten ”Steg 1” och plötsligt överfölls dom av 3 stora varulvar. Striden var blodig och det var med nöd och näppe så pass många överlevde. Endast Goliat dödades, av detta av Mariusz som vart galen av att dricka varulvsblod.

Under tiden som allt detta skedde så passade Mortiz von Salzburg på att möta upp Lasombran Jacek i en envig. Von Salzburg vann denna genom att hugga huvudet av Jacek.

1613, Maj 4 – Den upphängde mannen
Adam vaknar av all den uppståndelse som hörs utanför portarna på Red Hand Bastion.  En grupp knektar är samlade utanför och med dem står prästen Marko Wronski och flera andra av kyrkans män. De pratar högljutt om den vidriga scen som satts upp där. En naken man (den väl aktade och omtyckta förmannen Błażej Maślanka från saltgruvan) hade spikats upp på porten till fortet. Han hängde upp och ner från sitt vänstra ben och med det högra benet böjt och sedan fastsatt och han var bakbunden. Munken Augustyn från klostret Beacon of Light är känd för sin förmåga att tolka budskap, han tillkallades av prästerna för att tyda detta. Han visade upp en gammal bok skriven av en av munkarna för över 100 år sedan, som talade om tecken på att ondskan själv vandrade bland människorna. I boken fanns en bild som direkt påminde om det som hänt.

Adam flyr medan prästerna plockar ner kroppen och utför en exorcism för att rena platsen. Han och några andra ur packet reser norrut för att leta upp vart Halvar och hans ghouls har slagit läger. De hittar dem med hjälp av noseratun Gabors hundar men då de inte har pengar till att köpa loss boken är svenskarna skeptiska till besöket och beredda på strid. Boken verkar vara gömd någonstans säkert.

Väl tillbaka till Red Hand Bastion så börjar de nu försöka spåra vart kroppen som spikades upp kom ifrån. Dels fann de att spikarna som kroppen satt på var slipade i förväg vilket underlättade att någon kunde placera kroppen dör utan ljud, men det tyder på att någon planerat detta länge. Hundarna fann även doftspår och de kunde därför spåra kroppen tillbaka till Izy Drewnos kyrka. Därinne mötte de på en nyvaken vaktmästare och dennes fru (som visade sig vara Lalkas syster Joanna). De hämtar Fader Marko och vampyrerna frågar ut denne om denne känner till Lidia. Han nekar till detta och är säker på att hon inte finns här i kyrkan. Adam försöker därefter använda Dominate för att tvinga bort prästen från kyrkan, men prästens Sanna Tro skyddade denne från mental påverkan och tvingar vampyrerna bakåt. Adam beordrar sina ghouls till att skjuta ner prästen med pilbågar. Vaktmästaren kastar sig fram och skyddar den skadade prästen med sin kropp, men Lalka flyr i Rötschrek från prästens Tro, och Gawel hamnar i törstbaserad Frenzy och attackerar vaktmästarens fru.

Adam och ghoulsen flyr när de upptäcker att det finns fler i kyrkan och att dessa kommer för att bistå prästen. Gawel som tömt kvinnan på blod drabbas av kraftiga skuldkänslor och tar med sig kvinnan för att sedan omfamna henne för att hon inte ska ”dö”.

Nosferatun Gabor höll sig dold på avstånd och stannade kvar efter de andra flytt.

1613, Maj 3 – Magni the Gothkings Bok
Efter en lång tid av relativt lugn i området, så stormar två ryttare in i staden. De går direkt till värdshuset och börjar fråga efter Sarazine. Medlemmar ur packet Bratanki hör detta och springer och hämtar Gawel, Sarazines childe.
Det visar sig att de båda männen är svenskar, som avvikit från kriget för att leverera en speciell bok som tydligen Sarazine beställt av dem för 15 år sedan i Visby, Gotland. Boken ska vara skriven av Magni the Gothking av klan Brujah, och enligt budbäraren Halvar, childe till Magni, ska den innehålla information från Magnis resor, något som Salazine tydligen verkar värdera högt, då Halvar blivit lovad guld till ett värde av 1000 Złoty, för boken.
Gawel finner det inte intressant nog för att spendera en förmögenhet på och avböjer att betala för boken. Svenskarna blir synbart besvikna över att ha gjort den långa resan förgäves, men meddelar att de kommer stanna i trakten i 3 nätter.

Under tiden har andra delar av packet Bratanki undersökt en tydlig förändring ibland djuren i området runt Izy Drewno. Både tama och vilda djur verkar skygga undan och vara rädda för något som gömmer i skogarna, norr om staden. En stor vit varg har synts till och det viskas om att det kan vara varulvar. De finner dock inga bevis för detta.

1611
Påven Paul V skickar trupper till Polen för att hjälpa den Katolska Kyrkan mot de övernaturliga väsen som terroriserar landsbygden. De kallas lokalt för Ciernie Ubrany (De Törnklädda) då deras rustningar har små vassa taggar för att hindra dem från att bli greppade och fasthållna.

1605, November 5 – Gunpowder Treason Plot
Ett upprorsförsök iscensatt av en grupp engelska katoliker. Avsikten var att lönnmörda Englands kung Jakob I genom att spränga det engelska överhuset i Westminsterpalatset, men planen avslöjades och konspiratörerna antingen dödades när de besköts under ett flyktförsök eller avrättades efter att ha dömts för högförräderi.

1603, Juli 1
Izy Drewno når 5000 invånare. Staden breder ut sig kraftigt för att att få plats med alla nybyggare.

1600, Mars 3 – Linköpings blodbad
En domstol i Linköping, där Hertig Karl själv står som åklagare, dömer ett flertal personer som stött Kung Sigismund. De flesta får dödsstraff. Därefter utnämndes Hertig Karl till Kung Karl IX, även om om han inte formellt blir krönt förrän 7 år senare.

 


Tidlinjen: 1400-talet1500-talet, 1600-talet