Rozdroze

Tidigare ca 250 invånare och ett vägskäl mellan flera större handelleder. Byn livnärde sig främst på handel och värdshuset Rozdroze (Vägskälet) som gett byn sitt namn. Värdshuset var en populär rastplats bland resenärer på genomresa i trakten. Byn övervakades av adelsätten Malczyc, som bodde i en herrgård i byns utkant.

Sabbaten slog till mot byn som straff för att Regina hade fängslat flera ur Sabbaten i över 6 månader, och vampyrerna dödade alla – män, kvinnor och barn – i hela byn. Numera är hela byn en spök-by.

Byn är numera i väldigt dåligt skick. Byggnaderna har plundrats på användbara delar och flera av dem är brandskadade där innandömen är bränts ut och kvar står bara stenskalen.

En stor svärm av svarta fåglar tycks ha gjort ruinerna till sina hem. De finns överallt och börjar liknas med ohyra. De stjäl allt de kommer åt, både mat och blanka saker.

I Juni, 1613 så försökte Sabbat packet Bartanki bygga upp byn åt sig själva, men mötte på kraftigt motstånd från fåglarna, troligen styrda av nån från klan Gangrel. Bratanki drog en månad senare tillbaka till Izy Drewno istället.