Daarkhside

 

Detta är en samlingssida för saker som Jonnie / Daarkh sysslar med.

 


Den återkommande frågan om smaknamnet Daarkh:

Varför Daarkh?
När jag under det glada 90-talet skaffade min allra första internet uppkoppling, kände jag att jag ville ha ett nickname att gömma mig bakom på chatrum och communities.

Men varför just Daarkh?
Först och främst ville man ju att det skulle vara något orginellt så man slapp slåss om namnet med alla andra. Det vanligaste typen av nickname är ju namnet på favorit hjälten i Thundercats, Star Wars eller annat trendbildande. Men finns väl inget tråkigare än att tvingas heta ”Daarkh1”, ”Real_Daarkh” eller ”Daarkh7012” bara för att alla adra vill vara lika coola som en själv. Dessutom ska ens nickname gärna ha nån mystisk underbetydelse också, som bara en själv känner till.

Kom till saken – varför Daarkh?
Namnet Daarkh [Uttalas ungefär Daa-k-h] kommer ifrån Peter Steeles (Type O Negative) uttal av ordet Dark i låten Black no 1. Under den tidsepoken av mitt liv så spelade jag dessutom ganska ofta brädspelet Blood Bowl (av Games Workshop) och namnet Daarkh tilldelades en av mina Chaos Beastmen. När jag sedan behövde ett nickname så tog jag helt enkelt mitt formulär, kollade igenom vad jag döpt mina spelare till och valde sedan det jag tyckte lät coolast. Namnet har hängt kvar sen dess och jag har upptäckt att om man söker på Daarkh på t ex Google, så hittar man en massa konstiga saker som ofta är mina egna gamla synder. Jag brukade t o m logga in på populära communities bara för att registrera namnet så ingen kunde sno det. Något jag inte orkar bry mig om längre.

Uppdatering 071229:
Tyvärr är jag inte helt ensam om namnet längre. Hittat en kille från Slovenien (tror jag) som använder det också sen något år tillbaka. Men men.. så är det väl på nätet, alla kopierar från andra.