Artiom Beljov

Jonathan Murtaugh tror att Artiom är det skräckinjagande väsen som han Cesar Battista och Anthony DeCay mötte på i fabriken med experimenten under deras jakt efter Battistas kidnappade dotter Dolores.

Enligt Anthony DeCay är Artiom Beljow ledaren för ryska maffian i New York – Beljow Ligan.
Han jobbar under den ryske mannen Viktor Volkov och har som uppgift att sköta Volkovs och Serafer orderns maffia verksamhet.

Artiom är kraftigt byggd och i 50 års åldern. Hans ansikte är ärrat efter otaliga slagsmål och ögonen smala och obehagliga med en ljus grön nyans. Håret är rakat i några millimeter lång stubb och kolsvart.

Han har ett penthouse (takvåning) i en skyskrapa på Midtown, Manhattan.

Händelser:

Måndagen den 7 april 2008
Anthony fick reda på att Artiom Beljov skulle möta Mexikanska kartellens ledare Esteban Suarez i restaurangen högst upp i Hotell Ritz’ skyskrapa på Upper East Side (Manhattan) kl 22 på kvällen och Anthony, Robert och Cesar väntade i den flådiga restaurangen i syfte att bekräfta att Artiom var där och sedan tillkalla Graham Kellers agenter. Artiom kom och mötte Esteban Suarez i ett privat bås varav Robert McShane Jr fotograferade Artiom och ringde upp Graham Keller. Agenterna ankom och deras ledare Mr Adams gick in i båset för att tala med Artiom medan gangsterbossarnas livvakter och de två andra agenterna stod och stirrade ut varandra. Plötsligt slogs båsets dörrar upp och Artiom, som höll Adams uppe i luften, sprang ut och slungade Mr Adams genom ett av restaurangens panoramafönster. Artiom Beljov hade helt svarta ögon, uppsvällda blodådror och knölar som rörde sig under huden. Beljovligans soldater och Mexikanska kartellen skjöt ner agenterna Dorsey och Clarke. Cesar försökte skjuta ner Artiom Beljov men gjorde ingen skada på Artiom. När Beljovs män skjöt tillbaka på Cesar kastade sig Robert fram och tog kulorna för Cesar. Artiom Beljov och Esteban Suarez lämnade restaurangen med sina män medan panikslagna restauranggäster samlades kring Roberts blodiga, sönderskjutna kropp. När Cesar och Anthony gett upp hoppet började plötsligt människor runt Roberts kropp att skrika och blöda ur ögonen, munnar, näsor och ögon. Någon minut senare vaknade Robert till liv igen, fortfarande skadad men med stabiliserade sår och kulorna utstötta ur kroppen.

Onsdagen den 9 april 2008
I en strid i maskinsalen mellan Artiom och Art och Cesar blev Artiom övermannad av Mr Hayes som bröt Artioms armar och ben och släpade ut honom till sin bil. Ingen vet vad som hänt Artiom efter det men Mr Hayes lovade Art att han skulle göra sitt bästa för att, när Artiom ska dö, döda honom med Arts pistol (en Glock 17).