John Adams

John Adams är en reklammakare som blev kidnappad av Beljovligan tillsammans med Anthony DeCayRobert McShane Jr och Josef Bismarck den 19 november 2007. Efter ett dygn av fångenskap i det bäcksvarta rummet i fabriken blev John Adams bortförd från de andra av två av Beljovligans soldater.

Beskrivning: Senast rollpersonerna såg John Adams var han en spillra av sitt forna jag. Hans tidigare vältränade kropp var mager och huden blek. Hans sandréfärgade hår långt och stripigt och det härjade ansiktet var härjat med vild blick och täckt av ett vildvuxet skägg.

7 april 2008
John Adams ringde på Anthony DeCays lägenhet. Han berättade att han efter att han förts bort från sina halvbröder i fabriken förts till den himmelska staden där han mött seraferna och Viktor Volkov. John Adams försökte övertyga Anthony och Robert om att Viktor Volkov ville hjälpa dem och att Charles Crown skapat dem för att ge honom kraft i en ritual som skulle göra honom till en gud. Ritualen skulle förinta John, Anthony, Robert och Josef varav Viktor Volkov erbjöd dem skydd och en plats vid Volkovs sida när de levandes värld och paradiset slogs samman. John varnade Anthony och Robert för att de, John och Josef bar ett mörker inom dem som hotar att förtära dem ifall de inte lär sig kontrollera det. Viktor Volkov kan hjälpa dem att kontrollera mörkret.

Anthony blev välldigt arg på John när han berättade sin historia och det hela resulterade i att Anthony hotade att skjuta John med sin revolver ifall han inte lämnade hans lägenhet och John begav sig iväg.

Tidigt på morgonen den 13 augusti 2008
Jonathan Murtaugh och Cesar Battista tog sig ner i övergivna gångar under tunnelbanestationen Pelham Parkway/White Plains Road i Bronx efter misstankar att en kult av dårar kidnappat Gilberto Ramoz och fört ner honom i underjorden. I dårarnas tempel hittade Murtaugh och Battista John Adams mässande till Viktor Volkov framför Gilberto Ramoz som satt inlåst i en järnbur. John Adams berättade att han renat Gilberto honom och fyllt honom med Viktor Volkov och de heliga serafernas budskap varefter Murtaugh slog ner Adams med ett järnrör. När järnröret träffade Adams huvud fylldes Murtaugh av Adams medvetande varefter Adams föll omkull blödande på golvet. Svårt skadad gav Adams frivilligt burens nyckel till Murtaugh och Battista och sa att hans dårar inte skulle hindra dem från att ta med Ramoz. Murtaugh släppte ut Gilberto Ramoz och avrättade honom sedan med ett skott i huvudet. De lämnade John Adams medvetslös på templets golv.