Luther Hardwick

Luther Hardwick vaktar Charles Crowns tempel på 51th Green Street, Midtown Manhattan.

Luther är en mycket stor svart man som ger ett minst sagt respektingivande intryck. Han har rakat huvud, mustasch och hakskägg och ses ofta i huvtröja, rock och byxor i kängor.

I vindsvåningen på 51th Green Street samlar Luther böcker och ockulta föremål. Han är medlem i Crowns sällskap och fiende till Viktor Volkov och Serafernas orden.

Händelser:

Slutet av november 2007
Efter att Joanna McShane berättat för Robert att hon mött hans far Charles Crown i ett ´tempel´ i en vindsvåningen på ett hus med vit gjutjärnsfasad på Green Street som låg mitt emot en teater spårade Anthony DeCay, Josef Bismarck och Robert McShane Jr upp byggnaden för att hitta ledtrådar efter Charles Crown. De möttes av Luther Hardwick som berättade att han var Charles Crowns tempels väktare och att han och de andra i Crowns sällskap hållit ögonen på Anthony, Josef och Robert. Enligt Luther Hardwick var det en magiker vid namnet Ziyad al-Biruni som släppte ut Anthony, Josef och Robert från rummet i fabriken i Whitestone.

7 april 2008
Anthony upptäcker att Luther Hardwick är försvunnen och att hans lägenhet har återtagit den form den hade innan Luther återställde tiden vid deras första möte i november 2007. Ett av vardagsrumsfönstren är trasiga, skotthål finns i Luthers bokskåp samt blodstänk runt omkring det trasiga fönster ur vilket Luther föll ut efter att Josef Bismarck skjutit honom med ett skott i huvudet.