G1805 Aridzuka Station

Går även under smeknamnet Klic Klac Station, utifrån att myrorna som äger stället, pratar med ett eget språk som består av klickande ljud med sina käkar.

Platser i Aridzuk station

 • Powerbank – En butik som köper tomma Crybatts (Tre tomma crybatts ger en Recryb tillbaka) och fyller dem igen. Dessa blir så kallade Recrybs. Det är en falsk valuta som inte är godkänd som betalningsmedel i Moderstäderna, men kan funka i byar och mindre städer.
 • The Golden Spoon – Klubb med fighting arena

 

Invånare i Aridzuka station

 • Chzk-Carasch – Erel. Fader till Carash-klanen.
 • Drottning Octavia – Sägs vara en gigantisk myra och mor till alla de andra myrorna. Finns någonstans djupare in i tunnlarna.
 • Goi – Arbetarmyra.
 • Ichi – Arbetarmyra, guide.
 • Snic-Tic – Bönsyrsa. Arbetare. Fight promotor inne på The Golden Spoon
 • Ti-lac – Soldatmyra. Ledare för soldaterna nere på marknaden.

 

De fem hierarkierna

I Aridzuka så är de boende uppdelade i fem olika ranger, de så kallade hierarkierna. En klar majoritet av dem är myror, men andra varelser kan ingå också. Ett stort problem för dem som bor där, är att det med ett undantagm inte går att gradera upp sig. Du får direkt en rang, och det är din rang i resten av ditt liv. Myrorna kan känna av din rang genom doftsignaler. Inget du gör kan ändra på det. Undantaget är om en av elererna skulle dö eller försvinna. Då väljer drottning Octavia ut en ny älskare, som höjs upp till rangen Erel.

 1. Myrdrottningen Octavia. En gigantisk moder och en levande gudinna för dom som bor i Aridzuka.
 2. Erelerna – Octavias fyra älskare och rådsgivare. De hanar som är far till större delen av stationens myror. De övriga myrorna ingår i klaner utifrån vem av de fyra erelerna som är deras far. När en erel dör eller försvinner, ersätts han av en ny myra, vanligtvis av soldatrang, och den fd paladinens linje hamnar i skam och sjunker i status. Paladinerna utvecklar alltid vingar.
 3. Soldaterna – De stora starka myror som vaktar stationen, och vid behov slåss i strid med stationens fiender.
 4. Arbetarna – Den största gruppen av invånare i Aridzuka station. De sköter butikerna, är guider åt främlingar och sköter den lite finare arbetet.
 5. Tjänarna. De lägsta av myrorna. Slavar som bor hos någon av de andra myrorna och bara får äga sånt som de fått av sina ägare. De jobbar utan lön med det grovarbete som måste göras i stationen och slutar ofta som mat åt stationens invånare om de gör sitt jobb dåligt.