GMA 249 – Ray

GMA 249, eller Ray (Gamma Ray) som han hellre kallar sig, är en servicetekniker från en numera bortglömd serverhall. Hans jobb var att krypa omkring i trånga servicegångar och laga kablar och serva datorer.

Serverhallen sprängdes av sin ägare, för att försäkra att inte fienden skulle komma åt datan som lagrades. Ray och hans vän Beta (Mobil Fältreparatör av data-master) överlevde smällen men var båda i väldigt dåligt skick. Ray lyckades laga dem båda tillräckligt för att de skulle kunna ta sig ut ur den förstörda serverhallen och fly. Efter en lång resa gav slutligen Rays provisoriska lagning av Beta upp och den gamla terrängbussen kraschade rejält.

Med lite hjälp lyckades Ray få Beta till mekanikern Hülsberg, och på dennes skrotupplag står nu Beta, oförmögen att rulla vidare. Ray försöker nu hitta reservdelar för att kunna bygga om Beta till något nytt och bättre, då han förstår att Beta inte längre går att laga till sitt ursprung.

Ray själv är väldigt trött på att laga saker. För det spelar ingen roll hur många gånger han lagar saker, så går de sönder igen för eller senare. Så han fokuserar nu istället på att förnya saker, göra dem ”bättre” och uppfinna nya funktioner för dem.

Vid explosionen skadades flera av Rays färdighetsmoduler, och han söker ständig hitta nya i sin vetgirighet. Han vill lära sig allt (och har ännu inte insett sina begränsningar.

Namn: GMA 249 (Gamma Ray)
Spelare: Jonnie
Klass: Libotus
Arketyper: Nörd (Uppfinnare)
Yrke:
Drivkraft: Få sin Libotus-kompis Beta att ”leva” igen
Problem:

Grundegenskaper:
Intelligens – 4
Karisma – 3
Motorik – 3

Färdigheter:
Bildning –
Hantverk – 1*1
Manipulera –
Närstrid –
Rörlighet – 1*1
Precision – 1*1
Smyga –
Varseblivning –
Vårda – 1

*1 (Färdighets modul 1)

Kompetenser:

  1. Pusslare
  2. Återbruk

Fördelar:

Nackdelar:

Anhöriga:

  • Beta – Fd sexhjuligt terrängfordon, en Libotus som numera är så pass trasig att hon bara står still på ett skrotupplag.
    Fördel: Databas, Nackdel: Stationär
  • Hermann Hülberg – Mutant mekaniker
    Fördel: Mekaniker, Nackdel: Tjänster och Gentjänster

Tillgångar: 0

Utrustning:

  • Wonderbra BH, storlek HH

Pallidus / Morfos: