Gudasaga

Ett fornnordiskt mytologiskt mikrorollspel

 

I Gudasaga gestaltar ni egenskapade asar, asynjor och vaner. Tillsammans ger ni er ut på äventyr i de nio världarna. Men var och en av er vill vara den gudom som får mest ära – inte sällan på frändernas bekostnad.

Reglerna är väldigt enkla och en spelsession tar vanligtvis omkring 2 timmar. Varje session resulterar i en kort saga, i stil med de fornnordiska myterna – med surrealistiska eskapader, en dos humor och lite gnabbande sinsemellan.


Hedqvista Eddan

Här samlar vi de sagor som uppstått genom vårt spelande av detta rollspel.

Gudarna som finns omskrivna i den Hedqvista Eddan

  • Arnhild den Vänlige – Gudomlighet av regnbågar. Aningen lättdistraherad och följs alltid av sitt favoritmoln, Fluffner.
  • Ingebjörn den Flinke – Sångens gud, som trots sin allergi mot pälsdjur gärna utbrister i sång. Ägare av den mystiske mungigan Härmner, som kan imitera vilken röst som helst.
  • Moda den åtta armade – Krypens gudinna, och bärare av bägaren Drinkner, vars innehåll aldrig tar slut. Är dock lite nervös av sig.
  • Siggrim den Läskige – Hemligheternas gud, som kämpar mot sin trötthet. Vid sin sida finns dock Ormer, ormen som kan hitta allt.

Andra väsen som dykt upp i denna Edda

  • Orre – En mänsklig tjuv, som med gudars hjälp lyckades stjäla silvermynt av dvärgarna.
  • Öda – En människa som lurades av Nidhögg till att försöka skaffa verktyg för att kapa Yggdrasils rötter.

 


Gudasaga ges ut av Bläckfisk förlag, och kan laddas via deras hemsida.