Jonathan ”Redrum” Murtaugh

Min karaktär från en Noir/Kult crossover med Robin Liljenberg som spelledare. Han vidareutvecklade senare dessa regler till att bli det officiella Kult: Divinity Lost som släpptes av Helmgast 2018.


Jonathan ”Redrum” Murtaugh

Ung lovande boxare, men som föll på sin egen fåfänga. Han hade vunnit allt som gick att vinna i Middleweight(75 kg)-klassen fram till han var 19 år, då han förlorade sin första match genom KO. Förlusten tog enormt på hans ego och han tränade som besatt för att bli starkare och hårdare.. hans kropp klarade dock inte av den extrema påfrestningen och han slet sönder en bröstmuskel under viktträning. Han kämpade vidare med att komma tillbaka, vilket gjorde att muskeln inte läkte som den skulle och snart blev smärtan ett faktum. Han tvingades börja ta smärtstillande och ta det lugnare. 18 månader senare fick han börja träna igen, men då hade han tappat för mycket och han kände sig extremt mycket svagare. Detta tog hårt på hans psyke och till slut klev han i den stora fällan. Han började dopa sig.

Med preparatens hjälp var han på två månader tillbaka i toppskick och hann vinna två brutala matcher, innan han avslöjades som dopad och dömdes till livstids avstängning från professionell boxning.

Härifrån gick allt utför och då alla gamla vänner och tränare vände honom ryggen började fantomsmärtorna i bröstet dyka upp. Han började klaga på smärtor som ingen läkare kunde finna anledning till, och därför fick han inte längre smärtstillande utskriven.

Där kom drogerna in istället. Jonathan började nyttja illegala droger för att döva sin smärta. Då han fortfarande tränade stenhårt struntade han ofta i jobb och annat, vilket gjorde att hans inkomster var väldigt få.
Snart var han skuldsatt hos de lokala langarna, och fick börja driva in skulder åt dem som betalning för sina egna.

Jonathans yngre bror Matthew insåg hur illa det gått för hans bror och försökte hjälpa honom ur langarnas klor, något de inte gillade och Matthew mördades i en mörk gränd av en pundare.

När Jonathan fick höra detta tappade han all besinning och åkte till knarklangarens nattklubb, gick rakt fram till honom, knockade hans bodyguard och slog sedan ihjäl knarklangaren med sina bara händer, framför 100-tals vittnen. Jonathan dömdes till 30 års fängelse.

I fängelset fick dock Jonathan hjälp att komma över sitt drogberoende, och snart ansåg han sig behöva kämpa för att få sina synders förlåtelse. Han gjorde sig snabbt opopulär bland de andra fångarna genom att tjalla på dem som sålde knark, han skyddade dem som höll på att hamna i skuld hos langarna och även om det inte kunde bevisas så dödade han tre andra fångar som försökte knivhugga honom i duschen.

Han förflyttades till en mindre bevakad anstalt och efter 10 års extremt gott uppförande släpptes han i förtid.

Idag ser Jonathan sig själv som en martyr och de svagas beskyddare. Han offrar gärna sig själv för att rädda andra och tar vilket straff som helst
så länge det räddar andra från att hamna i hans sits.

Frågeformuläret


• Försörjning?
Ett mindre statlig bidrag för dem som nyss släppts ut ur fängelset.

• Vardagsrutiner?
Återanpassa sig för samhället, samt besöka spöken från hans förflutna.

• Fritid?
Tränar fortfarande boxning när han får tillfälle.

• Familj?
Försupen far, Robert Murtaugh (Se kontakter)

• Religion?
Nyfrälst kristen som ser Jesus och Jungfru Maria som sina ledstjärnor i livet.

• Politik?
Vet knappt vem som sitter som President.

• Vänner?
Ytterst få som finns kvar genom dessa svåra år, men Jonathan försöker vårda dem öm och skydda dem i ur och skur.

• Vattenhål?
Gammal nergången träningslokal samt lokala ölpuben.

• Våld?
Löser det mesta även om Jonathan försöker övertyga sig själv om att han numera är en ny människa som inte behöver våldet.

• Musik?
Enkel 80-tals hårdrock, så som Survivor och liknande som man lätt kan träna till.

• Boende?
Inneboende hos en vän, annars i sin ljusblåa Dodge Van – 71.

• Ogillar?
Hur samhället ignorerar sitt eget förfall, korruption och hur allt detta slår mot våra unga.


Hem:
Redrum har sökt sig tillbaka till sina rötter i Bronx. Han fann att hans gamla träningslokal ”Clay Tanner’s Boxing Quarters” var nergången och igenspikad. Efter en deal med husägaren, fick han hyra lokalen för 2/3 av sin klena lön, mot att han dessutom hjälper till som vaktmästare i hyreshuset ovanför gymmet.

Gymmet är extremt nergånget och skulle nog aldrig få godkänt av myndigheterna att öppna igen. Jonathan har dock försökt göra det bästa av situationen och har efter ett mindre krig mot ohyra och mögel, lyckats inreda det både som hem och gym. Han har därefter öppnat dörrarna lite diskret åt ungdomarna i området, som gratis får komma och testa på lite grunder och disciplin i boxning.

Arbete:
Jobbet blir skitjobb på en bilverkstad. Jag tänker mig att du jobbar för nån sliten lönnfet halvkriminell latinamerikan som Cesar Battista har en oklar yrkesrelation till.

Kontakter:

• Robert Murtaugh
Alkoliserad Banläggare, Jonathans Far [Neutral relation, Blodsband]
Jobbar främst i New Yorks tunnelbanor. Har dock ett brett kontaktnät med statliga arbetare i lägsta skicket. [Inflytande 9 – Staten]

• Fader Mitchell O’Callahan
Präst, [? relation, ]
Präst i lokala kyrkan [Inflytande ? – Kyrkan]

• Left Doze (Luiz Mendoza)
Ledare för Jones Street Cruz [Ogillande relation] och den som tog över efter Dee Saint Jay då denne dödades av Jonathan. Har inget personligt agg mot Jonathan då det faktiskt var tack vare mordet han kunde avancera, men samtidigt kräver resten av gänget att han upprätthåller den forne ledarens heder genom att jaga ner Jonathan och hämnas. Hans högra hand är nästintill obrukbar efter att han i unga dagar blev skjuten i högerhanden av ett rivaliserade gäng. Tvingades lära sig skriva med vänsterhand trots att han i urspring var högerhänt.
Ledare för det ledande lokala latinogänget [Inflytande ? – Brottslighet]

• Maria Fernandez (Maria Ramos)
Fd flickvän som bor kvar i området. Hatar Jonathan för att han ställt till det så mycket för sig, men kärleken de en gång hade finns kvar djupt inom henne. Är dock numera gift med Gilberto Ramos (Resturangägare).

Andra viktiga personer i Jonathans liv:

• Matthew Murtaugh
Jonathans yngre bror. Dödades av pundaren K-Mart Lopez.

• Jessica Murtaugh
Jonathans mor. Tog sitt liv med en överdos tabletter och alkohol efter att Matthew dog.

• Dee Saint Jay (Jorge de la Costa)
Fd ledare för Jones Street Cruz. Dödades av Jonathan som hämnd för mordet på Matthew.

• K-Mart Lopez (Franco Lopez Jr)
Pundaren som knivhögg Matthew till döds som betalning för en skuld han hade till Dee Saint Jay. Lever fortfarande kvar i området som uteliggare och svårt beroende narkoman.