All your base are belong to us!

Story:
Spacestation Fox Alpha ligger i omlopp runt planeten Alga i den bortre regionen av det kända universum. Det är en relativt oviktig station vars främsta uppdrag är att samla data från Alga och dess många månar, för att se om planeten eller månarna innehåller något värt besväret att skicka dit en större flotta och erövra området. Det visar sig dock att området inte var helt obebott, utan att deras närvaro har stört de lokala Lunar Goblins som bebor de månar som cirkulerar runt planeten.

Sergeant Mulder och Private Michael J, är de enda människorna ombord stationen och de som ansvarar för insamlandet av data. Dessa två måste nu försvara basen mot de angripande små galningar från ”Da ’Eadless ChikkeN’z Tribe”, som tagit sig ombord. Det trånga utrymmet och den känsliga utrustningen gör dock att de tvingas försvara sig med enkla medel.

Regler:
Spelet är konstruerat för två spelare. En spelare försvarar rymdstationen med sina två Space Soldiers, medan den andra spelaren försöker ta över kontrollrummet på rymdbasen med sina Lunar Goblins. Man turas om och flyttar EN pjäs i taget, till en närliggande cirkel som är sammankopplad med den cirkel pjäsen stod i.

Målet att uppnå för att vinna är olika för de två spelarna. Space Soldiers måste försöka döda av så många Lunar Goblins, att dessa inte längre kan ta full kontroll av kontrollpanelerna. Dvs att om det finns färre än 9 Goblins kvar, har dessa förlorat och Space Soldiers har lyckats slå tillbaka attacken mot dem.
Goblins kan däremot vinna på två sätt. Det ena är att dem lyckas förgöra båda dem Space Soldiers som vakar över stationen, det andra sättet är att ta full kontroll över samtliga 9 rutorna av kontrollutrymmet.

Extra Regler:


• Move it Soldier!
För att förhindra att spelet stannar upp och ingen vågar avancera något, så har jag lagt till denna extra regel: Du får endast förflytta samma pjäs max tre gånger i följd, därefter måste en annan av dina pjäser förflyttas. Denna regel gäller naturligtvis inte Space Soldiers om det bara är en av dem kvar. Så länge båda av dem lever gäller dock regeln även dem.


Innehåll:
1 x Spelplan (Planer finns för att göra en 3D version av basen, men om det någonsin blir av återstår att se). Spelplanen är uppdelad i 5 delar:
• Controlroom (9 prickar)
• Air Lock (6 prickar)
• Life Support (6 prickar)
• Crew Quarters (6 prickar)
• Cargo Hold (6 prickar)

2 x Pjäser för Space Soldiers (Sergeant Mulder och Private Michael J)
20 x Pjäser för Lunar Goblins (Da ’Eadless ChikkeN’z Tribe)

Trivia:
Orginalspelet jag tagit idéen rakt av ifrån är ”Rävspel”. I det spelet handlar det om som räv försöka fånga en skock får, eller som fåraherde att ta sig in i fållan utan att räven äter upp för många av fåren.

Namnet på min version är en hyllning till kult-uttrycket ”All your base are belong to us”, en berömd fras ur en av introscenerna från TV-spelet Zero Wing från 1989. Spelet är översatt från japanska till grammatiskt och semantiskt mycket bristfällig engelska – så kallad engrish.

Som spelpjäser använder jag Warhammer 40K miniatyrer, men jag har valt att inte använda de officiella namnen på dessa då jag vet att Games Workshop Ltd är riktigt glada i att stämma skiten ur alla som inkräktar på deras copyrights. Detta spel är alltså inte på något sätt att förknippa med Games Workshop Ltd, utan jag väljer att använda deras miniatyrer för att jag gillar utseendet på dessa. Du får använda precis vad du vill som pjäser för ditt eget spel, vilket jag återupprepar på engelska härunder också för att försöka skydda mig från att bli stämd.

Note to self:


• Pizza the Hut kartonger
• E.T. telefon
• Alien ägg
• Twi’lek eller Leia pin up
• Nuka Cola
• Star Trek red shirts på säng
• X-files poster ”I want to believe”
• Space Invaders spel
• Total Recall reklam
• Critters gömda skåp


Disclamer:
Warhammer 40K, Games Workshop and Space Marines are trademarks of Games Workshop Ltd. Modification of the materials or use of the materials for any purpose is a violation of GW’s legal rights. For purposes of these terms, the use of any such material on any other web site or networked computer environment is prohibited unless explicitly stated otherwise.
As such, I do not claim to have created this theme or in any other way challange the legal rights of Games Workshop Ltd. I MERELY SUGGEST THAT YOU MAY USE the great miniature figures created for the game of Warhammer 40K. You may just as well use any other figures, tokens or what ever you like as playing pieces.
I have no idea what so ever about who might own any rights to the original game of Rävspel as the game is released by several companies and under different names (Fox and Geese is one of the common ones), but in Sweden the game is released by Alga (Brio) so I guess they own the rights of it here.
If I’m breaking any copyrights laws on this page, please let me know and I’ll remove it as soon as possible.