Aaron Toome

”I see dead people”

 

Tragisk barndom, hans mor var en ung baltisk flicka som såldes till en hallick i Stockholm, som jobbade åt ryska maffian. Hon blev gravid med okänd torsk och rymde. Födde barnet men när sonen var knappt 2 år gammal hittades hon av maffian igen och hon avrättades för att inte kunna peka ut nyckelpersoner för polisen. Aaron klarade sig då han låg i ett annat rum och grannarna larmade polisen, så förövaren hann inte avsluta jobbet.

Växte upp på barnhem och fosterhem, tystlåten pojke utan vänner. Ansåg vara galen som slöt sig för sig själv och talade bara med sina låtsasvänner… Dessa var dock andar från döda. Han är ett ofrivilligt medium (likt grabben i filmen ”Sjätte Sinnet”) och de döda söker sig till honom och ber honom hjälpa dem finna ro.

Som vuxen var han fortfande en enstöring, och under alla år in och ut på olika behandlingshem så upptäckte han att målandet hade en rogivande effekt på honom. Konstens motiv är hämtade ur hans drömmar och syner och är minst sagt störande och skräckfylld.
Dock har tavlorna funnit sin publik och hans konst säljer redan för bra summor och han är känd i Sandviken som den där målande galningen. Dem flesta har sett mig driva omkring om nätterna och en del kommer fram medan andra undviker mig som ett mystiskt emo-freak.
Vad som lockar folk mest till min konst är faktumet att den visar äkta spöken. Folk som köper en tavla letar ofta upp platsen och undersöker den, bara för att finna att något inte står rätt till och att det kan finnas spöken där. Flera websidor med spökintresserade fans har redan börjat dyka upp, vilket börjar ge Aaron problem med bl a journalister som vill ha en intervju.

Han uppmärksammades även av de mer kunniga inom mysticism och genom dessa kontakter upptäcktes han av sin Sire.

Som vampyr är Aaron ett misslyckande, och som Tremere troligen ännu sämre
Aaron fortsätter att spendera sina nätter med att försöka hjälpa de vilsna själar som hemsöker Sandviken, och däremellan målar han sina spökinfluerade konstverk av Sandviken.

Efter sin omfamning blev Aaron ett steg ännu närmare döden, och även om han inte lyckas ta till sig blodsdrickandet och disciplin-användandet så bra så är hans kontakt med de dödas själar ännu starkare.
Aaron osociala karaktär gör att han har det väldigt svårt att jaga. Som det berömda emo han är så har han som sagt en liten grupp lojala anhängare som dyrkar honom och kommer till honom för att ”frälsas”. Han tar med en av dem för att ”visa studion där han målar” och får då ta lite blod från dem. Ledaren för denna lilla samling är numera Aarons flickvän Elina.

Koncept:


Tystlåten emo-neonat i samma anda som Anne Rice’s Louis, konstnär med ofrivilliga ockulta inslag. En till synes ganska obetydlig karaktär, men med mörka hemligheter som skulle få en rollperson från Kult att sucka av lättnad om han slapp ta del av dem. =P


Spelare: Jonnie Hedqvist

Generation: 10th
Föddes: 1982
Omfamnades år: 2008
Slutgiltig död: Inom kort enligt honom själv

Titel: Apprentice
Status: Fledgling (0)

SirePrimogen Laurentius Silferstierna
Childe(s): Inga
Mentor: Ingen uttalad, men Harry Dhalén, Ditte, Varg och många andra har visat att de hjälper Aaron genom svåra stunder.
Tjänare: Flickvännen Elina (SLP)
Elina är en kontrollerande skitstövel och numera en blood-doll junkie. Hon älskar känslan av bli biten av en vampyr och det är främsta anledningen till att hon hänger runt Aaron. Hon har massor av dödliga älskare också vilket Aaron vet om men törs inte konfrontera henne med det, i rädsla för att hon ska lämna honom. Dessutom antar han att eftersom han är ”otrogen” genom att dricka av andra så har väl hon rätt att vara det också. Hon lever på Aarons pengar och blödiga hjärta, styr honom som en marionett och ändå kan han inte leva utan henne, då hon är den främsta kontakten mellan Aaron och hans herd.

Haven: Toomestone Art konstgalleri (Konsthallen, Folket Hus)

Ursprung: Sandviken, Gaestrike
Tid i Sandviken: Sen 1985, dvs stor del av sin uppväxt, hela sitt liv efter det och än så länge hela sin odöda existens.

Kännetecken: Emo och Street-trash Artist. Rakad skalle, goatie.
Värt att notera är att Aaron omfamnades med ovårdad skäggstubb och långt hår, men rakar sig varje skymning. Vid tillfällen han låtsas vara sin bror Kari Toome (En falsk identitet som Aarons äldrer bror, som Aaron ibland använder bl a för att skydda maskeraden), låter han dock hår och skägg vara orakade.

Nature: Caregiver
Demeanor: Arkitekt

ATTRIBUTES

Str 2
Dex 2
Sta 2

Cha 2
Man 3
App 2

Per (Awareness) 4
Int 2
Wit 3

ABILITIES

Alertness (Details) 4
Athletics
Brawl
Dodge 1
Empathy 3
Expressions 1
Intimidation
Leadership
Streetwise 2
Subterfuge

Animal Ken
Crafts 1
Drive 2
Etiquette 1
Firearms
Melee
Preformance (Painting) 4
Security
Stealth
Survival

Academics 1
Computer 1
Finance
Investigation 1
Law
Linguistics (Eng) 1
Medicine
Occult 1
Politics
Science

Backgrounds:
Resources 4
Retainer 1 (Se tjänare)
Herd 2
– Alice Lindemann (Född 1991)
– Anne Göransdotter (Född 1990)
– Linn DeRoos (Född 1988)
– Sabina Hallström (Född 1986)
– Simone Thorell (Född 1989)
– Theresia Mark (Född 1992)
– Fredrick Lindemann (Född 1988)

Discipliner:
Auspex 1
Thaumaturgy
– Path of Blood 1

Ritualer:
• Communicate with Kindred Sire, lvl 1
• Encrypt Missive, lvl 1

Virtues:
Conscience 4
Self-Control 4
Courage 2

Merits & Flaws:
Spirit Mentor 3pM
Blöthjärtat 1pF
Sömnlös 1pF
Bräcklig Vilja 3pF
Medium 2pM

Humanity: 8

Willpower: 2

Resurser och tillgångar: 4 – Erkänd konstnär, vars tavlor säljs för höga priser främst över internet. Med dessa resurser har han köpt Konsthallen (vid Folkets Hus) som han använder som galleri, studio och haven. På dem lagliga papper som finns står det att huset ägs av ”Familjen Toome” och dessa är undertecknade av en Kari Toome.

Kontakter: Inga

Allierade:

Fiender: Inga uttalade

Vinculi/Blodsband:

Citat…som någon fucking-jävla ”chosen one”? Jag valde inte den här skiten. Jag kan för i helvete inte trolla. Den förbannade besten inom mig sliter mig i stycken, tvingar mig till att dricka oskyldigas blod som om dom vore några jävla MacDonalds i en förvittrad värld där allt annat ätligt förvandlats till aska. Folk dör och deras själar är fastnaglade i vår världs skugga som vanliga människor inte ens ser och ni vill att jag ska sitta här och kladda blod i roliga cirklar och därigenom trolla?!

Bakgrundshistoria

2008-09-16: Omfamnades
2005-xx-xx: Sattes för tredje gången in på dårhus

1982-11-30: Föddes


Extramatrial:


Aarons vålnader

• Fröken Marianne Henriksson
Dränktes av sin make Glenn i ett badkar i en lägenhet de hyrt av privatperson i Gävle under 1930-talet. Aaron ser henne som en naken kvinna med alla drag av ett drunkningsoffer och hon är fylld av hat till sin make. Hemsökte Aaron ganska mycket under den tid han satt på dårhuset så både Dr Fritz och Ditte här nog hört om henne tidigare.
Det visade sig att Glenn Henriksson blev galen och påstod att han var hemsökt. Till slut spärrades han in under falskt namn på detta (eller annat ställe om detta inte fanns under den tiden). Vålnaden av hans fru som hemsökt honom har dock inte ro av någon anledning och finns därför fortfarande kvar på dårhuset. Kanske lever Glenn än, kanske ”botades” han med t ex Cold Evils hjälp, eller i bästa fall, kanske Glenn omfamnades och lever bland oss idag?
http://daarkh.net/maskerad/toomestone_art/henriksson1.jpg
http://daarkh.net/maskerad/toomestone_art/henriksson2.jpg
http://daarkh.net/maskerad/toomestone_art/henriksson3.jpg

• Det brinnande huset som aldrig brunnit
Tavla som hänger i Tremere chantryt förställer ett brinnande hus med två barn som tittar ut genom ett fönster på övervåningen. Huset är en byggnad i Sandviken, men enligt undersökningar Aaron gjort så har det huset inte brunnit någon gång och ingen känner till vilka dem två barnen ska ha varit. Aaron avskyr själv denna tavla (Liksom många andra) eftersom han känner sig maktlös att hjälpa barnen.
http://daarkh.net/maskerad/toomestone…..nande_barn.jpg

• A walk through the valley of the shadow of death
Aarons senaste verk, målat efter besöket i Järbo där han upplevde ångesten hos de själar som fanns kvar efter Alices massaker av oskyldiga 2010-10-01.
http://daarkh.net/maskerad/toomestone…..y_of_death.jpg

• Crossroads
Gråtande älkdre dam vid krysset.
Vet inte vad hon vill, visar inga tecken på att se eller höra Aaron.
Tavlan inte klar

• The Gate Keeper
Äldre herre vill inte låta Aaron komma in vid kyrogården bakom Kyrkan i närheten av hans haven (Sandvikens kyrka).
Han visar sig direkt fientlig mot Aaron men verkar inte fysiskt kunna skada eller mentalt påverka honom. Oavsett vilken ingång Aaron testat så står han ivägen när han närmar sig grindarna. Aaron vill inte förarga honom mer så han har varit nog med att inte gå närmare än mannen tillåter. Frågan är vad han inte vill att Aaron ser eller gör där inne?
Tavlan inte klar

• 80
Förvirrad ung man som irrar längst Riks 80, strax utanför Sandviken (I jämnhöjd med vägbron till Högbo). Han verkar väldigt vilsen och letar uppenbart efter något. Aaron talade med honom och mannen bad honom ringa efter hjälp då det skett en olycka. Vid förfrågan om han tappat något svarade han inte utan blev endast rejält uppstressad och skyndade vidare.
Hans utseende och klädstil placerar honom troligen under 80-talet och hans ålder verkar vara 18-20 år. Hans dialekt får Aaron att gissa att han hör hemma i Dalarna och han har endast setts till på nätter mellan Lördag och Söndag.
Tavlan inte klar