5ive Girls

http://www.imdb.com/title/tt0494199/

Filmen handlar om en samling pinsamma stereotyp-karaktärer som ska föreställa unga flickor med problem, Dessa ska tvingas in i katolsk klosterskola för flickor, där en ännu pinsammare kvinnlig rektor i Guds namn ska aga flickorna till att bli mönsterelever. Stackars Fader Drake (Ron Perlman) hamnar naturligtvis i mitten och ska försöka rädda flickorna från demonen som hemsöker stället, något vi redan från början får se att han är ganska usel på.

Alla flickorna har dock en varsin färdighet eller förmåga och kan därför utmana den redan befintliga ondskan på en omgång av ”herren på kloster-täppan”.

Det tar inte många minuter innan man har förstått vad denna film egentligen handlar om. Den handlar om att en nybörjar-regissör vill spela in sin våta dröm, om hur unga flickor i skoluniform hunsas av den stränga rektorn och dessutom jagas av en ondskefull och hormonstinn demon.
Warren P. Sonoda har både skrivit och regisserat denna film. Han har tydligen vunnit en massa priser för sina musikvideos tidigare och det syns att videos är hans specialitet då han ofta faller tillbaka på att musiksätta filmen och detta är nog det enda han gjort bra i den. Hela filmen är så övertydlig och basic att du utan problem skulle kunna klippa ner den till en fem minuters musikvideo och ändå få med hela storyn. Test recension till
Allt annat är helt värdelöst. Skådespeleriet, effekterna, dialogerna och framför allt manuset.

Jag vill älska Ron Perlmans filmer. Hans speciella utseende och röst har gett honom flera välsminkade roller och intressanta karaktärer, men gång på gång faller de platta till marken av hans klena skådespelartalang. Ofta är de enkelspåriga machograbbar som inte tar skit från någon och det är väl där han har lyckats bäst, ex som Hellboy, Blade II och nu senast Season of the Witch.
Så tyvärr måste jag väl underkasta mig faktumet att han gör sig bäst där vi slipper se honom. Som röstskådespelare för berättarröster kan han läsa innantill och behöver inte vara annat än entonig och lite raspig, så där har han sitt kall.

Det bästa med denna film i mina ögon (öron) var nog det korta soundtrack som spelades med introtexterna, en låt där Ron predikar till tonerna av industriell metal. Spotify, fixa in den i er samling snarast!

Jonnie rekommenderar:

För dig som tycker om att se en sadistisk kvinna straffa unga flickor – Försök få tag på någon av de gamla Ilsa-filmerna, om du har åldern inne för lite mer vuxna filmer dvs.

För dig som tycker om filmer med onda väsen som jagar dumma men snygga flickor – Se Evil Toon. Den är rejält dålig också men på ett så underhållande sätt, att när du sett den behöver du inte se något mer ur denna specifika undergenre någonsin igen.

För dig som gillar Ron Perlman – Se Hellboy-filmerna igen istället. Eller ännu bättre, starta upp er favoritversion av spelet Fallout och lyssna och njut av hur Ron förklarar för oss: ”War… War never changes..”