Streck 1072 – Rötbaggar

Arkdata: Krubb 2, Kultur 1, Teknologi 2, Försvar 8. Invånare: 203
(28N, 48F, 95T, 19H, 13M)

De senaste dagarnas händelser har verkligen helt kastat om livet i arken. Bristen på mat har gjort total kaos råder inne i arken. Men det alla i arken främst pratar om, är att en grupp mutanter korsade den svarta vägen och överlevde. Dessutom kom de släpandes med spännande skrot och en artifakt, ett vattengående flytfordon.

Risken för svältdöden och möjligheten till nytt liv utanför arken, har fått flera äventyrslystna mutanter att prata om expeditioner ut i zonen. Våra hjältar som ärofyllt återvände från den andra sidan av den svarta vägen, fick dock utegångsförbud.
En majoritet av ledarna ansåg att de utsatt arken för fara och eventuellt kan ha lett fiender upp till arken. Avd Heimdal sattes på hög beredskap och vaktar nu noga vägen upp för berget. Scott utpekades som en fara för dem alla efter att han skadats av pysbesten och han spärrades in i den gamla hissen.

Redman, ledare för Fader Forsmarks Följe hade hört talas om de modiga få som återvänt, och lyckades locka Arla att komma in i hans tempel på en predikan. Han förklarade sin vördnad inför hennes val att lyssna till faderns lockelse och att hon nu visat vägen för många mutanter som längtar att få ta sig ut ur arken och möta Rötfaderns glans.  Hennes tydliga fyrarmade mutation hyllades som en strålande gåva från Fader Forsmark och hon fick uppleva hela församlingens beundran.
Då Arla egentligen var ute på ett påtvingat uppdrag från 2 Lewis, att sälja hans droger åt de svältande, så passade Redman även på att följa med Arla tillbaka till Lewis och prata ihop sig om ett samarbete. Redmans följe ska hjälpa till att samla in ingredienser mot kraftigt rabatterade priser på den färdiga produkten.

Inspärrad i arken mot sin vilja, så passade Canon på att byta till sig snören från fixaren Felix Toma, och sedan bygga fler pilbågar till jägarna. Plötsligt avbryts han av att Decker, krossare från Tyr och ordingsvakt av arken, kommer fram och kräver att få veta mer om Heimdals matgömmor. Hon säger att rykten går att Heimdalarna och Frejor gömmer mat för att svälta Tyrier och de andra. När Canon inte säger sig veta något om sånt, kräver Decker att Canon ska ge henne av sin mat eller få rikligt med stryk. Stressen av detta hot gör att Canon svimmar och när han vaknar igen senare
upptäcker han att Decker rånat honom på en hel del krubb.

bugRedman tar med sig sin församling ut ur arken för att bistå projektet Jaktlaget. Fader Forsmark tycks leda honom rätt och de kommer snart tillbaka med ett mycket intressant fynd. En skalbagge, stor som en hand, och som lever i kolonier av murkna och rötskadade träd. Skalbaggen visar sig finnas i överflöd och om man bryter loss dess skal och tar bort den gula illaluktande geggan under, så är den ganska ätbar. Inte bara löser det tillfälligt den stora hunger som arken lider av, utan några skrotskallar undersöker geggan under rötbaggens skal och finner att den är lättantändlig och kan nyttjas till lampolja och därmed hjälpa till med projektet med att Ljussätta arken.

Projekt LJUSSÄTTNING avslutades och därmed är numera arken upplyst av små glasburkar med rötbaggeolja och en veke, strategiskt utplacerade runt om arken.

Projekt JAKTLAGET avslutades också. Arkens jägare har lärt sig hantera projektilvapen så som pilbågar och kastvapen, men även kan de i värsta fall samla på sig de smaklösa men näringsrika rötbaggarna.

Intervju av inblandade, dokumenterat av Krönikör Lea, avd Frej.