Streck 3515

Nere i djupet i Hellsingesjön Dellen ligger på nära 2 kilometers djup, robotstaden Dellenit. En gång mänsklighetens hopp om överlevnad, men numera övergiven av nästan alla levande varelser och endast de forna tjänarna, robotarna, finns kvar där nere.

Just denna dag började man tömma företaget Ljusnets kontor. då det stått tomt och oanvänt i flera decenium.
Säkerhetsroboten Mariah råkade följa med skräpet ut och hamnade i sektor 16, återvinningscentralen. Där träffade hon på skrot- och städrobotar som fått order om att sortera och återvinna materialet från kontoret.

Maskinerna kommunicerade lite och hjälptes sedan åt att göra klart arbetet snabbt. De avslutade arbetsdagen med ett krogbesök i den illegala puben Dieseldoft, som ägs av skrotrobotarna i gänget Rostjävlarna. Det hela spårade ur då det visade sig att skrotroboten Blå hade gammalt groll med Rostjävlarnas ledare Rost-Pelle och ett slagsmål utbröt.

Säkerhetsrobotar fanns dock i området för inspektion då någon tidigare under dagen  rapporterat in virussmitta i området. De bröt upp bråket och samtliga skickades iväg till karantänsstation Adam 3.  De flesta frikändes och fick återvända oskadda, men mekanikern Sune från Rostjävlarna blev demolerad för att han uppenbart var virus-smittad då han protesterade högt om myndigheternas och framför allt Överroboten Nemos förstånd.