Streck 4122 – Ambassadören

Dagen börjar med arkens befolkning är uppe tidigt och arbetar med gamla projekt. Det har även beslutats att försöka framställa någon typ av vattenkälla, för att minska beroendet av att byta till sig rent vatten. Som steg 1 i den lösningen börjar man bygga på ett vattenhjul för att kunna leda in vatten och dessutom kunna nyttja kraften till att bygga en enklare elcentral.

På ett plötsligt initativ från arkens rävbefolkning börjar man aktivt ta tag i det slumrande projektet med Marknadsplatsen, och snart har man fått ordning på en liten basar-liknande plats, och skickat bud till de närliggande bosättningarna om att handelplatsen nu är öppen för allmänheten.

 

De första som anländer till arken är Hafners prisjägare, de är intresserade av att anlita stridsdugligt folk, för att bryta sig igenom RGBs blockad. En ambassadör för en långväga bosättning var på väg och behövde assistans för att komma förbi stråtrövarna.

Merasin, Joxaren, Gry och Ichabod anmäler sig, och med dem kommer även Vääs, Francis, Linn och Fluffy.

 

Bara några hundra meter bort från arken hittar de en död Skövlare, som mystiskt nog rör sig fortfarande. De närmar sig försiktigt och ur kadavret stormar en svärm av krasbitare fram. Det blir en utdragen strid innan de lyckas nergöra alla krasbitare, och kraftigt försenade skyndar de vidare.

De ser en rökpelare stiger mot himlen längre fram och när de når fram ser de hur 4 rövare från RGB står och slåss med ett märkligt mekaniskt fordon och några robotar.

(Forts följer)