Star Wars: Canberra 8 Rises

I Outer Rim systemet Tellurios, ligger tvillingplaneterna Arcanum och Baldur och kretsar synkroniserat runt stjärnan Tellarus. Utöver dessa två stora planeter, finns där ett flertal mindre planeter och månar som ligger inom solen Tellarus  gravitation.

En av dessa planeter är Adhuc, till en början endast en öde planet av sten och jord utan funktion för resten av systemet, tills dess att tvillingplaneterna började få svårt att ta hans om allt skräp som blev över. Man började därmed frakta och dumpa över skräpet till Adhuc. Efter en tid så började skräpet påverka planetens klimat. Rester och ohyra som följt med skräpet började få fäste och utvecklades på planeten. En muterad växtlighet och snart började nya raser av insekter och smådjur föröka sig av sig själva.

Ett par generationer senare så togs beslutet på Balder att tömma sina överfulla fängelser genom att skicka de intergalaktiska fångarna till Adhuc, som ansågs vara möjlig att bebo, men hade ryktet av sig att vara en sopstation och därför inte lockade nybyggare nämnvärt.

Ca 20.000 fångar skickades med engångspoddar till Adhuc under några års tid. Många byggde läger och gick samman i gäng för sin överlevnad och samlade skrot för att bygga vapen och skydd mot de numera stora bestar som gömde sig inne i de djupa djunglarna.

År 88 ABY togs beslutet av sluta skicka fångar till Adhuc då det ansågs vara för inhumant. De fångar som redan fanns där fick antogs vara mer eller mindre utdöda iallafall och möjligheten att hämta dem ansåg för farlig och dyr för att vara värd besväret.

Så livet på Adhuc fortsatte att växa och förändras och vi hoppar nu fram till år 212 ABY, och lägret Canberra 8. Ett blandad gäng av jägare och samlare som bor i ett gammalt vrak av lastskepp av modell Space Master Medium Transport, håller sakta men säkert på att försöka reparera skeppet till flygbart skick i hopp om att få lämna planeten.


Karaktärer

Platser

Skepp

Anteckningar från spelade episoder: 1, 2,