Elaine Parker

Cesars ex-fru som satt inspärrad på mentalsjukhuset Chesterton Asylum mellan december 2005 och april 2008 efter att hon försökt ta livet av sig med tabletter. Elaine var diagnoserad med borderline innan hon friskförklarades den 6 april 2008 och återtog kontakten med Cesar den 7 april 2008.

Beskrivning: Elaine är en blåögd, blond och kortklippt kvinna i 35-årsåldern. Hon är attraktiv men sliten efter vistelsen på Chesterton Asylum. Elaine handleder är ärrade efter flera självmordsförsök och blicken misstänksam som om hon ständigt är beredd på hotande faror. Elaine går praktiskt klädd i jeans, t-shirt och jacka.

Händelser:

Morgonen den 7 april 2008
Elaine ringde upp Cesar och berättade att hon blivit utskriven från mentalsjukhuset och ville träffa honom. Hemma hos Cesar avslöjade Elaine att en äldre man vid namnet Francis Adrian van der Kemp ”gjorde” Elaine sjuk för att hindra Cesars brottsutredning kring drogen Angel Laugh 2005.

Vistelsen på Chesterton Asylum har förändrat Elaine som numera verkar vara kapabel till att göra vad som helst för att skydda Cesar och deras dotter Dolores. När Mihail Ivanov kom till Cesars lägenhet med två av Beljovligans soldater senare under morgonen för att kidnappa Dolores blev Elaine helt rasande och högg Mihail och en soldat med en sax i benet innan hon blev nersparkad av gangstrarna.

Eftermiddagen den 7 april 2008
Efter att Cesar med Jonathan Murtaughs hjälp återtagit Dolores från Beljovligan mötte han upp Elaine Parker som ville ta Elaine till en gammal vän i Washington och bort från Cesar Battista och Beljovligan. Elaine hyrde en bil och tog farväl av Cesar vid Central Station.

Natten den 11 september 2008
I förvirrat sinnestillstånd trodde Cesar Battista att en enorm insekt försökte ta sig in i hans sovrum. När han avlossade sin pistol såg han Elaine falla omkull i dörröppningen. Elaine fick kraftiga blödningar i buken och avled medan Cesar försökte stoppa blödningen.

Ankomsten av två suspekta män i polisuniformer fick Cesar att fly ut ur lägenheten med Dolores via brandstegen.

När Cesar återkom till lägenheten på eftermiddagen den 12 september hade någon städat undan Elaines kropp och alla spår efter olyckshändelsen.