Francis Adrian van der Kemp

En mystisk person vars motiv och koppling till Serafernas orden och Charles Crown ännu inte har avslöjats.

Enligt Cesar Battistas ex-fru Elaine Parker orsakade van der Kemp hennes sinnessjukdom för att hindra Cesar från att slutföra sin brottsutredning kring drogen Angel Laugh. Elaine beskrev van der Kemp som en gammal kostymklädd man.

Van der Kemp skyddade Anthony DeCay, Robert McShane Jr och Josef Bismarck mot Beljov-ligan mellan december 2007 och april 2008 innan han plötsligt övergav dem och skapade en allians med Artiom Beljov.

Överinspektör Will Brennan, chefen för Queens mordrotel, går van der Kemps ärenden. Brennan har avslöjat att van der Kemp styr NYPD och att alliansen mellan van der Kemp och Artiom Beljov har slutits för att Beljov ska ge van der Kemp brottslingar i New York i utbyte mot att hans affärer inte störs av polisen.

Beskrivning: En äldre kostymklädd man med vitt kort hår.

Händelser:

7 april 2008
Anthony DeCay såg en äldre vithårig man i kostym hålla en ritual i Maskinsalen i fabriken tillsammans med Artiom Beljov, maskinsalens väktare (luffaren) Anton Berjozkin, Artioms livvakt Nina Fedorova och Beljovs ockultist Jakov Nikolaev där Cesars dotter Dolores låg inuti en triangel av ockulta symboler.

När Jonathan Murtaugh senare steg in i Maskinsalen tillsammans med Graham Kellers tre statliga agenter (utsända för att hämta Artiom Beljov) retirerade agenterna när de såg den äldre mannen.

13 september 2008
Anthony DeCay fick sina farhågor besannade angående att van der Kemp skulle vara en av de flera tusen Fängelsevakter (Liktorer) som är utsända av Demiurgen för att hålla illusionen vid liv. Natten mot 14e Sep besökte Anthony Jonathan Hayworth för att ta en titt i hans privata bibliotek. Efter flera timmars letande så fann dom Francis Adrian van der Kemps ”riktiga” namn. van der Kemp hade även figurerat i New York Citys historia i över 100 år.