Timeline UKC 1200-talet

1299
Ett par seriösa bränder sker vid Westminster Palace, London. Rykten säger att det är en attack mot klan Ventrue, och bland alla dem utpekade finns bland annat klan Tremere, klan Malkavian och Robert Leeland.

1298, 22 Juli
Battle of Falkirk:
Kung Edward I av England besgrar den skottska armén och tillfångatar William Wallace. Långbågen visar sig var vapnet som vann striden åt England genom att bågskyttarna på långt avstånd kunde nergöra den annars så starka spjututrustade skottska försvarslinjen.

1298, 17 Maj
Den stora vargflock som Anna håller har börjat uppröra bönderna i trakten, och trots hennes försök att lugna dem har rapporter nu nått seneschalen, och sheriff Jago besöker hennes ”slottsherre” Steven Jenkins, och kräver att vargarna dödas av för att inte hota befolkningen.

Coenraad bevittnar när en av bönderna besöker Eylgar och kräver kopparfatet. Han ber att få se fatet efter Eyglar dräpt även denna bonde. Han undersöker fatet noga, och faller plötsligt avsvimmad till marken, blödandes ur öron och näsa. Vaknar till någon timme senare och bråk uppstår mellan honom och Eylgar, för att Coenraad inte tillåts lämna slottet förrän Gisele återkommer från sitt besök i stan.

1298, 16 Maj
Gisele och Coenraad Lambrechts kommer till Altsang, från Lion Green, Durham. De bosätter sig i Grimsbury hos Eylgar, och är tydligen här för att undersöka Red Wood träden och övrig flora här i området.
Coenraad gör sig snabbt ovän med flera vampyrer i området med sitt respektlösa betéende och snokande sätt.

1298, 15 Maj
Eylgar har en tid fått regelbundna besök av bönder som säger sig vara utskickade av Miklos, och som kräver att få tillbaka kopparfatet. Eylgar svarar med att dräpa dem alla.

1298, 14 Maj
Gruppen återkommer från Newcastle vid olika tidpunkter. Enligt rykten har någon typ av best attackerat Sir Edwards torn, norr om floden Tyne, och dödat alla dödliga soldaterna.

1298, 13 Maj
Aglaeca försvinner under dagen när de övriga sover. På kvällen när de vaknar träffar de på Sevrin som ber dem besöka stadens styrande Brujah, Durante FitzPatric och presentera sig. Presentationen går bra och de leds till Deepcut Blades tillhåll av stadens Sheriff Talon.
Förhandlingarna med Deepcuts går inte så bra och de lämnar stället tomhänta. Aglaeca har dock skaffat sig en obehaglig hundliknande varelse och ett stort bråk uppstår mellan Ignado, Aglaeca, hunden, Annas varghund Rex samt ett par stadsvakter. De beslutar att lämna Newcastle för att slippa diskutera detta problem med Durante.

1298, 12 Maj
Ignados undersökningar har gjort att han fått information om att en ung pojke vid namn Jeremy Thatcher kan ligga bakom morden, och att denne nu gömmer sig i Newcastle. Ignado, Viktor, Eylgar och Aglaeca reser dit för att finna honom. Anna följer efter på avstånd.

1298, 11 Maj
Under dagen denna Söndag, mördades fyra stycken unga tjänare till Ventruen Haquin of Avalon, när de besökte De Warenne Church. Då de visade sig även vara hans personliga flock som han drack ifrån tvingades han lämna Altsang för att resa till London där resten av hans flock håller till.
Fader Ignado börjar undersöka morden.

1298, 10 Maj
Hertig John de Warenne dör av sina skador efter attentatet mot honom. Han efterträds av sin son Darien de Warenne of Altsang, men då Darien är endast 7 år vid den tidpunkten, sätts hertigens seneshal Jaques Dupérey som Dariens förmyndare. Stadens adel bjuds in på middag på slottet för att få presentera sig för den nya hertigen.

Ignado och Viktor ska ta hand om hertigens kropp, men Viktor hittar skattkammaren och tar istället hand om pengar ur dess kistor.

Under middagen försöker en av tjänarna fänglsa Eylgar i slottets matförråd, genom att använda någon typ av fängslande magiskt sigill. Hertiginnan drabbas även av något mystiskt, hennes armar tycks spricka upp och grön-svart sörja tränger ut genom hennes ådror. I panik flyr hon matsalen och låser in sig i sitt torn. Eylgar och Ignado jagar efter men kommer inte förbi de slingerväxter som spärrar av dörren.

Vladislav Basarb är också på slottet, inbjuden som representant för cel Frumos. Han flörtar friskt med Nicia, vilket gör Ignado svartsjuk. Väl hemma efter en händelserik natt omfamnar Ignado Nicia Ayredale.

1298, 7 Maj
Aglaeca of Ruthin fyller 5 år.

Esmund of Sheffield köper sig ett hus i staden (Hus 73 på stadskartan).

1298, 6 Maj
Hertig John de Warenne attackeras och skadas svårt. Alla gäster kastas ut från slottet.

Anna träffar på The Ghoul och Magpie i kloakerna, de pratar om att Nosferatus funnit ett tillskott till sin klan. Under tiden går Eylgar och köper en vit hingst av Finlay of Moray, för att ge till sin son Aglaeca.

Esmund, Eylgar och Anna börjar senare på kvällen att planera hur de ska bli av med Haquin of Avalon.

1298, 5 Maj
Haquin of Avalon, klan Ventrue och sire till Esmund och Alexander, kommer till staden. Han har med sig bud från Mithras till Marius om att denne ska infinna sig i London omedelbart.
Han bjuder även in sig själv till Eylgars fästning på middag, och passar där på att kasta verbal skit på klan Tremere och Altsangs vampyrer, för sitt childe Alexanders död.

1298, 3 Maj
Gruppen bjuds in till Malkavians våning på slottet, där bröllop ska hållas mellan Highlord Otis Arcturus och den undersköna Lady Liusaidh of Moray. Liusaidhs make Finlay är dock inte så road av att hans hustru (som för övrigt visar sig vara pålad) ska giftas bort med en engelsk galning. Strid uppstår och den nytillkommne Ventrue’n Esmund of Sheffield ställer sig i vägen för de båda stridande. Otis känner sig besegrad och flyr med sin tjänare, men lämnar Viktor kvar.

1298, April
Efter alla dessa år vill nu Liusaidh få bort Malkavians från slottet, ingen av dem tycks vara av adlig härkomst mer än vad de själva säger. Hon kräver att få se bevis på deras släktskap genom adelsbrev. Istället förlöjligas hon av Lumière och Coro som börjar klä sig i hennes kläder och göra komiska skådespel där hon liknas vid en ond häxa. Hon blir uppriktigt förbannad på deras framfusighet och försöker återigen få stöd hos Marius för att få slänga ut dem. Marius svarar återigen att han håller med henne, men att problemet är hennes att lösa.

1298, 23 Mars
Vintern börjar äntligen ge med sig och de första skogshuggarna söker sig ut i skogen igen för att påbörja skogsarbetet. De passar som vanligt förbi Talbots gård, men ser att något verkar fel och går in. De finner Talbot själv, utmärglad och helt vansinnig. Hans fru ligger död på golvet, och Talbot verkar ha ätit på kroppen under vintern. Altsangs stadsvakt tillkallas och Talbot fänglas i Tornet.

1298, Januari
En av de kallaste och bistraste vintrar på länge. Det tillsammans med bristen på mat och förnödigheter efter den skottska invasionen orsakar svält och lidande bland de fattigaste runt Altsang. De sjuka och svaga byborna i St Agrippia har inte en chans och de flesta av dem svälter eller fryser ihjäl.

1297, 18 Oktober
Dame Diem och Fader Ignado reser till Ruthslow i ärenden åt Marius. De är bara borta ett par dagar, och rykten säger att de misslyckats med sitt uppdrag.

1297, 6 Oktober
Gruppen återgår till sitt sökande av spökets ägodelar. Anna hittar snart fingret och de tror sig ha svar på flera av de gåtor som Sierskan Avena gett dem om dessa saker.

1297, 5 Oktober
Skottarna med sina ulvar och Gangrels, lämnar Altsang.

1297, 4 Oktober
Gruppen lyckas efter stor möda ta sig ut ur den mycket suspekta kyrkan. Med information de fått av en talande korp, söker de sig ut i skogen för att finna ett skogshjärta.
Både Red Woods druider och de skottska varulvarna är efter dem, men de lyckas få dessa att attackera varandra istället, och gruppen kommer undan med sin mystiska artifakt. Skogshjärtat planteras mitt på torget i staden och en giftgrön sörja de får från den talande korpen, hälls över det. Snart växer ett red wood träd upp på platsen och ser ut att växa flera 100 år på några minuter. När resten av de skottska varulvarna upptäckt vad som håller på att ske attackerar de trädet, som försvarar sig tills ulvarnas shaman stoppar dem och befaller att ingen av dem får skada detta Gaias mirakel.

1297, 30 September
Luisaidh sammankallar ett möte för att se vad Altsangs vampyrer ska göra om skottarna kommer dit. Men hon dyker aldrig upp på mötet, istället kommer fyra Gangrels och 12 varulvar, som i Skottlands namn tar Altsangs vampyrer till fånga och stänger in dem i den till synes övergivna kyrkan mitt i staden.

1297, 23 September
Den skottska armén invaderar Newcastle

1297, 11 September
The Battle of Stirling Bridge. William Wallace och Andrew Moray leder skottska styrkor till seger mot Earl John de Warenne of Surrey (Släkting till hertigen av Altsang) trots att de hade mycket färre soldater än de Warennes 13.000 man starka armé. Den smala bron hindrade de engelska trupperna att ta sig fram fler än 3 i taget, vilket gav skottarna möjlighet övermanna dem så fort de tagit sig över bron. Detta stora nederlag tvingar engelsmännen att fly, och skottlands trupper jagar efter och tar snart tillbaka flera av deras fallna städer.

1297, 4 Augusti
Ignado kallar resten av gruppen till möte för att diskutera deras gemensamma framtid.

1296, 10 Juli
Balliol överlämnar sig själv, sitt land och sitt folk till Edward I på borggården till Stracathro, Angus. Han tvingas underteckna ett officiellt dokument där han erkänner sig skyldig till förräderi mot sin kung genom att alliera sig med kungens fiender. Mot detta skonas hans liv och han sätts i fängelse i the Tower of London.

1296, 27 April
Battle of Dunbar, Edward I besegrar John Balliols armé vid East Lothian och tar slotten vid Roxburgh, Edinburgh, Berwick och Stirling. Över 15.000 skottar dödas av den engelska armén.

1296, 5 April
John Balliols förkastar sin ed om lojalitet mot Edward I, och allierar sig med Englands fiender, Frankrike. Edward svarar med att marshera norrut mot Skottland med 25.000 man, Edwards hittills största armé någonsin.

Nästan alla stridsdugliga män i Altsang värvas in i Edwards armé. Endast ett fåtal inom stadsvakten och hetigens personliga garde lämnas kvar. Edward Chislehurst utnämns till officer vid endast 15 års ålder, något han noga ser till att hela staden känner till, genom att hålla en stor bankett till sin egen ära och för hans kommande segrar.

1295, 16 Mars
Skogsbaronen Horne avslutar sitt fraktavtal med familjen Ruthin, och istället börjar det nystartade Altsang Trident sköta Hornes transporter.

1294, December
Annas childe Atlas lämnar Altsang efter sin upplärningsperiod. Reser norrut mot Skottland.

1294, 16 September
Logans mansion nere vid hamnen, står klart.

1294, 4 Mars
Anna Darvulia omfamnar sin gamla ghoul Atlas

1293, 7 Maj
Efter en fruktansvärt tärande graviditet och en ännu mer krävande förlossning föder Leslie Ruthin sin son Aglaeca Ruthin.

1293, 1 Maj
Logan omfamnas av Marius.

1293, April
Alexander of Lincoln, klanfrände till Marius, kommer till Altsang från London. Han verkar vara en mycket sympatisk respektfull man som reser runt och bekantar sig med samtliga vampyrer i staden, oavsett vilken härkomst de har. Han säger sig vara en relativt ung Ventrue, och att han besöker Altsang för att lära upp sig mer om sitt nya liv och lyssnar gärna på dem som öppnar sig och berättar om sig själva och sina klaner.

1292, 26 December
John Balliols kröns i Newcastle

1292, 17 November
Vid Castle Berwick-upon-Tweed, gör Edward I, John Balliol till kung av Skottland, mot att John svär honom lojalitet.

1292, 21 Augusti
Efter ett år dyker den försvunna skogshuggaren Jonathan Bailey upp igen. Bara skinn och ben och med ett jagat uttryck i ögonen.

1292, 28 Juni
Värdshusvärden Bryon Harkins från Satyr’s Horn, gifter sig med Mallaidh Barlow, dotter till fåraherden Leodhais Barlow.

1292, 18 Maj
Eylgar och Leisle gifter sig i Newcastle.

1292, 1 April
Viktor av klan Malkavian anländer till staden. Han välkomnas särskilt utav Otis som bjuder med honom till slottet där han bosätter sig.

1291, 2 Oktober
Sir Colby Winchester, den kunglig skatteindrivaren kommer till Altsang.

1291, 20 Augusti
Rykten sprids om att skogshuggaren Jonathan Bailey försvunnit. Han gick på morgonen till sitt arbete inne i Red Woods och återkom aldrig. Enligt hans arbetskamrater så hörde de honom skrika, men när de kom fram till platsen var han borta, och endast hans yxa låg blodig och sönderbruten kvar på marken.

1291, 10 Juni 
Hertiginnan föder en son – Darien de Warenne of Altsang

1291, 4 Februari
Swanhild och Ebba Ruthin dör i sjukdom. Edward Chislehurst sägs vara väldigt sorgsen över att ha förlorat sin trolovade. Det visar sig senare att Ebba Ruthin inte alls dött utan omfamnats av en Nosferatu.

1291, 29 Januari
Stora nyheten i stan är att familjerna Chislehurst och Ruthin kommer enas. Edward Chislehurst och Ebba Ruthin trolovas.

1291, Januari
Otis flyttar in i slottet, hävdar att han är släkt med hertigen. Liusaidh blir förbannad och klagar hos Marius om domänsbrott. Marius håller med men påvisar att det är då hennes uppgift att reda ut problemet.

1291
Judekvarteren börjar mer och mer likna avskrädeshögen – ”Det är närmre dit” säger folk. Stadens tiggare som har flyttat in i de tomma husen i området är relativt glada åt det då de kan finna en del smått och gott bland skräpet. Stadsvakten försöker halvhjärtat att jaga bort dem därifrån, men då ingen äger husen längre ger de snart upp och låter tiggarna vara kvar då de inte är så mycket i stadens andra kvarter. Området får det föga smickrande smeknamnet ”Solomons John”.

1291
Kung Edward den I börjar kräva in extra skatter för att förstärka sina arméer i det oroliga Skottland. Skatten är helt frivillig att betala, men alla som väljer att inte betala den noteras och rapporteras tillbaka till den kungliga skattearkivet, något som får de flesta att välja att betala skatten trots att den är extremt hög.

1290, 26 December
Otis Arcturus med följe stormar Castle cel Frumos för att dräpa den onda draken som han hävdar bor där, och hämnas sin döde tjänare Miklós. De möter på stort motstånd från cel frumos vakter och Vladislav Basarb. Otis lyckades nätt och jämnt fly, medan hans tjänare Madre offrade sig för att hålla tillbaka Vladislav.
Madres döda kropp hängdes sedan upp från muren för att visa vad som händer med dem som oinbjudna kommer till Castle cel frumos.

1290, 25 December
Torterad och svårt skadad hängs Miklós Nemeth ut i en järnbur från porthuset på Castle cel Frumos strax före gryningen. När solens första strålar segar sig upp upp över horisonten verkar han nästan le ett lättnadens leende, sluter ögonen och brinner snabbt upp när solens strålar lyser upp buren.

1290, 16 December
Miklós fångas in strax efter solnedgången. Han hade gömt sig på Crimson Banner, men hämtades upp av Simion personligen, varpå han valde att följa med frivilligt.

1290, 15 December
Miklós kastas ut ur Grimsbury. Utanför väntar Sorsha på att fånga in honom. Miklós lyckas dock fly.

1290, 14 December
Simion cel Frumos och Sir Eylgar Ruthin har diskussion om den infångade Krudin.

1290, 9 December
Kyrkan stängs ner då Hertigen anser att den är besudlad av djävulen. Folk förbjuds att beträda den och stadsvakten sätts på att bevaka så att ingen går in där.

1290, 7 December
Vladislav Basarb och hans lilla grupp orsakar kaos i staden då de inte på något sätt försöker dölja sin sanna natur. Ceromir av klan Gangrel jagar dödliga helt öppet på stadens gator, vilket leder till att spelargruppen går samman för att stoppa detta. En stor strid utspelar sig i det gamla övergivna judekvarteret. Efter striden har bl a Eylgar besegrat Krudin Sadenko och tar med sig denne tillbaka mot Grimsbury. Anna försöker hindra honom från att ta med sig ett offer från hennes klan, men slås brutalt ner av Eylgar.

1290, 6 December
Fyra Transylvaniska vampyrer kommer till Altsang, deras ledare är Vladislav Basarb, en Tzimisce som är släkt med Anna Darvulia. De övriga är Krudin Sadenko av klan Tzimisce, Ceromir av klan Gangrel och Otorunov the Gravedigger av klan Nosferatu.

Samma natt tar Gilyva över stadens kyrka, med hjälp av sitt childe Sir Giles och Ignado. Gilyvas mörker fyller kyrkan och dränker Galien Bishop som försöker hindra dem.

1290, 28 November
Drottning Eleanor of Castile dör i sjukdom

1290, 1 Oktober
Efter ett beslut som togs av Kung Edward I den 18 Juli detta år, fördrivs härmed alla judar ur England. Över 300 familjeöverhuvuden för judiska familjer tas till the Tower of London, där de avrättas.
Rykten om hur judiska familjer massmördas över hela England börjar spridas.
I Altsang startas det ett upplopp i Judekvarter, bara för att finna att de flesta judar redan flytt staden under natten. Kvar står ett ödsligt kvarter med saker som inte kunnat släpas med till de tre stora skepp som familjen Cohen gjort iordning för stadens judar. Bostäderna plundras och vandaliseras.

1290, 24 September
Javier mördas i ett värdshus i Rutslow.

1290, 18 September
Gruppen samlas vid midnatt och söker sig till den plats dit de spårat häxorna. Ett vanligt hem i Dame Diems domän.
De finner en lönngång ner till en stor gravkammare i katakomberna. Där har 4 st Verbenna häxor sitt tillhåll. De lyckas döda dem genom att välta deras kittlar, men låter en av dem (Javier) leva mot att han lovar att inte angripa dem igen. Han lämnar staden samma natt.

1290, 17 September
Skördefest i Altsang. Större än någonsin, då staden växt otroligt fort detta år, samt att skördarna varit rikliga. Det hålls bla tornespel, som vinns av Sir Archibald of Durham. Under natten sker dock konstigare saker. En efter en av gruppen angrips av främlingar, samtliga försöker skada dem eller ta hår eller liknande och sedan fly.
Efter midnatt stöter de på folk som verkar kontrolleras av andra. Zombielikt försöker de kräva att Eylgar och de andra ska låta sig tillfångatas eftersom de redan fångat Miklós. Det visar sig vara häxkonster i görningen.

1290, 4 Augusti
Gruppen får information om tjuvgillet Deepcut Blades mötesplats, och att de kan finna den hatade Uthred där. Mycket riktigt finner de folk från Deepcut Blades där, och de passar på att göra upp med Uthred en gång för alla. Eylgar rider förnöjt därifrån med Uthreds huvud som trofé. Ignardo tappade under striden, kontrollen över sin Obtenebration, och ”blödde” ut mörker ur sår som revs upp på hans kropp.

1290, 1 Augusti
Anna Darvulias borggrund står klar. Det består av en barfred, två torn och några enstaka mindre hus.

1290, 4 Juli
Sir Lucas Edwards torn står klart, norr om floden Tyne

1290, 20 Juni
Hanterverkarna verkar vara klara med Elysium. Byggnaden är endast markant ombyggd (Ser ännu mer romersk ut).

1290, 16 April
Castan, yngste son till Kenrick of Ruthin mördas. Han förgiftades i sömnen. Han blev bara 12 år gammal. Rykten börjar spridas om att Adelsmördaren är tillbaka.

1290, 6 April
The Ghoul presenterar sitt childe, Magpie, för Marius, Galien och Liusaidh. Resten av staden får veta det ryktesvägen (Från Liusaidh till Cedric och Gyffard, från dem till resten av stan)

1290, 1 April
Otis Arcturus av klan Malkavian kommer till staden med sitt följe. Bosätter sig på Crimson Banner.

1290, 22 Mars
Luisaidh lägger fram ett förslag om att en bro ska byggas över floden Tyne, men det avslås. Istället bekostar hon en färjkarl som får jobbet att skeppa folk över.

1290, 10 Mars
En man ur inkvisationen kommer till staden för att undersöka rykten om häxkrafter inom Altsangs kyrka.

1290, 3 Mars
En byggnad byggs vid avskrädeshögen, den är färdig en vecka senare. Ingen vet riktigt vem som beställt bygget, men vampyrerna i staden antar att The Ghoul ligger bakom det. Nattetid skymtas ibland två varelser smyga omkring där.

1289, 17 December
Låssmeden Seward hittas död i sitt hem. Ser ut att ha dött av ålder. Dame Diem som äger domänen han bodde i, väljer att flytta in i det huset då inga släktingar verkar finnas att ärva det.

1289, 6 December
George och Lloyd öppnar ett glädjehus i anslutning till The Howler, Ayerdales är väldigt upprörda och vill att horhuset ska stängas.

1289, 13 November
De leprasjuka kommer till staden, med dem kommer även Nosferatun Maximilian. De förbjuds av hertigen att stanna i staden.
Bland de dödliga talas det länge om den heta diskussion som hölls om de sjuka mellan Fader Benedict och Hertigen John de Warenne i stadshuset. Benedict ville häva hertigens förbud mot dem och inhysa dem i staden, medan hertigen inte tänkte riskera den allmäna hälsan och släppa in dem.

Tyvärr har tidigare inlägg från krönikan försvunnit pga korrupt data.