Timeline UKC 1300-talet

1399, 13 Oktober
Henry of Bolingbroke kröntes till Kung Henry den IV.

1399, 13 Augusti
Hertig Gareth de Warenne meddelar genom sin återinstallerade seneschal Arthur Lancaster, att efter ett par frikostiga gåvor från bl a Sir Thomas Seymour och Duncan Douglas of Mar, kan nu monumentet av förstörelsen av den svarta kyrkan påbörjas. Konstnären David Southshield föräras jobbet att skapa monumentet.

1399, 12 Augusti
Kung Richard II möter upp med Henry of Bolingbroke, och överlämnar sig själv mot att hans liv ska skonas. Tillsammans reser de tillbaka till London, där Richard fänglas i the Tower of London.

1399, 1 Augusti
Då ingen släkting har klivit fram för att hävda äganderätt till Castle Basarab efter Angelica Seymour Cohen of Basarab, tar Hertig Gareth de Warenne tillbaka marken och allt som finns på den, och säljer denna till Sir Thomas Seymour från Wiltshire.
Den nya familjen är kyrkan trogna och väldigt förmögna, och blir därmed snabbt väl mottagna av stadens adel och kyrkan i Altsang.

1399, 10 Juli
Den lokala helgdagen ”Day of The Seven Holy Brothers” införs i Altsang för att hylla de sju helgon (Silvanus, Alexander, Vitalis, Martial, Januarius, Felix och Philip) som begravts denna dag. Dock är det många som direkt börjar hänga upp döda kråkor på sina ytterdörrar för att hylla det gamla firandet av ”Kråknatten”. Kyrkan ogillar detta och Hammerdawn hotar till en början med att riva ner dem döda fåglarna, tills Father Julian Vaughan går ut med att dem ska sitta kvar. Korpen är guds budbärare medan kråkor är falska profeter som viskar satans ord i människors öron. Genom att spika upp en kråka på sin ytterdörr under denna natt hindrar man ondskans tjänare från att komma in i huset. Detta får en sådant genomslag att när väl den 10 Juli kommer, är folk så övertygade om att detta är sant och många hus börjar utstråla sann tro. Detta gör det mycket svårt för vampyrer att deltaga i folkfesten då de ofrivilligt börjar gråta blod och fälla fram huggtänder om de kommer för nära ett hus med en uppspikad kråka.

1399, Juli
Henry of Bolingbroke, son till John of Gaunt passar på medan Kung Richard II av England är upptagen med en militärkampanj i Irland, med att ta kontrollen över strategiska punkter i England med sina enga trupper. Han får snabbt stöd hos flera av sin fars gamla allierade. Det ryktas inom vampyrsamhället att detta är en maktkamp mellan Mithras och klan Brujah.

1399, 6 Juni
Värdshuset Forgotten Nights öppnar igen efter ha varit nerstängt en tid. En ny ägare har köpt och rustat upp det. Det framkommer snart inom vampyrsamhället att Vane av klan Brujah har tagit över värdshuset.

1399, Juni
Efter den senaste tidens framgångar beslutar sig kyrkan att satsa mer på att återvinna staden Altsang och göra den till en kraftfull kyrklig stad mittemellan de redan av kyrkan starkt kontrollerade Edinburgh och York. Båda dessa städer sänder därför resurser och trupper för att bistå dem trognas kamp mot ondskan som sen länge haft sina klor i Altsang.

1399, Juni
Louis, Duke of Orléans tar kontroll över det franska hovet, från sin bror Charles (den Galne) VI. Han möter dock hårt motsånde från en annan släkting, Philip the Bold.

1399, 7 Maj
Baron Evinrude Hawkins of Avalon flyttar ut från Crimson Banner, och bosätter sig i familjen Devereux’s gamla hus (8 på kartan).

1399, 4 Maj
Den tidigare pålade Ceromir av klan Gangrel är frisläppt igen. Flinandes påvisar han att det tydligen inte fanns något brott och Baron Hawkins har släppt honom utan straff. En attack mot en Tremere är tydligen inget man straffas för. Kort därefter återfår han även sin titel som vicesheriff, även om ingen ordinarie sheriff är officiellt utpekad.

1399, Maj
Hertig Gareth de Warenne vill ha ett monument rest vid Vermilion Square för hylla rivandet av den Svarta kyrkan. Han saknar dock pengar och börjar anordna festligheter där han tigger pengar till projektet bland stadens rika.

1399, 30 April
Christopher mer eller mindre tvingade flera av stadens vampyrer att hjälpa honom i en ritual som han påstod skulle förgöra ondskan i Redwood skogen. Det gick inte så bra för de utvalda, då Anne Basarab och Lucius Barbarigo dog, någon hamnade i torpor och flera av dem sprang vansinniga omkring i skogen den natten.
När gryningen kom stod hela Talbot Manor i lågor och av Christopher syntes inte ett spår.

1399, 29 April
Vane och Hohannes reser tillsammans ut till Redwood Monastery för att diskutera med Coventina om varsitt ärende. Under tiden är Anne Basarb ute i skogen och möter där på en varulvsliknande varelse som morrar fram Sub umbris nemorum solum mors est invenienda(under skogens skuggor väntar endast döden) innan han anfaller. Anne lyckas med sin varg Rex II övervinna monstret, som när det besegrats upplöses till förmultnad jord.
De flesta samlas sedan runt Crimson Banner efter midnatt, då Viktor kommer in genom dörren. Han är inte riktigt sitt forna jag då han saknar ca 30cm i längd och har kropp som en ung tonåring. Banjo släpar upp honom till Hawking och anklagar honom för att vara en bedragare.
Under tiden dyker vampyren Christopher upp från ingenstans, och hävdade att han var ett childe till Hrothvald och därmed av klan Tremere. Han säger sig ha problem med att det spökar ute i Talbot Manor där han har sitt haven, och då han inte hittar den beryktade Eylgar, ber han Lucius, Hohannes och Banjo om hjälp att lösa det. De åker till Cappadocians nere i St Agrippina för att rådfråga dem, men dem är bara intresserade av att undersöka saken om Hohannes först kan bekräfta att det verkligen spökar där ute. Gruppen reser till Redwood Monastery där de sover under dagen för att resa in till Talbot Manor nästa natt.

1399, 28 April
Hawkins håller audienser i sitt rum på Crimson Banner, där flera av stadens vampyrer kommer och presenterar sig och får jaktmarker utpekade. Det hela går smärtfritt tills Otis av klan Malkavian kommer dit för sin presentation. Först går han upp för att möta Hawkins, sen kommer han plötsligt in genom ytterdörren igen istället, och medan Banjo bråkar med honom kommer en tredje Otis in och ställer till det ytterligare för Banjo. Till slut avlägsnar sig de tre Otis från Crimson Banner, högljutt diskuterande om det ohövliga sätt Banjo uppvisat.
Under tiden har Banjos childe Conway tröttnat på det respektlösa sätt Hawkins behandlar Banjo, och försöker säga det till honom. Då Banjo avstyr det med en dominate så häller Conway ett mugg mjöd över Hawkins istället. Hawkins beordar Banjo att straffa Conway med piskrapp, men Banjo tar dem istället och flyr sedan Crimson banner innan Hawkins kan tvinga honom att skada Conway.

1399, 27 April
Anne möter upp Hawkins på ”Forgotten Nights”. Han bestraffar henne för att ha utpekat sig själv som Altsangs Voivod, genom att ta ifrån henne alla rättigheter till jaktmarker. Hon får härmed endast dricka av sju utpekade tjänare. Skulle dessa dö får hon inte längre något blod.
Samtidigt florerar rykten i staden om att hertigens seneschal Arthur Lancaster, ska ha arresterats och fängslats. Orsaken är ännu okänd.

1399, 26 April
Hawkins besöker Red Wood Monastery. Han ålägger Banjo att finna vem som attackerade Coventina, främst för att ta reda på om det var en personlig vendetta eller en attack mot klan Ventrue. Hawkins blir synligt upprörd över att dels Coventina omfamnats av Esmund utan hans godkännande, men ännu mer för att hon sedan omfamnat en svart man. Han kräver att dem ser till att vända Red Woods Monastery till något stort och inkomstgivande för klan Ventrue, för att bevisa att de värda att få bära på blodet av klan Ventrue i sina ådror.

1399, 25 April
Anne skickar iväg Leonard till Newcastle för att följa upp ett spår efter hennes sires mördare. Santo Giovanni har försett henne med en kolteckning på förövaren han sett med sina krafter, det var enligt honom Saerus, den inkvisitor som härjade i staden för nära hundra år sedan.

1399, 24 April
Voivod Anne går en jobbig natt till mötes. Först dyker den mystiska dockan upp i hennes kista när hon vaknar, sen får hon bråka med Cappadocian Hovhannes som vill veta hennes planer med den nyomfamnade Sima Cohen, som Anne nu tagit hand om. Hon skickar sedan iväg sin seneschal Leonard till Castle cel Frumos, dels för att sköta stället och dels för att lära upp hennes bror Samuel cel Frumosi hur man sköter slottet själv.
Strax före midnatt har Anne samlat stadens Cainiter, för att officiellt begära att dem alla samarbetar i att finna Simions mördare. Det beryktas vara häxjägare bakom det hela vilket vore ett hot mot dem alla. Under mötet kliver dock Sir Haquin av klan Ventrue fram och på Mithras order häver han hennes titel som Voivod av Altsang och utnämner sig själv till Baron av Altsang istället.

Hawkins Tal


Mithras accepterar inte försök till att skuggkasta hans styre över Storbritanien. Han har därmed utsett Baroner, som för hans talan på platser runt om England, för att försäkra sig att hans underståtar tar del av hans bud. Jag, Sir Evinrude Hawkins of Avalon är tillsatt som Baron av Altsang Shire.
Att misslyckas med att visa sin lojalitet mot Prins Mithras, kan komma att straffas med den slutgiltiga döden.

Vidare önskar Prins Mithras se ett slut på alla dem problem som är och har varit runt staden Altsang, och han inför därmed ett total förbud mot att föra en Cainite till den slutgiltiga döden inom hans domän, utan hans eller en av hans företrädares direkta godkännande. Straffet för brott mot detta kan komma, dock ej begränsas av, den slutgiltiga döden.

Den stora slakt på människor i denna stad, ska även den upphöra, då den uppenbart drar till sig kyrkans män som med sin tro och eld, söker att förgöra oss. Samtliga stadens Cainiter ska infinna sig hos mig inom 7 nätters tid, för att registreras samt tilldelas jaktmark. De som inte utfört detta kommer förlora rätten att jaga inom Altsangs stadsgräns.
Vidare förbjuder Prins Mithras härmed all trollkonst eller magiskt användande inom hans domän. Brott mot detta kommer även straffas hårt.


Efter mötet attackeras Coventina i ett välorganiserad anfall utanför ”Forgotten Nights”, attacken skulle krävt hennes liv om inte Hovhannes inte kastat sig över henne och kvävt flammorna med sin kåpa. Attackeraren dör av sina skador innan han kan avslöja vem som sänt honom att utföra dådet eller vilka andra som varit delaktiga. I hans fickor fanns endast en liten penningpung med 50 kopparpennies.

1399, 24 April, kl 12.00
Father Julian Vaughan höll under dagen ett tal vid ruinerna av Black Church, förkunnade att en ny ljusare tid går staden Altsang till mötes i och med att den stora svarta ikon för stadens ondska har fallit. Hertig Gareth de Warenne var på plats och lovade att stadsvakten skulle samarbeta i nära detalj med både kyrkan och Hammerdawn. De 100 soldater som deltog i arbetet med att riva kyrkan, kommer stanna kvar i staden i bistå med göra staden trygg för folket. Pengar från stadens Adel, Köpmän och Kyrkan av England bidragit med att bekosta dessa soldater i ett nytt krafttag för att bekämpa ondskan.
Samtidigt noteras det att en stor ansamling zigenare har slagit läger strax utanför den östra stadsporten. De verkar hålla någon typ av möte och endast några yngre familjemedlemmar uppträder för de nyfikna stadsborna som vågat sig förbi deras läger.

1399, 23 April
Banketten i Annes ära spårar ut rejält. Ceromir dyker upp och attackerar Eylgar, och håller på att dänga upp både Eylgar och Anne, innan dessa får hjälp att nergöra honom. Samtidigt attackeras Simion en våning upp och dödas av en ännu okänd person. Knappt har dem hunnit förstå att detta hänt innan nästa bekymmer kommer. Sir Giles of the Black Tower har kidnappat en ättling till familjen Cohen och kräver Anne’s närvaro i den svarta kyrkan för att släppa henne.
De kommer dit och finner att han vill att de ska hjälpa honom försvara kyrkan från HammarDawn som vill riva den. När kyrkans män kommer med sina krigsmaskiner och soldater så backar dock gruppen ur och flyr för sina odöda liv. Giles attackerar själv HammerDawn’s trupper och dör i strid med dessa.

1399, 22 April
Anne håller court, Simion dyker upp och vill att staden ska hylla Anne som Voivod med en bankett.

1399, 3 Februari
John of Gaunt, en av englands mäktigaste män, dör. Han har länge varit förmyndare åt Kung Richard II och därmed stärkt sin position genom åren. Men Richard II passar i och med Johns död, på att ta tillbaka allt som John tillskaffat sig, något som väcker stort missnöje bland Johns släktingar.

1398, 6 Augusti
Duellen mellan Eylgar och Vladislav Basarab. Eylgar vinner den storslaget och Anne håller sitt ord och häver blodsjakten.

1398, 4 Augusti
Eylgar av Ruthin skickar bud till Voivod Anne och kräver en rättegång via duell för att häva hans blodsjakt.

1397, 15 September
Englands kardinal Adam Easton, dör under ett besök i Rom. Pga den konflikt som pågår mellan Påven Boniface IX och Motpåven Clemens VII, tillsätts inte någon ny engelsk kardinal.

1395, 16 April
Hardestadt av klan Ventrue, ryktas ha mördats av Anarkister i sitt slott.

1394, 17 April
Hardestadt av klan Ventrue och Meerlinda av klan Tremere går samman och föreslår att klanerna bör gå samman för att tillsammans bekämpa det allt växande problemet med unga Anarkister som attackerar sin äldre. Ingen lyssnar…

1392
Kung Charles VI av Frankrike, senare även kallade Charles den Galne, ryktas börja tappa förståndet helt.

1392
Kung Jogaila av Poland och Lithuania utpekar sin kusin Vytautas den Store som regent över Litauen mot att denne lovar att inte försöka ta tronen med våld.

1391, 6 Juni
Ett stort upplopp i Sevilla, Spanien, mot judarna i staden. Tusentals judar massakeras och våldet trappas sedan upp och sprids genom hela Spainen och Portugal.

1391
Turkarna börjar invardera Transylvanien igen. Mircea the Old samarbetar med Sigismund of Luxembourg, kung av Ungern, mot Turkarna, som tagit över stora delar av Valakiet. Många av vampyrerna i området väljer att fly undan då en större mängd blodtörstiga Assamites finns bland turkarnas armé.

1390, 14 December
Stepháns Court.

1390, 13 December
Striden mot Bodans armé

1390, 12 December
Serina använder sin animalism för att få stadens smådjur att spionera åt henne, vilket ger resultat. De får tips att något är på väg att ske igen i ett av stadens stall och skyndar dit.

1390, 11 December
Miguel har ordnat ett möte med ledaren för TK, Bastian von Reuss. Mötet sker på stadens stora torg. Samtidigt stormas torget av en svårt deformerad gris, som omvandlats till hälften varg och som orsakar Miguel en hel del problem innan den kan nergöras. Stadens stadsvakt ledda av Laszlo Supek dyker också upp och en het diskussion om vem som ska utreda den bisarra grisen mellan vakterna och TKs. Under tiden passar gruppen på att undersöka svinstian som grisen rymt från och finner mer tecken på att en Tzimisce skulle ligga bakom.
På det stora torget har bråket mellan stadsvakten och TKs blivit ännu värre och när plötsligt Bastians häst stegrar sig och nästan trampar honom till döds startar ett fullskaligt upplopp med nära 200 stadsbor involverade. De attackerar både riddare och vakter och över 30 personer får sätta livet till.
Gruppen går till prinsen för att rapportera vad som hänt och finner att han fått besök av sin vän Myca Vykos, som snabbt erbjuder sig hjälpa gruppen i deras utredningar.

1390, 10 December
Möte med Prins Gilles, som stödjer deras önskan att få bort Teutonic Knights (TK) från Bran Castle. De börjar undersöka attackerna mot TKs både genom att prata med riddarna själva och med utsatta bönder och stadsfolk. En man mördas i stallet till deras värdshus efter att på fyllan pratat om en häxa i staden. Gruppen undersöker det hela och misstänker att en kvinnlig Tzimisce ligger bakom det hela.

1390, 9 December
Efter en relativt snabb resa med bra väder kommer de fram till Kronstadt, och värdshuset Laughing Green Dragon. Gruppen bekantar sig med staden, Miguel passar t ex på att rista sin ordens symbol på altargrunden i den svarta kyrka (Biserica Neagră) som hålls på att bygga i staden. De möter Ryszard Basarab, som bjuder in dem att möta Prins Gilles Merchet nästa natt.

1390, 2 December
Anarkisterna anfaller Radu’s mansion och dödar Gualtiero. Gruppen håller sig gömda och smyger iväg i tumultet för att sedan fly staden med sin nu återfullda karavan.

1390, 1 December
Mötte med anarkisterna, som visar sig vara ute efter Lasombran Gualtiero. Gruppen möter upp med Gualtiero för att diskutera attacken mot honom, men hamnar själva på kant med honom och det hela slutar i slagsmål där han slår ner Serina i torpor för att hon försöker lära honom hur man ska sköta sina childes.

1390, 30 November
Äntligen framme i Bistria. Bjuds in till Voivod Radu och får där även träffa Myca Vykos, Petrus Guggenheim of Borgo och Lasombra äldsten Gualtiero.

1390, 29 November
Karavanen lämnar slutligen passet och kommer fram till den lilla byn Guggenburg vid foten av befästningen vid Borgopass. De skaffar förnödigheter och skyndar vidare.

1390, 25 November
Miguel och Serina kommer ikapp de andra. Då Coventina har akut brist på blod och inte kan dricka från någon av de dödliga som finns med i karavanen så beslutar Serina att hon ska omfamna Vita, och att sedan Coventina ska få dricka av Vita istället.

1390, 24 November
Natt två i Sfârcorut.

1390, 22 November
Karavanen når fram till Sfârcorut, en liten by som ligger på kanten till Karpaterna, på den Moldaviska sidan. Byn verkar helt öde, och tecken av strid syns i de trasiga husen. I vad som antas vara byäldstens hus, saknas en hel yttervägg som med brutal kraft krossats. En stor samling färska gravar finns också i utkanten av byn. En ensam invånare finner de. En ung kvinna vid namn Iljkova, som trots sitt svåra chocktillstånd lyckas få fram att ett monster terroriserat byn i över en vecka nu. Endast hon finns kvar…
Lite illa till mods vill karavanen fortsätta, men då vädret blir allt sämre och de branta stup som finns framför dem i Karpaterna, gör att de tvingas stanna. De noterar även att det inte längre hörs några som helst ljud från djur i området. Inte ens vargarna verkar följa dem längre. De letar upp byns övergivna värdshus som ser ganska robust ut, och de sover där inne.

1390, 20 November
Resan har gått smärtfritt genom Polen, Ukraina och Moldavien. Endast ylanden från vargar stör deras nätter, det stora vargantalet skrämmer dem lite då detta kan bli ett problem om flocken är stor nog att våga sig fram.
Det har under resans gång framkommit att Serina fick besök av Tanwen vid skymningen, dagen för resans avgång. Hon gav Serina en vit fjäder och en liten flaska med blodliknande vätska. Milkós provade vätskan med kraften ”A Taste For Blood” och hamnade i koma-liknande tillstånd i över 24 timmar.

Det visar sig att Tanwen bett Serina att skriva ordet ”somnium” på sin kropp innan hon la sig för att sova. Serina, Miguel och Coventina har nu testat detta, och i sina drömmar sett glimtar ur barnens öde i ett fängelse, djupt under jord, med en fruktansvärd man som fångvaktare som för bort barnen en och en. Barnen återvänder aldrig igen. Miguel och Coventina fylls av ett kraftigt obehag när de upplevt detta, de ser det hela ur ett barns ögon. Men Serina säger sig få en inblick från en annan person, det hela blir inte lika obehagligt för henne.
Just den 20 November så stöter följet på en grupp svårt sårade Teutonic Knights. De har mött på någon typ av monster som dräpt större delen av deras antal, och de andra är svårt sårade. Miguel och Serina väljer att stanna ett tag hos dessa riddare för att hjälpa dem sköta om sina sår. De behåller ett litet tält och en häst för att kunna komma ikapp senare.

1390, 31 Oktober
Karavanen reser ifrån Klaipėda. Serina ser lite fundersam ut vid avfärden och hon och Miguel sitter och tisslar diskret i den vagn de delar med Hrothwald.

1390, 30 Oktober
När gruppen beslutat att åka hjälper Miroslav dem att hitta en karavan som ska mot Transylvanien, som kan frakta dem för 5 shilling vardera. Ledare för karavanen är János Imrusovic.
Övriga deltagare med i karavanen:
Bogdan , vresig och sur väderbiten gubbe trots sin relativt unga ålder. Hennatatueringar i ansiktet och slåss med knivar, Kör vagn 1 (Mindre viktiga saker, som passagerare)
Mihail, Social och trevlig, slåss med svärd och sköld, Åker med som vakt i vagn 1
Litovoi , Rödhårig ung kusk, slåss med pilbåge eller kortspjut, Kör vagn 2 (Värdesaker)
Tihomir , Tystlåten skäggig men flitskallig krigare, slåss med två svärd, Åker med som vakt i vagn 2
Samiilo , Mihails 13-åriga son, svärd och sköld, Åker med som vakt i vagn 2
Iuga, Kortväxt dvärgliknande man, med stripigt hår och helskägg. Tvättar sig aldrig Kör vagn 3 (mat och överlevnadsutrustning)
Lavro, Stor bjässe, Åker med som vakt i vagn 3
Vita, Den enda kvinnan (förutom spelarkaraktärer) i karavanen, Rider oftast före och spejar.

1390, 29 Oktober
Attacken mot Aleksandrs fästning.
Gruppen lyckades diskret ta sig in i fästningen genom att Serina fasadklättrade tornet och dräpte vakten och sedan fäste ett rep åt dem andra att ta sig upp med. De nedgjorde vakterna inne i fästningen och fann sedan ritualrummet i källaren. Där nere fann de Vasilje, Florinel och Aleksandr, men även 6 ockultister och 3 fångar. En av fångarna håller på att offras av Vasilje på ett litet stenaltare, men Miguel anfaller så snart kniven träffar offret. En strid uppstår, men till gruppens stora förvåning verkar ockultisterna helt ointresserade av att försvara sig. Istället tar Aleksandr sin offerdolk och skär upp sin egen buk. En obehaglig doft sprider sig i rummet och mer eller mindre alla verkar drabbas av ett absurt stort begär av att äta. Vampyrerna kastar sig hungrigt över ockultisterna för att undvika att hamna i blodslust, medan kultisterna börjar febrilt äta av det uppskurna offret på altaret. Florinel går upp i Crinos och slår nästan ner både Serina och Miklós i torpor innan han blir nergjord. Sibylla som nästan dödat Vasilje i sin hunger, skyndar sig att omfamna honom för att han inte ska dö innan ritualen omvänts.
När striden lägger sig lyckas iallafall gruppen utföra riten, men effekten blev inte vad de hoppades på. Istället verkar de ha väckt upp demonen Eurynomos, som trots att han inte verkar vara på plats fysiskt, lovar dem att han kommer söka upp dem så snart hans krafter återhämtats. Hans tre tjänare, vars kroppar nu nästan förstörts helt, reser sig trots detta upp och går fram och rör vid Coventina och Sibyllas pannor, den tredje försöker röra vid Miguel, men dennes heliga aura tycks hindra den från att nå fram.
Efter allt detta rör sig gruppen hemmåt igen, bara för att när de väl nått sitt tillfälliga haven attackeras på nytt, denna gång av en varelse som säger sig vara en ängel. Då denne inser att de inte är Eurynomos tjänare avbryter hon sin attack och förklarar istället att de måste bege sig till den plats där barnen (Jana, Vasilje, Florinel och Aleksandr) kom från, för att där finna demonens fysiska kropp och förstöra den. De måste nu resa till Kronstadt, Transylvanien.

1390, 28 Oktober
Förberedelser inför den kommande nattens attack.

1390, 27 Oktober
Under natten rider gruppen norrut från staden för att lokalisera Aleksanders hus och se hur de bäst ska gå till väga för att ta sig in där.

1390, 26 Oktober
Alla i gruppen utom Serina vaknar denna natt och upptäcker stora bölder på sina kroppar. Efter att ha gjort diverse försök att dölja dessa så ger de sig av till gränden för att träffa nosferatun. Gränden är tom men det hörs ett konstigt ljud vilket gör att de tittar uppåt och får då se nosferatun hänga upphängd i kedjor, död. De besöker återigen Romauldus hus men återigen får de inga svar som kan leda dem vidare.

1390, 25 Oktober
En köpman vid namn Juzos har fått sin son, Danukos, mördad. Han säger sig veta att mördaren är en adelsman vid namn Romauldus och ber gruppen att hjälpa honom att ta reda på om det stämmer.
Gruppen söker upp Romauldus på hans gård där de även träffar Coventina igen. Efter en kort pratstund med adelsmannen och hans söner så går gruppen inklusive Coventina till krogen Sjöskum där de hoppas på att få träffa Florinel.
Ingen Florinel dyker upp och Coventina och Serina ger sig ut på jakt efter stadsvaktschefen för att ställa några frågor. De lyckas av honom få reda på att Aleksander har ett stort residens norr om staden och att det är en stor del av stadens adel som är inbjudna dit vid nästa fullmåne.
Resten av gruppen ger sig också av när de stöter på en nosferatu som verkar ivrig att få prata med dem. Han berättar att alla andra vampyrer i staden, inklusive Fursten, verkar ha försvunnit spårlöst. Han lovar gruppen att hjälpa dem genom att ta sig in i slottet igen för att se om han kan ta reda på något. De avtalar att träffa honom nästa natt i samma gränd.

1390, 24 Oktober
Gruppen har före gryningen natten före nu åter samlats hos Miroslavs far i Klaipėda. De följer upp de ny ledtrådarna om att förbannelsen kastats på dem av Vasilje och två andra som kommit som föräldralösa barn. Med hjälp av kyrkoböckerna spårar de att barnen ursprungligen kommit från en liten ort i Transylvanien. Det var en flicka (Jana) och tre pojkar (Vasilje, Florinel och Aleksandr).
Då de inte vet vem denne Aleksandr är eller vart de kan finna honom, bestämmer de sig att kolla upp Florinel som de träffade bär de kom till Litauen.
Han vägrar att träffa dem, men deras nya vän Serina, visar sig vara en duktig klättrare som tar sig upp på huset och till ett litet fönster i rummet där Florinel har ett möte med Stadsvaktschefen Jorgan. Jorgan får en penningpung och hon hör dem prata något om ritualen som ska ske hemma hos Aleksandr vid fullmånen (om 5 dagar)

1390, 23 Oktober
Miguel och Miroslav går direkt till byäldsten när Miguel vaknat, för att be om ursäkt för den tumult de orsakat och för att förklara sig. Under tiden hittar attackeras även Miklós av en av de stråtrövare som Sorsha träffat på natten före. Sorsha jagar ner rövare och sliter honom i stycken inför flera av byns invånare. Byns jaktlag attackerar den monstruöse Sorsha och hon slås ner i torpor. Under tiden tar de tre Tremeres och packar sina saker och flyr med gruppens vagn och oxe, och lämnar Miguel och Miroslav kvar i byn.
På väg tillbaka mot staden attackeras deras vagn av ett stort pack vargar och de håller på att gå riktigt illa, men de räddas av en lokal Gangrel, Serina.
Hon slår följe med dem ett tag, nyfiken på främlingarna och deras extremt svåra situation.
Miguel övertygar byäldsten om att ondskan nu är fördriven och de ger honom gladeligen en häst så han nu kan lämna byn.

1390, 22 Oktober
De reser till byn och hittar Baba Janas stuga, de söker igenom den och finner lite mystiska föremål och ett sönderrivet pergament som förstörts i en vattentunna. Medan de söker igeom stugan dyker Danuté upp. Han var en god vän till Baba Jana och en shaman. Han informerar dem om att sjukdomen är en förbannelse och att det är troligen en man som heter Vasilje, som med några vänner kastat förbannelsen över Baba Jana, och därigenom även smittat spelarna.
Jana, Vasilje och de två andra personerna, ska tillsammans kommit till Klaipėda som föräldralösa barn för ca 50-60 år sedan.
Han har en kopia av ritualen som Jana tydligen fått av Vasilje, men har även lyckats finna ut hur man vänder förbannelsen.
Tremeres vill gärna ha båda ritualerna, men Miguel vägrar låta dem få den som skapar sjukdomen och strid uppstår, under vilken ritualen förstörs.
Under bråket har Miklós lilla familiare hittat en avhugget öra med mystiska symboler på, liggandes gömd i Danuté’s hem, och strax efter attackeras byn av två zombie-liknande tonårsflickor, som tydligen försvunnit från ett zigenarläger ett par nätter tidigare. Miguel går ut för att hjälpa till.
Flickorna utgör inget större hot, men de hinner dräpa en av byns vakter. Efter striden upptäcker spelarna att Sibylla och Danuté som lämnats kvar i stugan, har attckerats och nergjorts. Sibylla kan lätt hela sina skador men Danuté är död.
Sorsha som i bråket med Tremeres om ritualen, brände sig och flydde i rötschreck in i skogen, hittar på något som verkar vara ett gäng stråtrövare utanför byn. Hon slåss med dem men deras antal gör att hon tvingas fly igen.

1390, 21 Oktober
De kommer fram till att de måste undersöka Baba Jana’s kropp för att hitta mer information om sjukdomen. De lokaliserar hennes lilla hem i staden, men hittar inte så mycket mer än liute astologisaker och en hårlock med ett sidenband runt. På sidenbandet står namnet Pjotr. Stadens präst informerar dem att hennes kropp hämtats av en Danuté som fört den till hennes hemby, Begalybė, som ligger ca 25 km österut genom en djup skog.

1390, 20 Oktober
Alla som drack av Baba Janas blod insjuknar snabbt i en mystisk pestliknande sjukdom

1390, 19 Oktober
Lordas Bas Midte håller i festen för att fira att Władysław har blivit intagen i Divisa seu Societate Draconica (Order of the Dragon). Spelarna bjuds in för att deltaga. Något annars endast de närmaste skulle blivit).
Som festen höjdpunkt är det tänkt att en seans ska hållas för att kontakta Aglaeca. För att uppnå detta ska alla involverade (Människor och Vampyrer) dricka blodet från en känd sierska, Baba Jana, en kvinna vars visdom anses högt aktad och det är en ytterst ära att få ta del av hennes blod då det anser höja intelligensen hos dem som dricker. Baba Jana är en väldigt gammal och tillsynes bräcklig kvinna, helt klädd i tunna svarta tyger och lindor, och hon leds in av en lika gammal man (Vasilje).
Władysław skär upp hennes handled och håller fram en liten guldklädd skål, spelarna får alla dricka ur skålen, och under tiden leds den uppenbart försvagade Baba Jana ut av den gamle mannen igen. Bas börjar tända rökelser och hålla seansen.
Innan skålen hunnit gått runt till alla stormar plötsligt Teutonic Knights in i lokalen, skrikandes om att deras kätteri ska straffas med döden!
Strid utbryter och riddarnas true faith gör det extremt jobbigt för gruppen. Tjänarna skriker åt Władysław att fly medan vakterna håller tillbaka riddarna. Gruppen flyr samma väg som Władysław och tar sig oskadda ut ur slottet.
Władysław kusin Vytautas har startat en revolt med hjälp av the Teutonic Knights. Riddarna anser att Władysław dop är ogiltigt och kanske till och med hedniskt, och de ämnar sätta Vytautas på tronen som istället.

1390, 17 Oktober
Framme i Klaipėda, Litauen. Miroslav träffar vid ankomsten ägaren för båten, Florinel, och lämnar över betalningen. Florinel verkar obehaglig och flera ur gruppen tycker sig känna doften av rått kött fån honom.
Han är dock relativt hjälpsam och fixar fram vagnar och dragdjur åt dem och hans män packar i åt dem. För en summa pengar förstås, men den summan betalar Miroslav.

1390, 12 September
Esmund bjuder in Arthfael till Redwood Monastery för att disskutera något. Något verkar gått fel, då Esmund, Banjo och Dave attackerar Gangrel’en. De lyckas dock inte nergöra besten, som flydde därifrån.

1390, 31 Augusti
Efter ett par månader i Altsang är det dags för Miroslav att åka hem. Han erbjuder folk som omnämnts i boken att följa med honom och träffa Lordas Bas Midte, för att där diskutera Aglaecas ursprung och vad man kan göra för att kontrollera denna demon.
Miklós, Hrothvald och Sibylla från klan Tremere åker, Anne skickar sin syster Sorsha, Esmund skickar sitt childe Coventina. Även Miguel av klan Lasombra följer med på resan.

1390, 7 Juli
Miroslav kommer till Altsang för att hans herre, Lordas Bas Midte i Litauen skickat honom.
Han har en läderinbunden bok med namn och platser i Altsang. Han ska ha noterat denna i seanser som hans herre Lordas Bas Midte, har hållt tillsammans med kung Władysław II Jagiełło av Polen. Under dessa seanser har de fått kontakt med ett väsen från den andra sidan, som går under namnet Aglaeca. Denne har lämnat detaljerade beskrivningar personer och platser runt om Altsang.

1385
Sir William Walworth mördas, rykten viskar om att klan Brujah ligger bakom dådet.

1381
The Peasants’ Revolt, Wat Tyler’s Rebellion sker. Efter flera kraftigt höjda skatter på kort tid gör att flera inte längre klarar av att betala skatterna. När Kungen sänder ut lagmannen Robert Belknap för att driva in skatten iallafall eller straffa dem som inte kan betala, blir det för mycket och folket reser sig och anfaller den utsände. Detta leder till en enorm revolt bland bönderna runt om England. Ledda av bland annat John Ball, Wat Tyler och Jack Straw, beväpnar dem sig och marscherar mot London. De stormar bland annat Towern och Savoy Palatset. Kung Richard II, då 14 år gammal bestämmer sig för att med sina styrkor möta upp med ledarna för revolten. Wat Tyler rider fram för att förhandla med kungen, men under diskussionen så drar plötsligt Lord Mayor of London, Sir William Walworth, sitt svärd och hugger ner den obeväpnade Wat Tyler.

1390, 19 April
Robert III tar över titeln som kung av Skottland, från sin far Robert II

1380, Maj
En ung kvinna kommer till Altsang och utger sig för att vara Anne Seymour Cohen of Basarabs dotter. Angelica är hennes namn och hon intar sin mors plats som härskarinna på Castle Basarb. Inför stadens vampyrer hymlar hon dock inte med vem hon är.

1380
Robin Hood nämns i en bok för första gången. Boken kallades Piers Plowman, och i den nämner en man att han är bekant med dikterna om Robin Hood.

1377
Kung Edward III dör, tronen ärvs att hans barnbarn Richard II, då 10 år gammal. Tronen sköts av giriga adelsmän, och i främst i ledet av dessa står Richards farbror, John of Gaunt.

1376, 8 Juni
Edward den svarte prinsen, son till Edward den III, dör i sjukdom. 46 år gammal.

1374, 1 april
Hrothvald kommer tillbaka till Altsang. Han har varit ute på ett personligt korståg nere i det heliga landet hävdar han.

1366
Cappadocians mansion står klart. St Agrippina blir återigen ganska öde. Endast Giovannis och deras personliga tjänare blir kvar. Henry the Heretic och hans ghoul flyttar också in där.

1364
Två medlemmar ur klan Cappadocian kommer staden. De presenterar sig som Luca och Santo Giovanni och att de kommer till staden i affärer. De bygger upp ett stort mansion utanför staden, vid St Agrippina road. De importerar egna arbetare och området fixas upp nämnvärt under tiden bygget pågår.

1357, December
Darien de Warenne of Altsang dör, efterträds av sin son Walter de Warenne.

1355, Juni
Anne drar ut på en resa. Under tiden sköter hennes Seneschal, Leonard, om hennes affärer.

1354, Januari
Arthfael av klan Gangrel besöker för första gången Anne’s Hall, och påvisar att ett pack varulvar nergjorts norr om staden. De anföll hans domän under dagtid, vilket kostade honom några ghouls. Natten efter hämnades han och hotet är för tillfället avklarat.

1351
Vladislav Basarb återkommer till staden tillsammans med Ceromir. Anne sätter åter Vladislav som Sheriff, och Sorsha som Scourge.

1350, April
Med Vladislav Basarb fortfarande försvunnen efter pesten, utser Anne sin syster Sorsha till ny Sheriff av Altsang.

1349, Oktober
Det sista fallet av Pest rapporteras. England klarade sig förhållandevis bra genom denna tid. Ca 50% av befolkningen dog, till skillnad från övriga Europas 60%.

1348
Annes make, Melvin, avlider och Anne drar sig tillbaka från det dödliga samhället.

1348
Pesten når England via ett skepp som har smittade råttor ombord.
Under året av pest håller sig de flesta vampyrer låga och undangömda. Sjukdomen drabbar dem inte nämnvärt, men drickandet av smittat blod tvingar ner dem i torpor.

Några av dem som försvann under dessa tider var:


• Arthfael
• Ceromir
• Ghoul
• Henry the Heretic
• Kredo
• Magpie
• Mary
• Vane
• Vladislav Basarb


1346
En tatarhär ledda av Kiptsjak Khan, anses vara de första med biologisk krigsföring. De började skjuta pestsmittade kroppar med katapulter över muren till staden Kaffa.
Kort därefter börjar pesten spridas i Europa. Man tror att det kom med köpmän från Kaffa till nyckelpunkter för handel, som t ex Konstantinopel.

1337
Krig mellan England och Frankrike (utvecklas till att bli det ”100-åriga” kriget) för att Edward III inte får igenom sin önskan om att bli Kung över Frankrike också.

1330, 17 Oktober
Edward den III ser till att Roger Mortimer arresteras medan denne besöker Nottingham. Roger sätts först i the Tower och avrättas 9 dagar senare utan rättegång. Edward landsförvisar sedan även sin mor Isabella.

1329, 7 Juni
Robert Bruce dör och efterträds av David II av Skottland

1328
Den Franska Kungen Charles IV dör utan att ha några manliga arvingar. Edward den III vill därmed utnämnas till Kung eftersom hans mor var syster med Charles IV. Frankrike vägrar och Philip VI blir istället ny kung.

1328
Hungersnöden har spridit sig genom stora delar av Södra Europa, Tiggare jagas ut ur städerna för ”de vanliga folket” inte ens hade mat åt sig själva. Stadsmarknaden fick bevakas av beväpnade vakter som på plats högg händer och fötter av alla som försökte stjäla mat.
I Altsang bildas ett fattigområde utanför staden där tiggare samlas och får mat och mynt kastade till sig från stadsmurarna. Området döps till Pennyhaven för att man kan köpa nästan vad som helst du hittar där inne för enstaka pennies.

1327
Isabella, Edward III och Isabellas älskare Roger Mortimer, kommer tillbaka till England tillsammans med flera legoknektar. Edward den II tvingas avgå och sonen Edward III blir ny kung, 14 år gammal. Men Isabella och Roger sätter sig själva som hans förmyndare och de styr riket i hans namn.

1325
Edward II’s son, Edward den III reser tillsammans med sin franska moder Isabella till det franska hovet.

1320, 7 April
Anne sammankallar rådet och diskuterar problemet Tremere. Blodsjakten upphävs på alla Tremeres utom Eylgar och hans gargoyles.

1320, 6 Mars
Sheriff Vladislav rider ut till Grimsbury och kräver att Eylgar dräper av en av sina gargoyles som straff för sin attack mot staden. Eylgar vägrar och atterar dem. Otorunov the Gravedigger dödas av Gargoyles, Sorsha och Eylgar slås ner i torpor.

1320, 4 Mars
Miklós och Esmund möts upp på Crimson Banner för att diskutera ägandet av Redwood Monastery. Esmund diskuterar inte så mycket utan slår direkt ner honom i torpor.
Eylgar stormar in med sina arméer av soldater och gargoyles (som dödar 4 stadsvakter på vägen in). Diskussion sker på stora torget i staden innan de skingras åt varsitt håll.

1319
Ghoulen ”Howling” Pete omfamnas av Arthfael, klan Gangrel, som ett resultat av ett bråk mellan Gangrels och klan Brujah.

1316
Atlas Simionovic besöker Altsang med sin här. Det är en 30 man stark styrka av deformerade krigare från Skottlandstrakterna. Alla ghoulade eller omfamnade.
Han hyllar Anne för hennes nya titel och lämnar sitt childe Leonard kvar som en gåva. Anne gör Leonard till sin seneschal.
Altas rör sig sedan norrut igen för att hindra Skottarnas härer från att komma för nära Altsang igen.

1315
Dålig skörd i hela England samt att skottarna gör små räder längst gränsen. Många fattiga blir extremt utsatta. Altsang drabbas extremt hårt då Skottlands kung Robert Bruce har en personlig relation till släkten Moray, vars representant i staden dödats 1308. Det hela pågår under hela året tills dess att Robert Bruce övergår till invardera Irland för att hjälpa dem mot Englands arméer.
Samtidigt rapporteras det om extrem hungersnöd i Europa. Rykten säger t ex att folk i Polen till och med tar ner hängda lik från galgarna för att äta dem.

1314
Robert Bruce har nu skaffat sig en stark nog armé för att utmana England igen. Engelsmännen möter honom vid the Battle of Bannockburn. Edward II som inte var i närheten av den strateg hans far var, förlorar löjligt stort och hans redan skamfilade rykte blir nu ännu värre, efter att Skottland nu står självständigt igen under Kung Robert Bruce.

1314
Goratrix kallas till ett möte med självaste Tremere. (Hela denna händelse finns som äventyr i Transylvania Chronicles, bok 1). Hela klanen håller andan då dessa personliga möten med deras Antediluvian, brukar inte vara en bra sak för dem som ”äras” med en kallelse.

1313
Inkvisitionen tappar snabbt mark inom kyrkan och avvecklas nästan helt. Lokala grupper av anhängare finns dock kvar här och var i Europa.

1312, 8:e Nov
Anne öppnar upp Värdshuset/Krogen Forgotten Nights. Det ligger i Nicias Ayerdales gamla hus och riktar sig främst mot adel och finare folk. Hon gör det allmänt känt för stadens vampyrer att de är välkomna dit och en kväll i månaden stänger hon krogen för dödliga och har en så kallad ”Hall” där hon lyssnar till vad stadens vampyrer har för bekymmer och funderingar.

1312
Kung Edward II kärlek till män avslöjas offentligt, och hans bästa vän Piers Gaveston, riddare från Gascogne, var även hans älskare. Piers lönnmördas senare samma år, efter att ha hånat flera av Londons adelsmän, och sedan besegrat dem i duell.

1310, 6 Mars
Anne Seymour Cohen of Basarb utropar sig själv till Voivod av Altsang. Ventrue, Malkavian, Nosferatu, Lasombra och Tzimisce klanen säger sig stöjda hennes titel.
Hennes kusin Vladislav Basarb utnämns till stadens Sheriff, och han i sin tur unämner Otorunov the Gravedigger och Ceromir som sina vicesheriffer.
Sorsha utnämns till Scourge.

1310
Fisk börjar bli populärt bland Engelska Adeln. Ju längre från kusten man bodde ju dyrare var det med färsk fisk. Ull var en annan vara som växte sig väldigt populär och blev snabbt en av Englands största exportvaror. Tullkostnaden på Ull bidrog till stor del av Engelska Stadskassan.

1309, 28 Juli
Anne Seymour gifter sig med den dödlige Melvin Cohen, den yngste av Cohen-bröderna.

1309, Januari
Toreadoren Anstice of Moray lämnar Altsang. Hon anser att staden och dess vampyrer beter sig hotfullt mot henne och andra skottar. Hon utlovar hämnd över staden för den behandling hon utsatts för.

1309
Robert Bruce har nu krossat sina fiender i Skottland och kontrollerar nu större delen av landet.

1308, 2 Juni
HammerDawn anklagar Redwood Monastery för att syssla med falsk avgudadyrkan och kätteri. De stormar in med beväpnade styrkor, men det hela avslutas dock utan någon blodspillan. De munkar och nunnor som fanns i klostret ansåg sig vara vilseledda och bad om guds förlåtelse och klarade sig utan straff. Viktor och Hrothvald pekas ut som kultens ledare, men dem står inte att finna. De efterlyses av kyrkan genom hela England.

1308, 30 April
Efter den laddade situation som uppstått och den enorma explosion som skett utanför staden, drar sig soldater och paladins tillbaka från belägringen av Grimsbury.

1308, 29 April
Aglaeca attackerar Isaak och Esmund inne på Crimson Banner, och sticker sedan ut till klipporna vid kusten, där han utför en ritual för att öppna en portal till helvete och tillkalla demonen Morloch. Något går fel och Aglaeca slits istället genom portalen, och en magisk explosion spräcker hela klippan.

1308, 28 April
Under dagen attackeras Esmund av Gregor of Monray och 4 av hans hantlangare. Efter en brutal strid, lyckas dock Esmund nergöra Gregor och förhör honom lite kort innan han tömmer honom. Därefter skickar han bud till Anstice att hämta upp skräpet och går på middag hos Logan. Eylgar och Viktor är också bjudna. Logan visar sig vara bitter över ett inbrott i hans haven, där Aglaeca ska ha stulit blod som Logan fått från Mithras själv. Diskussion uppstår och anklagelserna vänds mot Malkavians i staden, och de tar ut detta på Viktor som slås ner i torpor.
Eylgar tar med Viktors kropp hem till Grimsbury.
Senare samam natt kommer Aglaeca hem efter att ha attackerat prästen Alfred inne i DeWarenne-kyrkan. Hammerdawn paladins jagar efter honom och snart har hela stadens soldater mobiliserats mot Grimsbury. Då Eylgar vägrar lämna ut Aglaeca så belägras fästningen.
Under tiden attackerar och diableras Gisele av Aglaeca, innan denne flyr ut i natten.

1308, 26 April
Esmund kommer tillbaka till Altsang och levererar albinopojken Samuel till Simion.
Eylgar och Viktor möts i katakomberna under klostret i Hexham. De flyr tillsammans tillbaka till Altsang.

1308, 25 April
Vaknar upp på värdshuset, och snackar med lokalbefolkningen. De flesta verkar ogilla albino-pojken de söker efter och rykten i staden är att han är besatt av djävulen. Viktor träffar Valentine of Nowhere, självutnämnd Prins av Hexham. Han ska visa Viktor vägen in till klostret genom katakomberna under klostret, men istället knuffar han ner Viktor för ett djupt schakt. De andra besöker i klostret den vanliga vägen, får träffa Broder Eli och Broder Tatum. Eli är anti mot pojken medan Tatum skyddar honom. Tatum ber dem hjälpa pojken genom att ta sig in i hans drömmar. Miguel, Anne och Eylgar kommer in i drömriket med hjälp av Tatums (som visar sig vara en Changeling, ett troll..) magi. Men Esmund stannar kvar och dräper Tatum, tar pojken och flyr.
De andra faller tillbaka till verkligheten, och efter lite bråk mellan dem faller Eylgar offer för Broder Eli’s sanna tro. De andra flyr.

1308, 24 April
I skymningen träffar de fader Lucien inne på värdshuset.
De får genom honom assistans att hämta kärran och att få den lagad medan de drar vidare och det bestäms att de ska hämta upp den på hemvägen.
Vid tullen och vägbron övertygar Esmund tullvakten att kopparmynten han får i handen i själva verket är två shilling.
Sedan rullar de vidare och in i Hexham och tar in på värdshuset Färjkarlen.
I Altsang råder det undantags tillstånd. Ett personligt bråk mellan Nicia av klan Lasombra och Rex av klan Nosferatu har urartat totalt. En familj har dödats, stadsvakter skadats och nu är hela stadens soldater och Hammerdawns paladins ute och jagar dem båda. De lyckas dock mötas upp i Solomons John, och utan att soldaterna hinner på dem gör de upp en gång för alla. Nicia vinner med hjälp av några dödliga som hon övertalat att hjälpa henne.

1308, 23 April
Resan mot Hexham tar vid. Efter T-korsningen vid rundningen av skogen nedanför Altsang så upptäcker de ett träd på vägen, inser ganska fort att det här handlar om stråtrövare. Och mycket riktigt dyker det upp stråtrövare, ett helt band och det är 13 st som syns till. Dock finns där även en del bågskyttar som de inte ser.
En lång och svettig match innehållande ett brutalt nedhuggande av Eylgars trogna springare, bortryckta hjul på Annas vagn, en massiv Esmund som med sin kropp skyddar vagn och fä, Viktor som viker spjut i rövarnas händer, ett fastnande av en Esmund i en fallgrop och mycket mer. Så lyckas de faktiskt få bort rövarna.
Det kostar de en trasig vagn och två döda hästar. Av rövarna dör sex stycken.
En stund efter striden rullar en vagn upp bredvid dem och det är toreadoren Reegus Barton som erbjuder sin hjälp hem till sitt samhälle Ruthslow.
Väl där får de vila på värdshuset Crowing Barrel.

1308, 22 April
Samtliga känner ett starkt behov av att besöka Chrimson Banner, där Brujahs sitter, även Isaac (som sedan dagen före bor på Värdshuset då han inte fick bo kvar då de skulle rusta upp klostret.), i ett hörn sitter även Simion.
Simion börjar prata när alla utom spelarna finns kvar i lokalen. Han går rakt på sak och ber de om att utföra ett uppdrag: Att hämta en albino-pojke i staden Hexham åt honom.
Efter en del övertalning följer samtliga med.

1308, 18 April
Toreadoren Isaac gör sig till känna och hälsar på Viktor. Flyttar in i klostret några dagar.

1308, 25 Januari
Edward II gifter sig med Isabella of France, dottern av Kung Philip IV av Frankrike

1308, Januari
Utegångsförbudet upphävs och folk (och vampyrer) kan återigen vistas utomhus efter solnedgången. Dock har stadsvakten utökats ytterligare och patrullerar nu 4 och 4, samt att de nya Hammerdawn Paladinerna skickar ut sina män om nätterna för att bistå stadsvakten mot övernaturliga varelser.

1307, 20 December
Darien gifter sig för tredje gången, Lady Rebecka of Camlann är en älskarinna han haft på slottet i några månader men som han alltså nu viger sig med också, i sina andra två fruars närvaro.
Kyrkan har varit på plats för att konfrontera honom med det rykte som går om att han vigt sig med fler än en kvinna, något som tydligen Hertig Darien förnekar och hänvisar som patetiskt skvaller mellan bondfruar. Trots att flera vittnen deltagit på dessa bröllop finner de inga som är villiga att vittna till att så har skett.

1307, 12 Juli
Aglaeca återvänder från sin vecka ute i skogen. Han har åldrats fem år och visar tydligen tecken på att mognat avsevärt.

1307, 11 Juli
Inkvisationens närvaro i staden är ett faktum. Minst fyra vampyrer har dödats under förgående natt, och hertig Darien har på inkvisatorn Saerus förslag utropat utegångsförbud mellan solnedgång och soluppgång, altl medan kyrkan börjar göra hembesök för att rensa staden från kättare.

1307, 10 Juli
Hertig Darien utlyser Altsangs första kråknatt. En festival för att hedra de gamla gudarna och på så sätt be om en god skörd. Slottet erbjuder två pennies per död kråka som lämnats in under dagen, dessa spikas sedan upp på ett plank utanför slottet. På kvällen drabbas staden av något mystiskt och alla uppspikade kråkor verka börja leva igen och kraxandes försöker de ta sig loss från sina spikar. Blod flödar ur deras sår och under detta skede verkar något tvinga in vampyrer i en okontrollerbar blodslust.
I staden finns under natten den kände inkvisatorn Saerus, som tillsammans med sina mannar börjar jaga ner dem vampyrer som avslöjar sig själva under detta upplopp.

1307, 7 Juli
Kung Edward ’Longshank’ den I av England, dör dagen efter sitt besök i Newcastle. Han var på väg norrut för att ännu en gång möta Robert Bruce i strid. Ålder och sjukdom sägs vara dödsorsaken.

1307, 6 Juli
Aglaeca stannar bara i Grimsbury över dagen och nästa kväll beger han sig ut i skogen för att utföra ett mandomsprov.

1307, 5 Juli
Eylgar återvänder från sitt korståg.
Med sig har han förslavade krigsfångar, samt den mystiske Rasa.

1307, Mars
Prins Mithras av England har enligt rykten varit försvunnen sen en tid tillbaka, och runt om i England börjar vampyrer sakta nosa på möjligheten att själva utropa sig till prinsar över olika domäner.

1306, 8 Augusti
I Guds nådes år 1306 har Sir Eylgar of Ruthin tagit upp korset för att i Jesu Kristi namn med svärd i hand bekämpa hedningarna i baltikum tillsammans med Ordo domus Sanctae Mariae Theutonicorum. Må Herren vare med honom under detta korståg.
Med detta budskap avreser Sir Eylgar of Ruthin med manskap från Altsang mot Baltikum.

1306, 2 Augusti
Hertig Darien gifter sig igen, denna gång med Margerette de Brewose
Han är dock fortfarande gift med Helene de Fauconberg, vilket får de kyrliga att protestera. Darien svarar med att hota att riva kyrkan ÖVER dem som vågar protestera.

1306, 11 Juni
Senschalen Jaques Dupérey hittas död i sin kammare. Det sägs att kroppen var förvriden och mummiferad.

1306, 10 Juni
Hertig Darien de Warenne anses vara myndig nog för att själv styra Altsang.

1306, 25 Mars
Robert Bruce utropar sig själv Kung av Skottland

1305, 23 Augusti
William Wallace avrättas

Avrättningen


Wallace was taken from the hall, stripped naked and dragged through the city at the heels of a horse to the Elms at Smithfield. He was hanged, drawn and quartered — strangled by hanging but released whilst he was still alive, emasculated, eviscerated and his bowels burnt before him, beheaded, then cut into four parts. His preserved head was placed on a pike atop London Bridge. His limbs were displayed, separately, in Newcastle upon Tyne, Berwick-upon-Tweed, Stirling, and Aberdeen.


1303, 2 Juni
Hertig Darien de Warenne of Altsang, 11 år gammal, gifter sig med unga Helene, dotter till Walter de Fauconberg II. Även hon 11 år gammal vid vigseln.

1301, 13 April
Edward Chislehurst utnämns till Altsangs nya sheriff, och flera av de tidigare stadsvakterna sparkades för att de varit FÖR lojala mot den tidigare sheriffen Jago Harkins. Edward samlade flera av sina soldatvänner och byggde upp en elitstyrka inom stadsgardet.

1301, 14 April
Finlay of Moray omkommer i en jaktolycka i Red Woods. Finlays son Gregor, kommer till Altsang för att ta över sin fars gård och hästhandel. Liusaidh blir förkrossad och lämnar Altsang för att flytta tillbaka till Edinburgh, men snart börjas det viskas om att hon är tillbaka då Gregors fru Anstice är väldigt lik Liusaidh.

1301, 7 Februari
Edvard I dubbar sin son Edward II till prins av Wales.

1300
Kung Edvard I får övertaget i kriget och det lugnar ner sig en hel del, de flesta soldater skickas hem.
Edward Chislehurst har med sig resterna av Altsangs armé, en handfull av sir Edwards och några officerer och soldater som är nyfikna på den stadigt växande staden Altsang.