Nike Mellrube

Arketyp: The Careerist, Affärsman. 

Karaktärsdrag: Spelare och risktagare som gärna testar gränser. Gillar att jaga kickar, tar gärna droger och sprit på fester samt feströker.

Som ungdom sålde han HB till polare för att bli populär bland de ”tuffare” grabbarna. Det var ursprungligen hans storebror Tristan som pysslade med sådant, men Nike tog över verksamheten efter hans bror dog i en olycka.

Familj: Nike är förlovad med den 15 år yngre Celia. Hon är numera en hemmafru som driver en liten enskild firma där hon säljer smink och tupperwares till andra hemmafruar som hon umgås med.
Nike har två barn, Dottern Jannika som är 15 år gammal, och sonen Filip, 10 år. De bor varannan vecka hos Nike och varannan hos modern Karin, Nikes exfru.

Bor:  I en lägenhet, takvåning på Storgatan i centrala Hudiksvall.

Jobb: Nike gillar att tjäna pengar. Han har en egen firma i ett kontor på gatunivå i Hudiksvall centrum. Han köper upp andra företag, styckar upp dem, och säljer dem bitvis till en fet förtjänst. Detta har gjort att han är allmänt hatad av de flesta som har haft med honom att göra. Något han accepterar och ignorerar med hjälp av fester och droger.

Distraktioner: Nikes narcissistiska drag gör att han är extremt mån om sitt yttre. Han tränar regelbundet, sköter om hy, hår och tänder, samt klär sig de allra finaste kläderna. Spelar gärna golf

Nackdelar: 

  • Haunted
  • Greed

 

Relationer: 

  • Douglas – Removed a rival. (+1)
  • Frank – Hans företag motarbetar Nikes företag.(+2)