Igg Händelseförlopp enligt polisrapporten

 

Torsdag  22 augusti 2015 – Kl 10:10
Västergatan 1, Iggesund
Fredrik Widell attackerar och misshandlar Thomas Collin, en tidigare arbetskollega – i Thomas hem. Han vill tvinga till sig hans vapen, en gammal revolver, men Thomas har redan sålt den. Fredrik binder Thomas. Fredrik tar lite mer än 1000 kr i kontanter från Thomas hem och stjäl sedan Thomas bil – en svart, Ford Mondeo 2.0 -97, med nummerplåt: EGW 746.

11:01 til 11:17
Medskog Norra
Fredrik Widell fångas på en övervakningskamera medan
han köper silvertejp, rep, spikar, knivar, hammare och en
kofot på Jula, Medskog Hudiksvall.

12:00 till 15:30
Götvägen 11
Fredrik Widell går in i Bystedt-familjens hem på Götvägen 11 via altandörren på baksidan. William Bystedt, 6 år, och grannen, Linda Jäderberg,
55 år, är då i hemmet. Linda har anställts av Ann-Charlotte Bystedt, som barnvakt. Fredrik Widell dödar Linda Jäderberg och håller sedan William fånge.
Under eftermiddagen vandaliserar Fredrik Widell Bystedts hus. River ner tapeter och bränner upp William Bystedts leksaker och andra tillbehörigheter på vardagsrumsgolvet. Därefter skär Fredrik Widell benen av
familjens hund, cocker spanieln Buzz. Kriminalteknikerna tror att William tvingats bevittna dessa händelser.

13: 16 till 13:18
Västergatan 1, Iggesund
Thomas Collin, har lyckats ta sig loss från de rep som Fredrik Widell använt för att binda fast honom, och rapporterar överfallet och bilstölden till polisen. En arresteringsorder utfärdas för Fredrik Widell och bilen rapporteras stulen.

15:30
Götvägen 11
Niclas Bystedt, 32 år, antas ha kommit hem från
jobbet på Iggesunds Rör. Fredrik Widell står  antagligen i bakhåll och Niclas överfalls direkt han kommer innanför dörren. Niclas Bystedt mördas sedan under tortyr-liknande omständigheter.

16:42
Götvägen 11
Fredrik Widell tvingar William Bystedt att ringa sin skollkamrat, Sara Nordgren 7 år, och frågar om hon vill leka.

17:00
Götvägen 11
Sara Nordgren kommer till huset på sin cykel.
Fredrik Widell binder henne med silvertejp och sätter även tejp för hennes näsa och mun. Han lägger sedan Sara i en garderob på övervåningen av huset, där hon kvävs till döds.

17:52
Götvägen 11
Fredrik Widell lämnar William Bedford bunden i en garderob på husets övervåning tillsammans med Sara Nordgrens kropp och kör sedan själv iväg i sin stulna bil. Grannen Jörgen Westerman ser Fredrik Widell lämna huset och blir misstänksam. Jörgen går över Götvägen 11 och knackar på men får inget svar. Han ringer sedan polisen och ger en beskrivning av Fredrik Widell och den stulna Ford Mondeon.

18: 15 till 18:30
Medskog Norra
Fredrik Widell parkerar den stulna bilen utanför Jula, där Ann-Charlotte Bystedt jobbar, Han fångas återigen på en övervakningskamera, som visar att han säger något som lockar ut henne till bilen, där ett vittne, Sonja Hansson, ser Fredrik slå Ann-Charlotte medvetslös, lägga in henne i bilen och kidnappa henne. Sonja larmar polisen och lämnar signalement på både offer och gärningsman samt beskriver den stulna bilen.

18:43
Götvägen 11
Polisern Adrian Karlsson, anländer till Götvägen 11 som svar på Jörgen Westermans larm. Han upptäcker tecken på våld inne i  huset genom att titta in genom fönstren, anropar på förstärkning, och går sedan in i huset för att se om han kan hjälpa några överlevare och kolla efter den misstänkte.

18:50
Götvägen 11
Fredrik Widell återvänder till Götvägen 11 och övermannar Adrian Karlsson och tar honom som gisslan tillsammans med William
Bystedt och Ann-Charlotte Bystedt. De försvinner längs Skärnäsvägen enligt vittnet Jörgen Westerman

19:01
Götvägen 11
Polinsinspektörerna Felicia Engström och Kennet Skoglund kommer till brottsplats 1 på Götvägen 11. Efter att ha upptäckt kropparna och noterar att konstapel Adrian Karlsson saknas, skickar de ut en nationell arresteringsorder på Fredrik Widell. Polispatruller skickas till hemmet och hans arbetsplats.

20: 13
Alderholmen 1
Polisinspektör Felicia Engström följer upp rapporten om den stulna bilen och talar med Thomas Collin. Denne informerar om att han och Fredrik jobbat tillsammans tidigare på Alderholmen, där de monterade ner gamla fartyg till en skrotfirma.

20:32
Alderholmen 1
Felicia Engström och Kennet Skoglund anländer till Alderholmen och
upptäcker det stulna fordonet på piren. Felicia Engström anropar på förstärkning och går tillsammans med Kennet Skoglund ombord på fartyget.

20:43 till 20:49
Alderholmen 1
Kennet Skoglund dödas ombord skeppet i skottlossning med Fredrik Widell, som sedan låser sig i maskinrummet. När Felicia Engström slutligen hittar en annan ingång till maskinrummet, finner hon Fredrik Widell i
ett katatoniskt tillstånd, tillsammans med en medvetslös
Adrian Karlsson och den lemlästade kroppen av Ann-Charlotte Bystedt. William Bystedt hittas inte.

20:49
Alderholmen 1
Polisförstärkning, en ambulans och rättsmedicinsk personal
anländer till skeppet på Alderholmen 1.

Slutsats
Trots ett grundligt rättsmedicinskt undersökning, hjälp från Adrian Karlssons
vittnesmål och en sökning med hundar, har vi inte kunnat hitta William Bystedt. Hans kropp är inte heller återfunnen. Han antas dock vara död och kroppen antas antingen vara dumpad överbord eller dold i fartygetes nedre nivåer, där kol och spillolja försvårar det för hundarna att finna något.