220-117-G2

Involverade:

  • Smelly Agdran the Dark (Petra)
  • Zants (Sigge)
  • Ärvidovich Kurosawa (Max)

 

Ärvidovich vaknar upp tidigt med en sprängande huvudvärk och en envisa melodi i sitt bakhuvud. Han känner inte igen den, men stör sig väldigt på att han inte kan få den att sluta. När han försöker resa sig upp inser han plötsligt att han inte kan. Det känns som om huvudet är så tungt att kroppen inte klarar av att lyfta det från madrassen.  Han börjar höra viskade röster som pratar till varandra och sedan börja mässa som om de försökte kasta någon slags besvärjelse.

Dark och Zants vaknar lite senare och kommer ut ur sina rum, det är tydligen inte dom som pratar. Ärvidovich hör fortfarande rösterna men kan inte höra Darks röst när han försöker prata med honom. Dark inser att något är fel och ger Ärvidovich en tablett XTE som han köpte natten före. Detta verkar hjälpa och snart tystnar rösterna och i samband med det kan han även resa sig upp ur sängen.

 

Den konstiga känslan till trots så bestämmer de sig att påbörja letandet efter den försvunne sångaren Farrokh Raine.

De börjar med att uppsöka vårdhemmet Yo-ni Qiang Da för att se om de kan få några ledtrådar om Farrokh finns där eller vart han tagit vägen.  De inser snart att stället är för stort så Dark sticker istället iväg till sin vän Sanzuk, en 18-årig datahacker, och ber denne bryta sig in i sjukhusets elektroniska filer. Det löser han utan problem och snart hittar de Farrokhs sjukjournal, som säger att han skrevs ut för ett par veckor sedan. De upptäcker dock att filen skapats i samband med hans utskrivning, vilket låt ologiskt med tanke på att han ska ha funnits inskriven där i sju års tid.

De inser att filen är förfalskad och letar därför upp läkaren som skrivit under den. Den pensionerade dr Herbert Fowler.

 

De hittar Dr Fowlers hem och bryter sig in eftersom ingen är hemma. De söker genom stället och hittar pengar, den opium-liknande drogen Dragon Tail och lite andra prylar som de stjäl. Plötsligt kommer Dr Fowler hem, men Ärvidovich lyckas övertala honom om att är vänligt inställda och att de fann dörren öppen och bestämde sig för att vänta på honom. De började sedan förhöra doktorn och blev allt mer hotfulla.

Doktorn berättar att en äldre herre och en ung kvinna hämtade ut den svårt skadade Farrokh redan ett par dagar efter bombdådet, men betalade Dr Fowler för att förfalska journaler och låtsas som om Farrokh fanns inskriven på vårdhemmet och fortfarande låg i koma. Stressad och trött sjunker dr Fowler ihop och de hjäper honom bort till hans säng och ger honom lite Dragon Tail för att han ska lugna ner sig och somna.

 

De kollar sedan upp den återuppbyggda nattklubben the Koi Pond, och hittar där en affisch med hela banden Moli, där Farrokh var sångare. Bandet bestod av:

  • Farrokh ”Quicksilver” Raine (Sång)
  • Archie ”Eighth” Pounding (Trummor)
  • Sabertooth Rawdy (Gitarr)
  • ”Stompah” Doyle (Bas)

De pratar med den 112-åriga servitrisen Nettie, som jobbat på The Koi Pond hela sitt liv, och hon berättar att Stompah Doyle dog på grund av sina skador från sprängningen för 7 år sedan, Sabertooth Rawdy flyttade från staden och Farrokh har hon inte heller sett sen bomben sprängde stället. Men hon vet vart den gamla trummisen Archie bor så hon ger gruppen adressen.

 

De letar upp den ytterst lilla sunkiga lägenhet som Archie ”Eighth” Pounding bor i. Det är knappt ett rum, bara en ”säng” på golvet av gamla filtar och kartong. Resten av rummet är fyllt av slitna gamla trummor och andra saker som går att trumma på.
Archie (som är en muterad spindel) berättar mellan sina ticks om att trumma på saker, att han inte vet vart Farrokh tagit vägen. Men om någon vet så borde det vara spådamen som var Farrokhs flickvän för 7 år sedan. Alternativt hans andra älskarinna, psi-mutanten Sakura.

De tackar för informationen och rör sig hemåt för att sova lite innan de börjar leta efter Farrokhs älskarinnor.