G1317 – Razin-gården

En öde gård ute i vildmarken, i närheten av en odlad skog.

Huset sägs vara hemsökt.

Legenden om Razin-familjen:

Oleg Razin tröttnade på moderstäderna och tog med sig sin familj och flyttade ut i vildmarken, där han byggde sig en gård. Men det ryktas om att platsen han valde för sitt hem, hade en förbannelse över sig och att den drev Oleg till vansinne. Dottern Iliyana blev sjuk och då det inte fanns några läkare i närheten försökte Oleg sig magiska ritualer från en bok han ärvt av sina förfäder från jorden,  för att bota dottern. Men varken de jordiska gudarna eller demonerna fanns i närheten och svarade därmed inte hans böner. Iliyana dog men hennes själ fick inte ro på grund av den magi Oleg utövat över henne och henns ande levde vidare i huset. Sorgen gjorde Oleg ännu galnare och hans fru Anastasia orkade inte bära sorgen utan blev sängliggandes apatisk. Oleg beslöt sig för att inte ge upp. Han skulle öva upp sina magiska krafter ytterligare för att få dem att påverka de väsen som kunde tänkas finnas på Tellus II istället för jorden och i en blodig ritual offrade han till slut sin hustru i hopp om att få makt över liv och död. Någonting svarade på hans kallelse men den kraft som strömmade genom Olegs kropp blev övermäktig och han slets i stycken av den. Sedan dess är gården övergiven, även om de som vågat sig in svär på att Oleg och hans familj finns kvar där, då huset inte släpper greppet om deras själar. 

 


Razin-familjen

  • Anastasia Razin – Fru till Oleg,mor till Iliyana. Dog av sjukdom och sorg.
  • Iliyana Razin – Dotter till Oleg och Anastasia. Dog av sjukdom.
  • Oleg Razin – Make till Anastasia, Far till Illiyana. Dog under mystiska omständigheter.