220-113-G3

Involverade:

  • Dubbelnuggen (Leo)
  • Greger ”Grön” Reiker (Leon)
  • Phil Hawkum (Ville)
  • Sakamoto (Arsheia)

Gruppen Vendors vill få igång maskineriet som skapar kristall-skivorna i Crybatts och har lyckats förhandla till sig en last med rå-kristall för att testa dem. Men lasten dyker inte upp.

Morris Hawkum skickar ut gruppen för att undersöka vart fordonet med lasten tagit vägen.  De hittar pickupen vid en korsning, ett par kilometer norr om Uzumeos. Den har kört på en mina och hjul och underrede är förstört. Lasten är borta och det finns inget spår av föraren.
Mutanten Greasy Onum sitter ovanpå vraket och fikar. Säger sig leta reservdelar eftersom hon hörde smällen. Hon säger att hon såg banditerna från gänget Crimson Banner smita med last norrut, mot Razin-gården.

Onum berättar historien om hur Oleg Razin tröttnade på moderstäderna och tog med sig sin familj och flyttade ut i vildmarken, där han byggde sig en gård. Men det ryktas om att platsen han valde för sitt hem, hade en förbannelse över sig och att den drev Oleg till vansinne. Dottern Iliyana blev sjuk och då det inte fanns några läkare i närheten försökte Oleg sig magiska ritualer från en bok han ärvt av sina förfäder från jorden,  för att bota dottern. Men varken de jordiska gudarna eller demonerna fanns i närheten och svarade därmed inte hans böner. Iliyana dog men hennes själ fick inte ro på grund av den magi Oleg utövat över henne och henns ande levde vidare i huset. Sorgen gjorde Oleg ännu galnare och hans fru Anastasia orkade inte bära sorgen utan blev sängliggandes apatisk. Oleg beslöt sig för att inte ge upp. Han skulle öva upp sina magiska krafter ytterligare för att få dem att påverka de väsen som kunde tänkas finnas på Tellus II istället för jorden och i en blodig ritual offrade han till slut sin hustru i hopp om att få makt över liv och död. Någonting svarade på hans kallelse men den kraft som strömmade genom Olegs kropp blev övermäktig och han slets i stycken av den. Sedan dess är gården övergiven, även om de som vågat sig in svär på att Oleg och hans familj finns kvar där, då huset inte släpper greppet om deras själar. 

Gruppen reser till gården för att se om det kan vara ett gömställe för Crimson Banner. Huset visar sig var precis så spöklikt som man kunde förvänta sig, med döda växter på gården trots grönskande skog runt om, slitet trä som tappat färg och murkna plankor som man lätt trampade igenom.

Sakamoto och Dubbelnuggen vågar sig in men märker snart den ena läskiga saken efter den andra, övernaturliga händelser som de inte kan förklara. Dörrar stängs och låses, pianot börjar spela av sig själv. De hör skratt, gråt och får en känsla av att gamla foton stirrar på dem.
Till slut vågar inte ens dom vara kvar där inne utan de väljer att fly istället. Det är uppenbart att Crimson Banner inte är där och vem skulle välja en hemsökt plats som bas?

Gruppen återvänder hem för att rapportera om sitt misslyckande.
Morris Hawkum blir inte glad.