Tozina Cronica

Tozina är en påverkare från byn Discorna.  Hon har  tagit på sig själv att vara byns nyhetsankare, medan andra hellre skulle se henne som en nyfiken skvaller-apa.

Denna sida är en samling över det skvaller hon sprider i byn och fungerar även som en tidslinje över händelser och äventyr som spelarna är med om och orsakar. Datum för inläggen kommer ofta någon dag efter själva händelsen, då det tar lite tid innan rykten har hunnit ta fart.


No ano da mae 222

Vi började vår krönika år 222, dag 202.

203

Grillfest hos Edwardo, flera av byborna kunde inte låta bli att dregla av doften av de underbara måltid som den gamla Holmgangaren tillrede utanför sitt gym. Jag hade turen att få smaka lite och det är verkligen bland det godaste jag någonsin ätit.

203

Apotekaren Ugosh, visar upp en ny av salva som ska hjälpa mot både hovsvamp och ha en föryngrande effekt på gammal hy. Han är förtigen om sitt recept och de hemliga ingredienser som han använt för att skapa salvan med.

204

Sabotage mot Tohil-sekten. En libotus av Tohil-anhängarna förstördes igår, i ett terror-attentat riktat mot deras nya bygge, en kommunikationsmast. Lemmeln Denkar greps senare under dagen av Matrix, Los Piesdios utpekade lagman, efter tips från några medborgare. Rykten säger dock att masten byggs för att Tohil-anhängarna planerar på att montera in chip i våra huvuden, och sedan styra oss genom radiovågor från masten.

205

Tohils språkrör, libotusen TGI 666  delade igår ut någon slags medalj till Ospyn, Ugosh och Nimble. En symbol för Tohils tacksamhet för deras hjälp att få fast terroristen Denkar. Det viskas om att de är några av dom som redan hjärntvättats av Tohil, och att dessa medaljonger ska göra han nu ser allt som dom ser.

206

Protester riktas mot Tohil och hans anhängare för hur de inte ser till att ge den fängslade Denkar någon mat eller vatten. De verkar inte förstå att levande varelser inte kan leva på att få en Crybatt uppkört i lämplig kroppsöppning.

207

Under natten fritogs lemmeln Denkar från sitt fängelse i en vågad räd och han är nu försvunnen. Det viskas om att han flytt till skogs. Gruppen Hijas de Awilix har tagit på sig fritagningen, och deras ledare Aberis säger att även om libotusarna drabbats av Denkars dåd, så har de ändå inte rätt att tortera honom genom att låta honom svälta till döds.

210

Massmord i Yermo-kvarteret. Medlemmar i en naturdyrkande kulten Whispers, har blivit mördade i något som ser ut en gängstrid. Grannar i kvarteret säger att de sett gängmedlemmar ledda av en libotus, stryka omkring i området under dagen. Det är okänt om någon i kulten överlevt massakern, men ledarna hittades döda och flera medlemmar saknades. Frågan är varför skulle någon ge sig på dessa försvarslösa pacifister? Vilken typ av ondska driver någon till att ge sig på försvarslösa mystiker?

212

Efter ett still dygn, så börjar saker hända i skuggorna igen. Det viskas om någon typ av uppgörelse inom den undre världen, men ingen vet eller vill låtsas som om de vet vad som ligger bakom. Det verkar vara ett väldigt känsligt ämne att prata om då jag direkt får obehagliga blickar när jag frågar om vad som hänt.